' שיר טיול '

TEENAGER1

New member
מעניין..

הביצוע עצמו נחמד, ובאמת יש רגעים קטנטנים שהקול שלך מזכיר את הקול של אביתר. היה יכול להיות מגניב לקחת את השיר הזה לכיוון קצת אחר, נגיד רוקיסטי ורועש - משהו שמנוגד לגמרי לביצוע המקורי. אבל זה יפה בכל אופן

תודה

הסיבה שלא עשיתי את זה היא כי אני נורא אוהב את הביצוע המקורי אפשר היה גם לעשות את זה קצבי בצורה דאנסית (כמו שכבר עשיתי ל'משיב הרוח') אבל, לא יודע... תודה על התגובה בכל מקרה ^_^

orbiti

New member
זה די משעשע

כי כשאני עשיתי את העיבוד ל'תתחנני אלי' שדי מנוגד לביצוע המקורי, קיבלתי לא מעט ביקורת מהכיוון ההפוך.

ח ל ו ן

New member
אני הייתי בעדך כל הזמן../images/Emo10.gif

זה כ"כ יפה
אני שומע את זה המון על המחשב

orbiti

New member
ראית את הוידאו, אגב?

ביצוע טוב בהרבה, וגם סאונד מצוין.

ח ל ו ן

New member
וידאו../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif??

איפה?! אני רוצה
יש את זה איפשהו ברשת?

B l a c k tears

New member
כי יש אנשים שקשה להם להפתח לדברים

חדשים ולהתרגל. ו-וואלה,אתה לוקח שיר שהוא יצירת אומנות בעיניי והופך אותו לפופי רגיל כזה.. כל העומק והעצבות בשיט נעלמים וזה סתם מכוער. היית צריך להתחיל עם שיר יותר פושטי של אביתר. P:

גם אני הייתי בעדך

אבל שוב, גם אם הייתי לוקח את 'יש לי סיכוי' או 'אבות ובנים' או אפילו 'שיר טיול' ועושה אותם בסגנון רגאיי למשל, לא הייתי מקבל תגובות טובות ובצדק. בגלל זה היה קשה לי לשנות את הלחן, כי לשנות את הלחן של 'תתחנני אליי' למשל, שזה שיר עם הכי הרבה רגש ועומק בעולם, ועוד להפוך אותו לג'אז... זה קצת... לא יודע, חבל על השיר פשוט, אם היית עושה את זה ל'שמתי לי פודרה' למשל, או אפילו ל'מחשבות' (כמה שאני אוהב את הלחן הרגיל) זה היה יותר הגיוני

orbiti

New member
אבל כן שינית את הלחן

כלומר, לא באופן דרסטי. אבל 'יישרת' את הקצב, ונתת פיל אחר לגמרי מאיך שקיים במקור.

לא שיניתי את הלחן

זה בדיוק אותם אקורדים (עד כמה שהצלחתי להוציא מהשיר) ועובד על אותו בסיס, רק שהוא באמת יותר מייושר מבחינת קצב, אבל חוץ מזה זה על אותו בסיס שאביתר עשה בעצמו. אתם לקחתם והסטתם את השיר למקום אחר לגמרי, (למרות שאהבתי את ה 'תתחנני אליי' בפזמון זה היה מקפיץ כזה), לא השתמשתם באותו בסיס של הלחן, (שלא נדבר על אקורדים).

orbiti

New member
לא השוויתי ביני לבינך

אני דווקא כן השתמשתי בגרעין של הלחן - אם תשים לב, זאת כמעט בדיוק אותה מלודיה (מבחינת השירה), רק שלקחתי את האסתטיקה (הרמוניה, קצב, עיבוד, ביצוע) למקום אחר לגמרי, ובעצם בניתי את השיר מחדש לפי הקונספט החדש. גם הריף שהשתמשתי בו לפתיחה ולחיבור בן החלקים, שלא היה קיים כמו שהוא בשיר המקורי, הוא בעצם ווריאציה על המנגינה של "גם לא להיות עצוב". לגבי מה שאתה עשית. אני לא יודע איך אתה תופס את השיר המקורי, אבל בשבילי מה שיוצר את התחושה ב'שיר טיול' זה דווקא האווירה, הקצב והביצוע, ולאו דווקא האקורדים (לעומת תתחנני אלי או שירים אחרים מהאלבום הראשון, ששם האווירה מגיעה דווקא מהרמוניה), כך שמבחינתי זה כן היה שינוי יחסית משמעותי. מה שבעצם מפריע בביצוע שלך לדעתי (בלי שום קשר למה שאני עשיתי, ואני לא חושב שיש מקום להשוואה בין שניהם), הוא שמצד אחד זה ביצוע באווירת המקור, אבל מצד שני הוא לא מספיק מורכב ואפקטיבי כמו המקור, והוא חסר את הניואנסים שיש בו.

זה לא שחור או לבן

אפילו שהכי חקרתי לעומק את מוזיקת הרגאיי לא הצלחתי כ"כ להתרגש ממנה כמו שהתרגשתי משירים כמו מחשבות או אמביציה או אפילו 'אבות ובנים' (שבסה"כ מדבר על מעבר של דירה :) ) ... זה סובייקטיבי לגמרי, ג'אז לא מרגש אותי בד"כ, אבל גם היפ הופ בד"כ לא מרגש אותי וכשאני שומע את 'חליפות' של הדג נחש זה ממש נכנס בי חזק.

bmt29

New member
סליחה שאני מתערב אבל...

באיזהשהו מקום כן. בג'אז אין את הרגש והעומק שיש בהרבה שירים של אביתר. כשאני שומע את קליפורד בראון, אלה פיצגרלד, מיילס דייויס או לואי ארמסטרונג (בכוונה דוגמאות של מפורסמים קלאסיים), אני נדהם כל פעם מחדש, מהתחכום המוזיקלי, התאום של ההרכב, גאונות הלחן וכו'. אבל רגש עמוק? להתרגש כמו שאני אשמע את "תתחנני אליי" או אפילו "סיכוי קלוש"??? בחיים לא... הבהרה: אני אומר את הדברים כדעה אישית בלבד בתור אדם שחובב ומנגן ג'אז... יאללה חפרתי.. JB

שמיקי

New member
וואו ממש אהבתי

והקול שלך.. דומה קצת לשל אביתר..בקטעים מסוימים.. שאר השירים בדף הם שלך??

תודה לכולם.. ו..

כן, כל השירים בעמוד הם שלי.. יש גם גרסה ל'משיב הרוח' שנמצאת בתוך ה'ארכיון האישי' שלי

למעלה