שיר יפה לשבת.......

ניקו 45

New member
תחכי קצת עם השבת אילנה דרגה../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

יש לי עוד המון חול לזרות לפני הקודש

ניקו 45

New member
סיפור ישראלי יפה וקצת אחר ../images/Emo104.gif

היי-טק במגזר הערבי / מודל להצלחה כמו כל ישראלי שעשה רילוקיישן, גם אינאס סעיד, מנכ"ל גליל סופטוור, מדבר עברית מתובלת בביטויים אמריקאיים. במקרה שלו, זו עברית-אמריקאית משובחת, נטולת כל שרידים למבטא ערבי. למעשה, קשה למצוא בסעיד מאפיינים כלשהם לזהות הערבית - פרט לשם, שהוא הדבר היחיד המסגיר את מוצאו. סעיד נולד וגדל בכפר המוסלמי הקטן נחף שבגליל העליון. הוא סיים הנדסת אלקטרוניקה בטכניון לפני 25 שנה, וכמובן שלא מצא עבודה בישראל. לפיכך הוא נסע לגרמניה להשלים תואר שני, ושם גם השתלב בעבודה בחברות ענק כמו אריקסון ונוקיה. הוא עבד בנוקיה בגרמניה עשר שנים, לפני שהחברה שלחה אותו לרילוקיישן בסניף שלה בבוסטון. בארה"ב הוא עבד עשר שנים נוספות. שם הוא הכיר את אשתו - קנדית ממוצא מוסלמי, שבדיוק סיימה את לימודי התואר השני בראיית חשבון ומינהל עסקים באחת האוניברסיטאות המובילות בעיר. הקנדית הזו היא בת להורים שברחו ב-1948 מהכפר שלו, כפר נחף. בתום 20 שנה בחו"ל, ולאחר שהגיע לתפקידים בכירים, החליט סעיד לחזור לישראל. "רציתי מאוד לחזור, במישור האישי", הוא אומר. "בגלל הגעגועים למשפחה, וגם בגלל שאני אופטימי ואוהב אתגרים". ואשתך, שהיא בת למשפחה של פליטים, לא התנגדה לרעיון? "עובדה שחזרנו". הזוג מתגורר כיום בנחף, יחד עם שלושת ילדיהם. אשתו של נחף היא שותפה בכירה בפירמת רואי החשבון דלויט בחיפה. סעיד ושלושת הילדים הם בעלי תעודת זהות ישראלית. אשתו, בגלל סוגיית זכות השיבה אינה מקבלת אזרחות כבר חמש שנים.

פלרית

New member
אילנה תודה על השיר

אני לא מבינה אידיש. בילדותי הורי השתמשו בשפת האידיש לדבר ביניהם שאנחנו הילדים לא נבין, ואני יודעת רק מילים בודדות. אבל ההורים שלי יודעים טוב אידיש ונהנים מהשפה. יש להם מנוי כבר כמה שנים לתיאטרון האידיש (משחקת בו גם ענת עצמון), והורי אומרים שהשפה מאוד עשירה ועסיסית ויש ביטויים רבים שאיאפשר לתרגם לעברית. הם מאד נהנים מההצגות באידיש.

אילנה 55

New member
פלרית,רוצה להגיד לך משהו על יידיש.......

גם הורי דברו יידיש בילדותי.אימי ידעה הרבה פתגמים ביידיש. הורי נפטרו והיידיש עדיין מצלצלת באוזני. ראיית ב"תפוז" פורום "יידיש".אני משתתפת בו,ונהינת. אם את מעוניינת להכנס לפורום. אני שולחת לך את הקישור

ניקו 45

New member
ובזמן שאתן מדברות אידיש ../images/Emo178.gif

אני הספקתי להגין 2 בוקאנים של ווארזה מורטה (אילנה תסבירי לפלרית באם לא תבין זאת
) ע"פ הנוסחא והסגנון של אמא שלי ומניח שגם של אמא ז"ל של אלונדלי
והערה קטנה לי אלייך אילנה ובטוחני שממני את לא תעלבי : אין אנו נוהגים בפורום הזה לפרסם פורומים / קומונות / בלוגים ממקומות אחרים . אחרי הקלעים ניתן לכתוב ולספר הכל . נכון שהבנת אותי כהלכה ?

אילנה 55

New member
כרוב חמוץ אתה מכין,טעים אבל לא כל כך בריא....

הרבה מלח וחומץ לא בריא לכליות ווארזה מורטה וקסטרבץ מורט,מאכלים רומניים אבל עדיף לאכול אותם טבעיים.

אילנה 55

New member
וחוץ מזה....

אפשר להשתתף בכמה פורומים שרוצים,בכל נושא שמעניין אותך.מה רע בזה? ניקו,גם לך כדאי להכנס לפורום יידיש וללמוד את שפת אבותך

אילנה

לא הבנת כנראה את הכוונה אני אנסה להבהיר אותה ואין כאן עניין אל רע או טוב! כאן בפורום הזה הקטן והאיכותי אנחנו לא מפרסמים פורומים אחרים! לא מכוונים אנשים מכאן למקום אחר!!!ברור שכל אחד הולך לאן שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה אבל אנחנו לא מפרסמים אחרים כמו שאחרים לא מפרסמים אותנו. מקווה שהנושא הובהר. רק טוב!!!

w o m a n 10

New member
יתרה מזו... ../images/Emo88.gif

אין לעלות בפורום הזה אתרים כמו יוטיוב או אנסיפס שמא הדבר ימצא חן בעיני החברים והם יכלו זמנם בדיפדוף וחיפוש שירים. כנ"ל לגבי אתרי/פורומי מתכונים וכאלה. רק כתיבה חופשית מקורית.
בלוגים ניקו??? לא נסחפת???? לכתוב ולספר מאחורי הקלעים??? אני המומה! אולי בכלל נתכתב דרך המסרים וזהו. חם חם אבל דחילקום. מדובר על פורום יידיש..... שתהיו לי בריאים עד מאה ועשרים

w o m a n 10

New member
יידיש שפת העיברים ../images/Emo63.gif

לפני כמה שנים טיילנו בפראג היפה. נכנסנו לבית האופרה, מחיר הכניסה כלל מדריך אעפ"י שהיינו רק שנינו שם הצמידו לנו מדריך שהתברר שלא ידע אנגלית רק יידיש. הזדהנו כישראלים אז הם עשו אחד ועוד אחד והגיעו ליידיש. בעלי שיחיה, שבבית הוריו דיברו יידיש, הרגיע אותי ואמר שלא נורא הוא יתרגם לי. כך עבר לו הסיור, המדריך אומר משפט והבעלול מתרגם לי אותו בעשרה משפטים. על פי המילים שהבנתי ושפת הגוף של המדריך נראה היה שהתרגום מהימן. כשיצאנו , החמאתי לבעלי על השפה שצצה לה כך מנבכי ילדותו. ועל ההסבר המפורט. הוא צינן את התלהבותי כשהתוודה שה"קישוטים" היו רבים מאבני היסוד.
כלומר, הוא הבין מילות מפתח אותן פיתח לסיפורים שלמים
נותר לי רק להחמיא לו על היצירתיות והתושיה

אילנה 55

New member
תמיד טוב לדעת שפות.....

בפורום יידיש,נכנסים אנשים שזוכרים חצי פתגם ושואלים מהו הפתגם השלם? או הם זוכרים חלק משיר ושואלים על המילים של כל השיר. אפשר ללמוד שם על התרבות היהודית לפני השואה. זו היתה שפתם של ששת המיליונים שניספו.זו היתה השפה של חלק גדול מהעם היהודי לפני שנולדה ה"עברית".

w o m a n 10

New member
אילנה חמודה פיספסת את הפואנטה

נכון שבחלק מארצות הגולה דיברו יידיש. השואה אינה קשורה כלל לענייננו. אני מדברת על פחות מ-10 שנים אחורה. מדינת ישראל קיימת כבר יותר מ 62 שנה והעברית היא שפתה... מצחיק- עצוב היה לראות את הבורות שישראל זוהתה עם היידיש דווקא. לגבי ידיעת שפות... זו תובנה שיש לנו כמבוגרים. אני מכירה לא מעט אנשים שהוריהם הגיעו מארצות שונות שלא הסכימו לדבר בשפת הוריהם. גם אשכנזים וגם ספרדים. מכורח הנסיבות קלטו מילה פה מילה שם. בבגרותם הצטערו.

ניקו 45

New member
הפינה של ניקו לסופ"ש ../images/Emo151.gif

ובכן , היינו עדים השבוע לשבוע רגיל , שקט וחסר ארועים משמעותיים כלשהם . * במהלך אמצע השבוע ובשעת לילה מאוחרה התפרצה כאן אל המסך זוהרת עם בשורת ה- : שיא / שיאים מודה , שעד לרגע זה אינני ואין הפורום כולו יודע את פשר ההודעה/הכרזה הנ"ל . אבל באם בשיא ובשיאים עסקינן אזי בשורתי לי אליכן נשות הפורום הענוגות והענודות זהב כי מחיר הזהב היום שבר את שיא השיאים של כל הזמנים ועומד על למעלה מ- 1250$ לאונקיה . שזה אומר נשים ענודות ש... התייקרתן בלמעלה מ-34% בשנה האחרונה . ** אבל ממש לא על זה רציתי לדבר אתכם אלה על ... גיבור ילדותי . גיבור של ממש , מושא להערצה והוא ... שהתנ"ך הקדיש לו ארבעה ( 4 ) פרקים מלאים ושלמים הוא ... הגבר בה' הידיעה , גבר בעל און ובעל תיאבון/תאווה מינית שאין כדוגמתו . גבר אשר כל נשות פלישתים וישראל נפלו לרגליו ... כן גבירותי ורבותי זה הגבר אשר הלך אחר עיניו וזהו שמו של הספר : שמשון הלך אחר עיניו - מאת : עירית אמינוף אשר ברשותכם אתעכב על מוטיב אחד אשר יש עלי/נו ללמוד ממנו . שמשון הגיבור נישא לראשונה לאשה פלישתית , אשתו השניה היתה גם היתה פלישתית . ואשתו השלישית כידוע לכם דלילה היתה גם ... פלישתית (הערת כותב / ניקו / : אין קשר בין הפלישתים מימי התנ"ך אשר מוצאם מעבר לים וכונו אז : "גויי הים" ובין הפלשתינאים הערבים של היום . כל המנסה לקשור קשר היסטורי בינהם טעות בידיו ) כלומר : לשמשון שלנו היתה חולשה לנשים בכלל ולנשים פלישתיות בפרט . שמשון מיודענו עם כל המעלות המבורכות שלו והוא בורך ע"י האל היתה בו חולשה אחת והיא ש... נטה ללכת אחר מראה עיניו ולא ע"פ שיקול דעת או אף תחושת לבו . וברבות הימים עת בגדה בו אשתו השלישית דלילה (אין אמונה בנשים ובגויים
) עקרו שונאיו את עיניו והשליכו אותו אל בית האסורים וכאן , על המשפט הזה אתעכב בהדגשה : מה פשר המשפט ? ע"פ הפשט ניתן להבין שהשתמשו בשמשון החזק והעוצמתי לאחר התעוורותו כבהמת משא הסובבת וטוחנת חיטה לקמח . אך הפירוש היותר מעניין ונכון להבנתי הינו הפירוש של הסופרת עירית עמינוף הנשענת על פירוש חז"ל האומר כי השתמשו בשמשון אשר ניחן בתכונות גנטיות מרשימות ומשובחות כ... בהמת הרבעה . וכל נשות פלישתים אשר חפצו לשכב ולהרות לשמשון ניתנה להם האפשרות ושמשון היה "טוחן" אותן כמו שגבר גבר יודע וצריך ל..."טחון" אשה . ומכאן מסקנתי : אל לו לאדם ללכת רק ע"פ מראה עיניו . ( "אל תסתכל בקנקן אלה במה שיש בו" ) אלוהים חנן אותנו בכמה וכמה חושים ובהמון בינה . כולם הינם כלים המשרתים אותנו למהלכים בחיינו . ולא ???? סופנו כסופו של שמשון הגיבור אשר הלך בעקבות ואחר עיניו . ומכאן אני מפנה אצבעי אל עבר מנהיגי העם הזה היושב בישראל ואומר אף להם המילים הללו . שבת של שלום לכל באי הבית הזה דמי ליטני דלילה - אחחחחחחחח איזה מילים .. ונכנע לחלקת הלשון ובשנת 2008 הביאה אילנה את שירו של תום ג'ונס .. דיליילה (זה פשוט כתוב ומצויין בגוגל
)

ניקו 45

New member
שמשון כטוחן בבית האסורים לאחר שנלכד

שמשון כטוחן בבית האסורים לאחר שנלכד (ציור של קרל בלוך מהמאה ה-19)

w o m a n 10

New member
סופשבוע קסום לכולם ../images/Emo23.gif

ניקו, לגבי גחלילית טוב שאיננו יודעים את פשר ההודעה הסודיות היא חלק מהשיא של השיא מכאן אפשר רק לרדת
ונכנע לחלקת הלשון
השבוע היינו בפסטיבל האורות בירושלים. נהנינו מאוד... כדאי לזכור לגבי שנה הבאה. הרי לכם טעימה מהאורות בשער יפו. סופשבוע קסום

ניקו 45

New member
ספרי ספרי מייתנו אודות אורות../images/Emo62.gifופסטיבל

האורות נשמע מאוד מלהיב (והתמונה היפה מרמזת על כך ) ולגבי שיאים , שיאי הזוהרת אמממממסקרן ... ואל מול מה את נכנעת ?

w o m a n 10

New member
ניקו, הסקרנות היא זו שהרגה את החתול../images/Emo152.gif

שמע, יש דברים שאם לא מספרים אותם "על חם" זוהרם מתעמעם. אני מדברת על כולם. חוצמיזה, פעם פעם איזה חבר אחד אמר לי שהסקרנות היא תכונה נשית
לשאלתך "אל מול מה אני נכנעת?" כמובן שגם אני כמו כולם מצאתי עצמי לא פעם נכנעת לחלקת הלשון. השוני בין האנשים הוא התדירות והקלות בה הם נסחפים. ובירושלים... היה פסטיבל אמיתי.....היו מספר מסלולים אותם האירו באור שונה [אחד ירוק, אחר כתום וכן הלאה]בדרך היו מיצגי אור. אני מאוד אוהבת לטייל בסמטאות ירושלים העתיקה כך שעבורי זו הייתה חגיגה כפולה. הגענו בשעה 8 חשבנו להיות שעה שעתיים גג... בחצות הליל כשכולם החלו ל"התקפל" הנסיכה וחברתה נזכרו שהן רוצות לראות את הכותל בלילה. נו.. שלא נעתר? הגענו לכותל... הכותל המה אדם.. להזכירך היה זה רק היום הראשון בשבוע. בדרך חזרה לחניה, השעה אחת בלילה, הרחובות ריקים... אנחנו לא מאוד בקיאים ברזי הסמטאות פחד אלוהים... בירושלים שלנו... ארצנו שלנו.... מצרפת עוד תמונה של מיצג שבדרך.

למעלה