שיר השבוע: Offer

Jagged chaos

New member
שיר השבוע: Offer../images/Emo70.gif../images/Emo36.gif

שם:Offer אלבום:Feast on scraps שנה:2002 עובדות: #1 - בשנת 2004 אלאניס ביצעה את Offer בסדרה Americans dreams. #2 - השיר בוצע פעם אחת בלבד בלייב, ב-2003 בברזיל. #3 - Offer היה שיר פתיחה באיזו טנלובלה ברזילאית. #4 - היא גם נתנה אירוח קטן בטנלובלה הברזילאית - Celebrity ב-2003. #5- וכתור מעריצה גדולה של "היפים והאמיצים", היו שמועות ב-2002 שהיא תתן קטע אירוח גם שם. #6 - בשנת 2003 אלאניס תרמה את Offer לאלבום שמכירותיו יגיעו לנזקקים בהודו, גם אחינועם ניני השתתפה בפרויקט הזה. #8- בנוסף, השיר מופיע גם בסינגל של precious illusions. #9- ב-11 בדצמבר 2001 קיבלה פרס מה-או"ם בזכות כל ההופעות והמסרי סבלנות ושלום בהופעות שלה שהיא נותנת. #10- באותה שנה היא גם תרמה 150,000 דולר להצגה קנדית שאמורה היתה להסגר בגלל בעיות תקציב , אלאניס טיפלה בבעיה
. למי שאין הרבה מה להגיד או שסתם למי שבא, מתבקש לענות על השאלות האלה:
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר?
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן)
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.]
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן-
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר:
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר?
האם השיר מתאים לאופי הדיסק?
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר-
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים?
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים?
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? Offer מילים, לחן והפקה: אלאניס מוריסט Who Who am I to be blue Look at my family and fortune Look at my friends and my house Who Who am I to feel deadend Who am I to feel spent Look at my health and my money And where Where do I go to feel good Why do I still look outside me When clearly I’ve seen it won’t work Is it my calling to keep on when I’m unable And is it my job to be selfless extraordinary And my generosity has me disabled By this my sense of duty to offer And why Why do I feel so ungrateful Me who is far beyond survival Me who see life as an oyster Is it my calling to keep on when I’m unable And is it my job to be selfless extraodinary And my generosity has me disabled By this my sense of duty to offer And how How dare I rest on my laurels How dare I ignore an outstretched hand How dare I ignore a third world country Is it my calling to keep on when I’m unable And is it my job to be selfless extraodinairy And my generosity has me disabled By this my sense of duty to offer Who Who am I to be blue

Jagged chaos

New member
Offer; פירוש.

השיר הוא על ההרגשת מחויבות של אלאניס לתרום ולתת מעושרה, מעמדה והשפעתה. זה שיר עם הרבה טענות עצמיות, נשמע כמו המשך עקיף ל-One. כל כך חשוב לה לתרום ולנדב, ב-Naricssus היא שוללת הרבה גברים בגלל שאין להם מה להגיד כשאלאניס מדברת איתם על "being at service", אנשים כאלה, שלא תורמים ועוזרים לחלשים, לא מקבלים ממנה את הסימפטיה מהשיר לפחות. ב-These R the thoughts יש שאלה שמראה כמה החשיבות לזה חשובה לה כאחת מ-20 המחשבות שעולות לה לראש "איפה הכסף שתרמתי הולך באמת?", היא שואלת. מי? מי אני שארגיש אפרורית? הסתכלו על משפחתי ועושרי הסתכלו על חבריי וביתי Blue בתואר לבנאדם מתאר את הכחול המלנכולי שהוא, הגרסה האנגלית ל-דיכאון אפרורי שלנו. מילים ישירות, אין הרבה מה לנתח. אלאניס יוצאת על עצמה על זה שאין לה זכות להרגיש לא מסופקת ואפרורית - חלומה התגשם, יש לה עושר שאנשים היו חולמים עליו, יש לה בית ש70 שנות עבודה לא יסדרו לי כמוהו. אז מי היא באמת שתרגיש מקופחת? מי? מי אני שארגיש דהויה מי אני שארגיש ממוצה הביטו על הבריאות והכסף שלי אהבתי את התיאורים האלה שלה. דהויה כמו בגד שהלך לו הצבע, מרגישה שאין לה מה להוסיף ולתת - מרגישה כמו סוסה מתה, מי היא? ולאן? לאן אני הולכת כדי להרגיש טוב למה אני עדיין מביטה מעבר אליי כשראיתי בברירות שזה לא יעבוד יש לי פתאום בעיה בלנסח את המשפט השלישי
עומד לי על הלשון ולא יוצא
.. מה שברור מהבית הזה זה שאלאניס שוב באה בטענות לעצמה. כל פעם שרע לה היא בורחת, היא ברחה מקנדה ל-LA, ומ-LA להודו וקובה ושוב - מ-LA לקנדה. רק עכשיו היא מבינה שהבריחות לא עוזרות לה, כמו שאמרה כבר בעבר - the more you run, the harder is to hide, היא גם נוגעת בנקודות האלה של הבריחה כמודעות לחוסר ביטחון של זה ב-so unsexy. האם זאת התכלית שלי להתמיד כשאני לא מסוגלת? זו לא העבודה שלי להיות נטולת אנוכיות באופן יוצא מן הרגיל? והנדיבות לא ניטרלה אותי בזכות התחושה הזאת שמחייבת אותי להציע? הפזמון - אלאניס מגיעה להבנה שבגלל המעמד וההשפעה שלה בזכות היותה סלבריטאית מחייב אותה לתרום ולשמש דוגמא של נדבנות ועזרה, לתת כל כך הרבה עד למצב של ניטרול. ומדוע? מדוע אני מרגישה כפוית טובה? אני הרבה מעבר להשרדות אני אחת שרואה את החיים כמו כונכייה הקטע הציורי הזה של הכונכיה מתפרש אצלי כמו מן טענה שהיא אולי מופנמת וסגורה למראה עין. יכול להתפרש גם כקנאית, חרושנית וקמצנית - כמו שהכונכיה מגוננת על הפנינה שלה. ואיך? איך העזתי לנוח על זרי-דפנה? איך העזתי להתעלם מיד שרועה? איך העזתי להתעלם ממדינות העולם השלישי? משפט 1 = על זה אלאניס דיברה ב-One, השאננות והשחצנות שיצאה ממנה בזמן תהילה שלה. משפט 2 = יד שרועה, אחד שמבקשת אוכל, נדבות ווטאבר. משפט 3 = כל אותן רוב מדינות אפריקה ואסיה שנקראות "העולם השלישי" בזכות העוני, רעב והחוסר התפתחות הטכנולוגי שהולך שם. אלאניס מגדישה בעצם שהיא כבר אינה כזאת, אלה היתה כזאת בעבר, כיום היא תורמת ומפצה על כל השנים שהעזה להשאר בעניינים שלה. אבל התקופה הזאת רודפת אותה והכניסה אותה למצב של רגשי נחיתות תמידיים, ובגלל זה, השורה שסוגרת את השיר היא- מי אני שאיהיה אפרורית?

Rוית

New member
המממ...

לדעתי דווקא השיר לא כל כך מדבר על זה שאלאניס מציינת שכיום היא תורמת ושפעם היא לא, אלה יותר הוא מדבר על זה שאלאניס מכירה ומוכירה בשני דברים - הראשון, שעם איך שדברים הולכים בעולם שלנו, לה אין שום סיבה להרגיש מדוכאת שיש אנשים בעולם שאין להם אוכל. ושנית, באותו הקשר והמשך ישיר, היא מציינת שאותו רצון שיש לה לעזור, עם כמה שהוא רצון טוב ומיוחד, הוא גם במידה מסויימת משתק אותה.. "my generosity has me disabled By this my sense of duty to offer".. למה משתק אותה? זה כבר שאלה אחרת.. אולי היא מפחדת להיות נזקקת יום אחד, מפחדת להגיע למצב הזה שהיא תהייה הצד ששולח יד לנדבה.. שיר שדורש בחינה לעומק, כל הכבוד על הבחינה שלך

Woodstock99

New member
עוד דרך להסתכל על השיר...

אני תמיד ראיתי את השורה הראשונה והאחרונה, Who am I to be blue כמו התרסה. אלאניס בעצם מדברת על כל הדברים הטובים בחיים שלה, בבית הראשון זה הבית והמשפחה, אך היא עדיין מרגישה מדוכאת. בבית השני זה הבריאות והכסף, אך היא עדיין מרגישה deadend= חסרת עתיד ומותשת. היא מרגישה שאין לה זכות להרגיש את כל הדברים האלו, או שזו ההרגשה שאנשים נתנו לה, בקטע של: תראי כמה עוני ורעב ומחלות יש בעולם, איך את מעיזה להיות עצובה, את עשירה. ואז הבית הזה: And where Where do I go to feel good Why do I still look outside me When clearly I’ve seen it won’t work נותן לדעתי תשובה לכל האשמות האלו, כי היא אומרת שכל הכסף או החברים בעולם לא יעזרו אם היא לא תרגיש שלמה עם עצמה מבפנים. התשובה היא פנימית, ולא חיצונית. הפזמון מתאר לדעתי את הקושי שלה לתת ולתרום מעצמה, ולא מבחינה כספית, אלא עזרה והתנדבות. כסף זה הדבר הכי פשוט לתרום, אתה פשוט רושם צ'ק וזהו. היא מדברת פה על הרגשה פנימית שלה שהיא חייבת לתרום עוד מעצמה, גם בזמן שהיא מרגישה שהיא לא מסוגלת, או בזמן שהיא מרגישה את כל הדברים שתיארה בבתים הראשונים. השורה And is it my job to be selfless extraordinary היא גאונית, כי היא אומרת שהיא נראית אנוכית כאשר היא רוצה לתרום עוד לעצמה (ושוב, לא כסף) כי נראה לאחרים שיש לה כבר כ"כ הרבה, אבל היא מרגישה שאין לה מספיק. השליחות שהיא מרגישה לעזור לאחרים כאילו משתקת אותה ואז היא לא יכולה לעזור לעצמה. נראה לי שהיא מרגישה אשמה עם כל התחושות האלו: And how How dare I rest on my laurels How dare I ignore an outstretched hand How dare I ignore a third world country אשמה בגלל השליחות שלה לעזור לאחרים (היא אף פעם לא תתרום מספיק), ובגלל זה היא לא מבינה למה היא לא מרוצה, או לא יכולה להודות לחיים, למרות שהיא beyond survival= כבר לא חיה מיום ליום, לשרוד, יש לה הרבה יותר. בקיצר, יש לה קונפליקט פה בין תרומה כספית, שאין לה בעיה לתת לעולם, אבל היא מרגישה שזה לא מספיק ולכן היא צריכה לתרום עוד, אבל היא מרגישה שהתרומה הנוספת הזאת באה על חשבונה, ואנשים לא מבינים על מה היא מתלוננת... וזהו, סורי על החפירה
, אבל זה בהחלט שיר יפה מאוד, שרוית, אני מסכימה איתך שקצת הולך לאיבוד בבלאגן שהיא עשתה מ FOS

Rוית

New member
אהבתי את הפירוש!

אגב, כל הפירושים יכנסו למאמר פירושים נפרד לשיר..

Rוית

New member
אגב המאמר פירושים של השיר,

כבר היה בו את הפירוש של רעות לשיר, אתם מוזמנים לפשפש.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=432&a=60202&c=2949&sc=0&ssc=0

Rוית

New member
שיר חזק שלא קיבל את הכבוד הראוי..

יש לאלאניס כמה שירים, שלדעתי בגלל ההפקה שלהם, אולי בגלל הלחן, אולי בגלל המסגרת שבה הם יצאו, או הזמן שבו הם יצאו - הם לא קיבלו את הכבוד הראוי שלהם.. לדעתי זה אחד השירים האלו.. (גם SIMPLE TOGETHER בקטגוריה הזאת לדעתי.. אבל אני סתם מציינת אותו כי שמעתי אותו לפני שניה
) בזמנו ממש חרשתי עליו, וכמו כל תלמידת תיכון הוא עיטר לי כמה מחברות.. המילים שלו בכל אופן.. שיר ממש חזק שמעביר המון עוצמה, למרות שלדעתי הוא לא מוצא כמו שצריך.. באמת שיש בו הרבה..

AliceW

New member
וואו../images/Emo7.gif

בדר"כ יש לי דפקט בלהקשיב למילים, אבל אני נורא מזדהה עם השיר
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר?Who am I to feel deadend Who am I to feel spent Look at my health and my money מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) וואו.....
שיר מעולה. חבל שלא מוכר מספיק
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.]אצלי שיר מועדף הוא ברגעים. כרגע
מועדף מאוד, כואב מאוד. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- נו דאוט. לא מתאים. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: פיונה אפל, דווקא יכול להיות מעניין
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? יש משהו חזק בבחירה של השם הזה לשיר. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? כן, הזוי כמו כל FOS רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- עכשיו
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הייתי מוסיפה פתיחונת לשיר
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? וואי, אילו שאלות..
נמנ..או משהו שלגי כזה, הליכה בשלג עם חברים, משפחה, או אדם אהוב ובכ"ז להרגיש חרא עם עצמך..משהו כזה. או לחילופין קליפ בסגנון האנפלאגד. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שהוא כל כך אמיתי שכואב לי עכשיו.

Jagged chaos

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo35.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? שלוש שורות שממש תפסו אותי - is it my job to be selfless extraordinary - כי אהבתי את המילים me who see life as an oyster - כי אהבתי את המטאפורה How dare I rest on my laurels How dare I ignore an outstretched hand = כי זאת לירקה ספרותית שמתארת הרבה חרטה ו-וידוי של חטא היבריס
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) פשוט ויפה. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אוהב ותמיד אהבתי, לא מהחזקים באמת, אבל שיר טוב - דווקא הרבה בזכות שהוא אנדרייטד קל לאהוב אותו. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- אנוק, לא יתאים לה זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: טרייסי צ'פמן - יותר מתאימה אפילו מאלאניס
|הגש| שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? הייתי מעדיף - selfless extraordinary או rest on my laurles האם השיר מתאים לאופי הדיסק? כן ו-לא. המיקום שלו באמצע הדיסק מציק לי, לדעתי לשים אותו בסגירה - היה סוגר את האלבום בצורה הכי יפה. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- שהכל רגוע ונקי אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הייתי מוסיף מפוחית שתעשה קצת בלוז' מלנכולי. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים?קליפ חצי מבוים - חצי תעודי, שהכל באווירה דיכאונית בגווני כחול באסה ובקטע התעודי - קטעים שממצאים בערך את כל העייפות של אלאניס - כמו הקליפ של HIMPA ותמונות של מורעבים מהודו אנע ערף
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? לשמוע אותו עכשיו עושה לי טוב לנשמה

Jagged chaos

New member
איך שבא לך לראות את זה...

אלאניס בחיים לא הסבירה יותר מדי את השירים שלה, ותמיד ששאלו אותה היא ענתה על "איך ומתי" היא כתבה את השיר, ובחיים לא דיברה והסבירה את הלירקה שלה. אז תראי את זה איך שבא לך. אני פרשתי את זה כביטוי למישהו רכושני, קמצן, מופנם, סגור, בודד - כמו שהכונכיה אל הפנינה. בצורה החיובית אפשר לראות את זה כמו שיריון חזק ומגונן על משהו טוב.

Rוית

New member
קיי

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? Who" "Who am I to be blue וכל הפזמון. מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) שיר מעולה, למרות שלהוסיף לו קצת כלי מיתר אולי היה מוסיף לאווירה שלו..! מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] דווקא בגלל שהוא לא כזה 'פלייליסטי' אז שאני כן שומעת אותו אני מעריכה אותו ונותנת לו מקום של כבוד. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- אירוסמית'? אנערף, כל אחד עם קול מחוספס וצעקני מידי זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שרה מקולוקן. לחלוטין. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? השם הכי ממצא שיכול להיות. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? אני הראשונה שאומרת לא?.. הוא יותר מתאים לURS אם כבר, מאשר לFOS שמכיל יותר עצבים ודיסטורשנים (בהנחה שמסתכלים עליו כבי-סייד לURS) רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- שעצובים ומזדהים איתו עוד יותר. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? מסכימה עם סיוון - לתת לו אולי פתיחה יפה
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? דווקא זה מהשירים שמתאים להם קליפ שהוא קטעים מהופעות חיות, אבל דווקא פה יראו את הקהל מתנוענע בעדינות, מדליק מציתים, מנגב דמעה..
משהו שיהיה קונטרה לחיתיות שיש בהופעה ויראה שזה נושא שנוגע להרבה אנשים. אוח, אני מסתבכת עם עצמי, קיצר, הבנתם! רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? תנו כבוד לאנדר-רייטד

AlanisJunkie

New member
האמת שאני

מעולם לא התחברתי לשיר הזה יותר מדי. יש לו ניחוח עוצמתי, נקרא לזה כך, אבל זה רק ניחוח... אני לא מצליח להנות ממנו ברמות מטורפות. בכל אופן, אמיל סחטיין על פרטי הטריוויה:)

שיר טוב...

כתיבה יפה מאוד לפעמים הלחן כבד מידי. צריך להיות ממש בראש מסויים כדי להקשיב לשיר הזה הוא לא תמיד בא בטוב... אבל במחינת מלל הוא מעולה!

O r a c l e

New member
Offer

שיר טוב- לא מהאהובים עליי ב-FOS. מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? Is it my calling to keep on when i'm unable שורה מדהימה מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מילים מדהימות, לחן פחות טוב... לא מעביר כמו שצריך את המשמעות.. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם? לא גבוה ממש... בין האמצע לסוף... זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- כריסטינה אגורילה זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: דווקא מדונה... חשבתי עליה דווקא בקטגוריה הקודמת ופתאום חשבתי- היי זה דווקא יכול להישמע לא רע בכלל... שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? השם מתאים- אבל לא הכי... האם השיר מתאים לאופי הדיסק? מאוד מתאים ל-FOS (אבל שוב- לא מהאהובים עליי בו...) רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- כשאני חוזר מאיפשהו בלילה ברגל עם ה-mp3 עליי.. אני בדרך כלל מדלג על השירים המהירים או הרוקיסטיים ומתרכז יותר בשירים השקטים והאקוסטיים... Offer מושמע בזמן כזה בדרך כלל... אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? אני לא בטוח איך- אבל הייתי משנה את הלחן למשהו פחות משעמם.. פחות בנאלי. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? האמת שאני לא מצליח לחשוב על קליפ במיוחד... אני חושב שהפעם דווקא יתאים לראות את אלאניס באולפן הקלטות, על הבמה, עם אנשים... קליפ שהוא קצת scrapbook כזה... רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? לא במיוחד... אומה נא לא להיעלב...

למעלה