שיר טיול

YUVALSKY

New member
שיר טיול

ההיכרות הראשונה שלי עם אביתר בנאי הייתה 'כמובן' דרך האלבום הראשון (עוד לפני שיצא בשלישי) אני חושב שהפעם ראשונה ששמעתי את הדיסק נמשכה כמה שעות לפחות. כל שיר חזרתי ושמעתי אין ספור פעמים. תחילה, תמיד כשאני מכיר אמן חדש, להקה שלא שמעתי או סוגים שונים של מוזיקה אני לא ממשיך לשמוע אותם באותה התדירות שבה האזנתי בהתחלה. אבל עם אביתר בנאי זה שונה. חשבתי על כך לאחרונה והגעתי למסקנה הבאה: מלבד המלודיות המדהימות בשירים של אביתר שלא כמו רוב האמנים הישראלים, אביתר כותב בצורה שגורמת למאזין לחשוב, גורמת לנו לדמיין. הוא שובה אותנו במטאפורות ובדימויים, משפטים מיוחדים בשלל גוונים. המוזיקה שלו מאתגרת, מעניינת. כמעט כלום אינו ישיר וברור, כמעט אין שיר שלא צריך לחשוב על כוונתו של היוצר. אני חושב שאביתר בנאי הוא האנטי-תזה המושלמת לזמרים כמו שירי מימון, האראלים והסקעתים למינייהם ששיריהם יפים מאוד אמנם אבל פשוטים ברוב המקרים ולא מגוונים ברעיונותיהם ובמורכבות המוזיקאלית (בכלליות כמובן). "שיר טיול" - אלבום לא מוכר במיוחד של אביתר. אמנם השיר "חלון" דווקא כן מוכר ואהוב. אבל הדיסק באופן כללי שהוא לדעתי אחת מיצירות המופת המצויינות ביותר שנעשו אי פעם במוזיקה הישראלית, לא זכה להצלחה ולהכרה המגיעה לו. זה דיסק שפעם ראשונה עלול להישמע מוזר, לא מוכר, לא נעים לפעמים. כך גם בפעם השניה ואוליי אפילו בשלישית אבל כשמתרגלים למנגינות המיוחדות וכשמתעמקים במילים ברור שיש לך דיסק מאוד מיוחד בידיים. אז למה בכל זאת אלבום כזה מוצלח לא זכה להצלחה מרובה בציבור? בגלל הציבור. מפני שרוב הציבור שטחי ביותר ורוב האנשים רוצים דברים מיידיים. הם רוצים אוכל מהיר, טלוויזיה שטחית - למה לחשוב? אם אפשר לראות את שלל הטימטום המוצג בערוצים המסחריים (כ-מ-ו-ב-ן שלא כל התוכניות מציגות רדידות משוועת אבל המגמה ברורה בהחלט). מה שלא ברור, מה שלא נשמע מתוק לאוזן ישר בהאזנה הראשונה בום! נפסל. פה, אני מאשים את גלגל"צ שארסנל השירים שלה קטן מאוד ומציג חומר מסויים מאוד. אני חושב ולא בהגזמה, שבחצי שעה אפשר להאזין לכל השירים המושמעים שם. לפי דעתי אביתר בנאי ב"שיר טיול" התפתח יחסית לאלבום הראשון שהוא מאוד "מיינ-סטרימי" ביחס לשני. אבל הוא חזר לסגנון קונבנציונאלי בשלישי (עדיין מדהים ביופיו ובאיכותו) אישית קצת חבל לי כי קסם לי מאוד אלבומו השני והיצירתיות המוזיקאלית המובהקת שבו. מעניין איך יראה הרביעי! =]

BecKiY

New member
מסכימה בקשר לרוב אבל יש לי רק הערה

בקשר לאלבום הראשון.. אני בכלל לא חושבת שהוא מיינסטרים. ברובו הוא מורכב משירים שמיידית נשמעים ומורכבים בצורה שונה משיר "רגיל". הם לגמרי לא נראים "להיטים" והם לא מאסטרפיסים כזה כמו של קרן פלס (שאני מאוד אוהבת) ודומיה... בגלל זה לדעתי המיינסטרים קצת התקרב אליו וחיבק אותו באלבום הראשון, ושמח להכיר משהו חדש, כי אני באמת חושבת שהאלבום הראשון הוא אלבום מדהים ומורכב ולא מיינסטרימי בעליל. אבל.. אתה יודע.... זאת רק דעתי (הקובעת). חחח יומטוב, נהניתי לקרוא

YUVALSKY

New member
ברור שלא!!

כמובן שזה לא אלבום מיינסטרים.. אבל יחסית היא מילת מפתח במשפט ;] אין שום ספק ש*****ביחס***** לשני הוא כן "מיינסטרימי"

גם לא :)

לדעתי האלבום הראשון הוא ההפך ממיינסטרים, ואפשר להרגיש שם השפעה גדולה מאוד מאמנים ש "מיינסטרים" זו מילה שלא קשורה אליהם בשום מובן. כמו שאמרת, כל שיר צורך מחשבה, ופעם אני זוכר שהמנגינות של 'מתי נתנשק' ו'כלום לא עצוב' ו'שמתי לי פודרה' לא התאימו לי בכלל, וכל הזמן הנחתי שהוא בכוונה הלחין כמה שירים 'קליטים' כדי שיהיה קל להגיע לרדיו. אבל גם זה לא כ"כ מדויק (לדעתי). עכשיו אחרי כמה שנים טובות מצאתי סיבות הגיוניות לטעמי לשירים הקליטים וללחנים האלו. ל'מתי נתנשק' יש מסר מאוד מאוד ברור, כמו גם ל'כלום לא עצוב'. ולגבי 'שמתי לי פודרה', אני הולך עם הפירוש שאלעד ('חלון') נתן פה ממש לפני כמה ימים. אבל לגבי 'שיר טיול' אני מסכים בהחלט, זה אחד האלבומים האהובים עליי בכללי... ואני מתחבר אליו מאוד, לא הייתי אומר יותר מכולם כי לכולם אני מתחבר בצורה אחרת (זה נשמע מאוד קיצ'י משום מה :ם)... אבל צריך הרבה אומץ לדעתי לבוא ולשבור את הציפיה ממך, ולעשות אלבום לפי ההרגשה האמיתית שלך באותו הזמן. בקיצור כתבת יפה חח:p

למעלה