שיר השירים+תהילים

שיר השירים+תהילים

מתי לקרוא ולחבב מנהג כזה של קריאת שיר השירים אחרי כל ערב שבת(כלומר אחרי הארוחה וברכת המזון) ומתי יש זמנים שאסור..? ולגבי תהילים אם יש זמנים מסויימים שאין לקרוא בהם תהילים? הבנתי משהו שאסור בלילה.....זה נכון?

תשובה

שיר השירים נוהגים לקרוא בערב שבת בבית כנסת כשהוא בבגדי שבת. ולא ידוע לי על עוד זמנים משובחים לאומרו, כל זמן הוא טוב. ולגבי התהילים זה כמו שיר השירים כי כולם נכללים ב"תנ"ך" וע"פ הקבלה אין לקרוא מקרא [תנ"ך] מהחשיכה עד חצות הלילה. אבל מי שזה עיקר הלימוד שלו והוא לא יודע ללמוד גמרא או משנה ואם הוא לא יקרא את שיר השירים או תהילים או בחמשה חומשי תורה,יבוא לידי ביטול תורה אז מותר לו לכתחילה לקרוא תהילים והכל גם בלילה. [ישנם עוד היתרים אני נתתי רק טעם אחד ודי בזה נראה לי].

שיר השירים

היתכוונתי אם אין איסור כלשהו לקרוא שיר השירים בערב שבת אחרי הארוחה...

לא אין שום איסור

בפרט עכשיו נזכרתי שבימים חמישי שישי ושבת בערב אין את האיסור הזה של לקרוא תנ"ך ומותר אפילו לקרוא שתיים מקרא ואחד תרגום.

נראה לי ששירי קודש מוקלטים

כל עוד זה לא שחוק וקלות ראש אז זה מותר. אבל דווקא בשיר השירים שהמון העם בעוונותינו מפרשים אותו אחרת נראה לי שבו דווקא יש איסור.

asaf2000

New member
לגבי לימוד תנ"ך בלילה

בערב שבת וחג אין בעיה לקרוא תנ"ך (ותהלים בכלל) בלילה אפילו לנוהגים להקפיד בשאר הימים.

למעלה