שיר השבוע

שיר השבוע

שלום לכולם! לקראת שבוע חדש אני תורמת משהו לפינה "שיר השבוע" בעקבות התעמקות שלי בשבועות האחרונים באלבום "STRANG LITTLE GIRL" ודיון עליו עם בחורה שגם היא מאוד אוהבת את טורי. לצערי,החל ממחר אני נכנסת ל"שתיקה וירטואלית" של שבועיים ולא אהיה ליד מחשב כך שלא אוכל לראת את התגובות שלכם,רק אוכל לקוות שנהנתם מהקריאה ואם לא אז לפחות הדיון הבריא
בינתיים הערב עוד לא נולד..... והנה הפינה :

97' BONNIE AND CLYDE

האלבום "STRANGE LITTLE GIRL" הוא אלבום אולפן השישי של טורי שראה אור ב2001,האלבום כולו בנוי מקאברים של טורי לשירים של אמני מוזיקה אחרים. בניגוד למושג "קאבר" שאנו מכירים בו האמן בוחר שיר מסוים שנכתב ע"י גבר או אישה(לעיתים זה משיקול כלכלי ופרסומי ולא דווקא אומנותי לעשות קאבר)ולתת ביצוע חדש כלומר גרסה חדשה(לא חובה בדרך כלל),האלבום הזה בלי יוצא מן הכלל כולו בנוי משירים שנכתבו אך ורק ע"י גברים,ניתן למצוא בין הכותבים את ניל יאנג,אמינם,לו ריד,לנון ומקרטני ועוד. האלבום מהווה נקודת ראייה של גברים על נשים באורח החיים:תפקידן,מהותן,הסיפור שעומד מאחורי כל אישה שונה בגיל,במראה. טורי בחרה את השירים המסוימים האלו שלכל אחד מהם יש סיפור שונה על אישה אשר עליה מספר הגבר או שהוא מעין דובר פנימי שלה או מייצג תפקיד בחייהם. טורי לא שיכתבה את הטקסט ולא שינתה דבר בלחן של השירים אלא נתנה ביצוע שונה לכל שיר מביצועו המקורי-הגברי ובכך נתנה עוד נק' ראייה נשית\גברית לסיפורים. החוברת של הדיסק וכמו כן העטיפה צולמה במס' דמויות נשיות שונות(בגילומה של טורי)אשר על כל אחת מהן יש שיר מהאלבום. אני בחרתי את השיר שנכתב ע"י אמינם "BONNIE AND CLYDE 97'" מכיוון שישנם ניגודים רבים בין אמינם לטורי אותם היא מביאה לשיר הזה. השיר מספר על אבא שמדבר אל בתו ומספר לה כמה הוא אוהב אותה ושתמיד הוא יהיה לצידה. מה שהילדה לא יודעת הוא שהאבא רצח את האמא,הוא מספר לה שהיא ישנה(בתא המטען של האוטו)ושלושתם יצאו מאוחר יותר בערב לטיול קטן באגם,ולמרות השעה המאוחרת אמא תכעס אם הם לא יעשו זאת כי הכל חייב להיות לפי הדרך שלה. באותו ערב שניהם אוכלים ארוחת ערב והאבא מזהיר את הילדה שמוצאת את כלי הרצח שלא תשחק איתו ומראה הדם על אמא הוא רק לכלוך של קטשופ ומשאוחר יותר באגם היא תשחה והכתמים יתנקו. האבא מקנא לאמא על הפרידה שלהם,על כך שהיא חיה עם גבר אחר ויש לה ילד ממנו ועל כך שהיא נטשה אותו ואת בתם המשותפת-ועל זה צריך לשלם. שכשבתו תגדל ותתבגר היא תבין למה אבא שלה פעל בצורה הזו,הכל כדי שבתו לא תרגיש נטושה. גם הוא עצוב על כך שהוא לקח מבתו את אמא שלה,אבל על מעשים מסוימים צריך לשלם ועל כך יש לתת את הדין מי ילך לגן עדן ומי לכלא. השיר נחתם כשהאב ובתו זורקים את גופת האם לאגם והוא אומר לה שעכשיו זה רק שניהם ביחד לעד. השיר נכתב ע"י אמינם. טורי מבצעת אותו בלחישה(מסופר כי טורי נכנסה לתוך קופסא בהקלטות וכך היא הקליטה את כל השיר כאשר מוצמד אליה מיקרופון והיא מכופפת ומקופלת)כאשר את המילים מלווה מוזיקת רקע כמו בסרטים האילמים שבהם המוזיקה סיפרה את הסיפור(את הטקסט המדובר היו מראים בתמונות)ורק לפיה היו יכולים לדעת מה המתרחש בדיוק. השיר מקבל נפח אישי בעקבות הביצוע של טורי,כמו אב המספר סיפור לבת שלו לפני השינה אותו הוא חותם כאשר הוא אומר לה שתמיד הם יהיו רק שניהם(הפזמון "JUST THE TWO OF US")ביחד. אמינם הוא ראפר שמשתמש בבוטות ככלי אומנותי(או מסחרי?),הביצוע שלו נשמע מלא כעס,הוא משתמש לרוב במילים גסות,באלימות או בתיאורים של אלימות,בחלק משיריו הוא מבטא שנאה כלפי נשים(שלה יש משקעים בעקבות יחסיו עם אמו ואישתו). דובר תמיד על מערכת היחסים הרעועה של אמינם עם אישתו קים,על האלימות ביניהם,הבגידות,הסמים ובאמצע תמיד עמדה בתם היילי. אמינם הקדיש לבתו מס' שירים באלבומיו בהם הוא מבטא את אהבתו אליה,את דאגתו אליה ממש כמו בשיר הזה רק שבעוד אמינם שר\מדבר בכעס ובבוטות טורי לקחת את זה למקום אחר בו היא מראה יחסי אב ובת אישיים כ"כ והדוקים כ"כ עד כדי שהאב משתף את בתו ברצח של אמא(הוא מספר לה זאת בצורה אחרת). טורי מראה את האהבה של האב ע"י לחישה לצד השני(לבת)בסיפור כמו מקריאה סיפור לפני השינה,הדיבור שלה תמים מאוד כפי שמקריאים סיפור לילדים קטנים. ראפ הוא סוג של אמנות,לרוב הוא מבוצע בצורה בוטה לפעמים לצורך מחאה(משם הוא צמח),לצורך התבטאות או לשם ההנאה. ההגייה הפונטית של המילים בראפ שונה משל הדיבור המקובל,ההברות משתנות לצורך הצליל ולצורך החריזה ולרוב בשל הביצוע המהיר המילים גם מתקצרות מעצמן וכך נוצרה השפה הראפרית והסלנג. טורי לא שינתה דבר,אחרי הכל זהו שיר של ראפר,היא הוגה את המילים כפי שאמינם הוגה אותן ושרה את הפזמון,כל זה כאשר היא יושבת מכופפת בקופסא. הכותרת של השיר היא שמות של שני רוצחים בוני וקלייד אשר בשנות ה30 בארה"ב עשו סיבוב של רציחות בדרום כאשר הם נמלטים במכונית. אמינם משווה את מעשה הרצח שלו לאותם זוג רוצחים כאשר הוא קלייד ובתו היא בוני ושניהם ביצעו את הרצח על מנת להיות ביחד לעד ושום דבר לא יפריד ביניהם,מסע נקמה ורצח. לא סתם בחרה טורי את אמינם,הוא מייצג גבריות מוחצנת ואלימה,שחצנית שלא רק מתבטאת במילים אלא גם בתנועות(להלן תנועות פיזיות של ראפרים לעבר אזור החלציים),אמינם תמיד יצר סערות תקשורתיות וארגונים לזכויות אדם לא אחת זעמו עליו ודרשו להחרימו. אבל למרות המוחצנות למען בתו הוא ישתנה ויעשה הכל,בביצוע היא מדגישה את אהבת האב לבת כניגוד חזק למעטה החיצוני הגברי והאלים שמדבר בקול רם ומשתמש בכח רב. את האלבום חותם השיר "REAL MAN" אשר מספר על מלחמת המינים,הניגודים השונים בין גבר לאישה,האהבות,ההשתעבדויות אחד לשנייה והמעשים הרי הגורל של שני הצדדים. מקווה שנהנתם ויותר מכך שהצלחתם להחזיק מעמד עד הסוף! רק בריאות! חן

רות אן

New member
תודה רבה! בהחלט סיכום מצויין... וממ

ש כל הכבוד על היוזמה ועל בחירת שיר מאלבום שעוד לא ממש נגענו בו בפורום.
כשכתבת שטורי שרה את השיר כפופה ומקופלת בקופסה מיד הבנתי את הגירסה שלה לשיר הרבה יותר טוב. טורי מזדהה עם דמות האם בשיר. היא מביאה את נקודת המבט של הקורבן. גופת אישה המקופלת בזלזול ובאכזריות במטען המכונית. אמינים מביא את עמדת האב לשיר אך לא משמיע את האישה הנרצחת בשום צורה. טורי אמרה בכמה ראיונות שהיא הרגישה שזו זכותה המלאה להשמיע את קולה של האישה מפני שאמינים לא עושה זאת. טורי יודעת בהחלט להזדהות עם דמות קורבן נשית, שסבלה התעללות מגבריות אלימה ושונאת נשים, מפני שהיא עברה חוויות קשות כאלו- האונס, התעללות מינית או כל שנאת נשים שגברים רבים מאוד בעולמנו סובלים ממנה. או נשים ששונאות נשים. ובנוסף להיותה אישה שסבלה את החוויות הנ"ל, היא פשוט יצור רגיש ואמפטי להפליא.

טורי גם נתנה לדובר הגברי

צד נשי המדגיש שלכל מטבע יש שני צדדים. זוהי יכולת ששמורה לאמנות!

beeyourself

New member
מעולה!../images/Emo127.gif תודה רבה../images/Emo140.gif

איזה כייף, זכיתי ללמוד עוד קצת גם על אמינם על הדרך
האמת היא שגם אני כמו פלוטו מעיברה את השיר בדיסק הזה כל פעם שהוא מגיע. שמעתי אותו אולי 3-4 פעמים. אבל ללא ספק הוא שיר מיוחד מאוד (ומצמרר
). תודה רבה על הניתוח המעמיק והמעניין וכשמעניין - נשארים לקרוא עד הסוף

פלוטו24

New member
תודה רבה רבה רבה! ../images/Emo13.gif נחמד לראות

שאחרים לוקחים יוזמה על שיר השבוע מידי פעם.
זה היה מאד מעניין וגרם לי להבין יותר את משמעות השיר. אני באופן אישי, מעביר אותו בד"כ, כי הוא עושה לי ממש רע. הביצוע של טורי כל כך מהפנט ומרגש עד שהוא חודש לעמקי הנפש ומצליח להשפיע עליי. אני באופן אישי חשתי חרדה ופחד בלתי ברורים כשהאזנתי לשיר ולכן מאז אני נמנע מלהקשיב לו. בכלל, הצורה שבה היא בחרה להקליט את השיר מופלאה בעיני. זה רק מוכיח כמה טורי היא אמנית אמיתית שלוקחת את האמנות שלה צעד אחד קדימה ומנסה להביע אותה באמתעים רבים ומגוונים שלא כוללים בהכרח רק שירה אל תוך המיקרופון וזוה, ועל כן, היא כזו זמרת גדולה!!!

Blood Roses

New member
תודה.

בין השירים באלבום, היא הכניס נפח משמעותי בשיר הזה בלי לגעת במילים, וזה מרשים
.

אין בעד מה

לטורי יש דרך אינטרפרטציה מיוחדת,לקחת שירים שנכתבו ע"י גברים ולבצע אותם באופן נשי ושונה מהביצוע המקורי הוא צעד אמיץ ביותר. האלבום עצמו קיבל ביקורות פושרות,חלק מהמבקרים אהבו אותו וחלק לא,סביר להניח שזה קורה כמעט בכל אלבום של אמן מוזיקה שונה,יהיו כאלו שיראו בזה מאסטרפיס ואחרים יראו בזה פלופ אדיר. לרוב כשמדובר בקאברים המבקרים מחפשים חידוש בשיר בגרסתו החדשה שיביא משהו אחר מגרסתו המקורית,לא אחת יש אכזבות מזה אם לא הוכנס דבר מקורי או שהתוצאה היא כ"כ שונה שקשה להתרגל או לקבל את הגרסה החדשה. דרך אגב,הרצועה הבאה אחרי "בוני וקלייד 97" היא "STRANGE LITTLE GIRL" שהיא גם מהווה את שם האלבום. זו מעין רצועה רודפת לקודמת בה האב רצח את האם והשאיר את בתו יתומה מאם,ובשיר "STRANGE LITTLE GIRL" סיפרה טורי בראיון שהשיר מספר על ילדה שברחה לעיר אחרי שאביה רצח את אמה. חן

פלוטו24

New member
אם מדברים על מאסטרפיס, אני חייב

לציין שהקאבר שלה ל enjoy the silence הוא אחד הטובים באלבום הזה!

noosh

New member
אוף ../images/Emo10.gif

ערכתי את הכל, הכל!!! ואז בטעות לחצתי על "Back" וזה נמחק
מבטיחה לעשות את זה שוב מחר... חוצמזה, ממש אהבתי
זה אחד השירים המצמררים, להקשיב לו באוזניות זה על גבול המפחיד. אהבתי תא הפרשנות, זה באמת מעניין. תודה

למעלה