שיר השבוע Mother

looooly

New member
שיר השבוע Mother

השיר Mother הוא הרצועה התשעימית מתוך אלבום הבכורה של טורי Little Earthquakes. השיר לא שוחרר כסינגל. טורי סיפרה שהשיר בא לא מתוך חלום , וכשהיא קמה בבוקר היא התיישבה על הפסנתר היא ידעה שהחלום בא להראות לה משהו ולהזכיר לה את עברה . טורי אמרה השיר גרם לה לשינוי בכך שמאז היא בטוחה מאיפה היא באה ואמונתה . השיר מבחינה עקרונית לא מדבר רק על יחסיי אמא ובת , השיר בעצם מספר על איך אולי היה בעבר שלא היינו עשויים בשר ודם ולא היה טוב או רע ושהכל היה חופשי שהנשמות שלנו התסתובבו חופשי . אפשר להגיד שאולי בן אדם מגיע למצב כזה במותו ,הרי בחיינו כולנו עסוקים בלמצוא את מקומנו ואת מהותנו בלהבדיל בין רע לטוב הרי אנחנו תמיד שופטים את עצמנו ואת מעשינו . טורי מכנה את הדברים האלו כסוג של הצפה שנמצאת בתוכנו. mother the car is here- טורי אמרה בראיון שמשמעות השורה הזאת היא לעבור למקום אחר שבו כל הניגודים שיש מתמזגים לאחד. וכך מגיעים לסוג של השלמה בתוכנו . אולי טורי מתייחסת לאמא כמשהו שמשלים אותנו ובעצם שעוזבים את אמא כולנו מחפשים משהו חדש שישלים אותנו וייתן לנו אמונה וביטחון ומה שאנו עושים . when I dance for him somebody leave the light on just in case I like the dancing I can remember where I come from - הריקוד מתואר כמשהו שגורם לה להיות טוטאלית היא לא מתעסקת יותר במה היא ? מי היא ? ולאן היא הולכת ? , אולי הריקוד זה מה שישלים אותה ,אבל היא בתוכה "מוצפת" ולא בטוחה . you are the CLEVER one aren’t you brides in veils for you we told you all of our secrets all but one so don’t you even try the phone has been disconnected dripping with blood and with time and with your advice poison-הבית הזה עוסק בחיפוש אחרי משהו שישלים אותנו כמו חתונה . טורי מתארת פה כלה שגילתה את כל סודות החיים חוץ מהסוד אחד שהוא מה שישלמים אותה בסוף היא מנסה לגלות אותו בזה שהיא מתחתנת את ה"קשר" עם מה שישלמים אותה עדיין מנותק. טוב ת'אמת שדי הלכתי לאיבוד בפירוש השיר אז למי שיש מה להוסיף \להעיר\להאיר בנוגע לפירוש מוזמן לעשות זאת .....

Bells For Her

New member
מעניין...

אף פעם לא הסתכלתי על השיר ככה, וזו נקודת מבט ממש מעניינת. תודה לך
אני תמיד הסתכלתי על השיר הזה מנקודת מבט קצת שונה, למרות שגם אני הרבה פעמים הלכתי לאיבוד בתוכו. אני דווקא ראיתי את השיר הזה יותר בהקשר המילולי שלו. כלומר עזיבה של הקן, יציאה לחיים האמיתיים, למשהו חדש ומפחיד, לא נודע. יציאה מהחממה המוגנת והבטוחה אל עבר הלא נודע הזה שכל כך מסקרן ומאיים לפעמים. למשל- Mother the car is here Somebody leave the light on Green limousine for the redhead dancing dancing girl And when I dance for him Somebody leave the light on Just in case I like the dancing I can remember where I come from המכונית הזו שלוקחת אותה לחיים האמיתיים הגיעה, זה הזמן להפרד, זה הזמן של אמא לשלוח אותה לדרכה. השורה על השאור שישאר דולק, נותנת לי אסוציאציה של מגדלור, שמלחים שהלכו לאיבוד יראו את האור וידעו לחזור לחוף. כלומר, יש פה םחד שבעולם האמיתי ומחוץ לחממה היא תלך לאיבוד, והיא רוצה שישאירו את האור דולק (אני תמיד רואה את זה בתור האור שבמרפסת) כדי שהיא תוכל למצוא את הדרך חזרה. הריקוד, אני רואה אותו בתור ההסתחררות הזו בחיים, הסחרור הזה שיכולים להסחף אליו, ולפעמים ללכת בתוכו לאיבוד. כלומר, היא אומרת, שלמקרה שהיא תאהב את הריקוד יותר מדי, תלך לאיבוד בתוכו, שהאור יהיה דולק כדי שהיא תוכל לזכור מאיפה הגיעה, ושזה ינחה אותה שם בחוץ. הקטע עם- First my left foot Them my right behind the other Pantyhose running in the cold / Breadcrumbs lost under the snow כלומר, לאט לאט היא יוצאת משם, רגל אחר רגל, בזהירות. וכבר כשהיא יוצאת קצת החוצה, יש רכבת בגרביונים, כבר יש מכשולים. בבית האחרון פירורי הלחם (מן הסתם אנאלוגיה לעמי ותמי) אובדים תחת השלג והיא מפחדת שהיא לא תוכל למצוא את הדרך חזרה הביתה. היא הולכת מבלי כל כך להביט לאחור וזה מפחיד
אז היא מבקשת שהאור יהיה דולק כדי שבכל זאת תוכל לחזור. גם במשפט הראשון, שהיא כותבת על נערת הקרקס ללא רשת הבטחון - כלומר, היא פרועה, עושה דברים שעלולים להיות מסוכנים, והפעם אין לה את רשת הבטחון של הבית וזה מפחיד אותה. והייתי ממשיכה אבל אני כבר חייבת ללכת
תודה לך על הפירוש שלך, זה היה ממש מעניין לראות פרשנות אחרת משלי. והשיר הזה... הוא בהחלט אחד האהובים עליי. פשוט מצליח לחדור אליי כל פעם מחדש. שבת שלום

Bells For Her

New member
עשיו כשיש לי זמן... ממשיכה קצת :)

I walked into your dream And now I've forgotten how to dream my own dream זה קטע מאוד עצוב לדעתי. זה מראה מצב בו הרבה פעמים, אמהות מצפות מבנותיהן להגשים את החלומות שהן לא הצליחו להגשים, רואות את הבנות בתור בבואה מוצלחת יותר שלהן. לפעמים, יכול להיות שהאמא בכלל לא רוצה את זה, אלא הילדה רואה את עצמה ככה, ומכריחה את עצמה להגשים את החלומות של האמא. היא נכנסה לחלום של האמא, אבל שכחה איפה היא בתוך כל זה, היא הלכה לאיבוד. שם בחוץ, היא רוצה למצוא את עצמה ואת השאיפות האישיות שלה, אבל היא גם צריכה שישאר האור הדולק במרפסת, שיגרום לה להרגיש בטוחה. היא רוצה את שני הדברים המנוגדים במובן מסוים, וצריכה איזון בינהם. We told you all of our secrets All but one So don't you even try The phone has been disconnected אלו לדעתי שורות של ריחוק מאוד גדול, פער שאי אפשר כל כך לגשר עליו. יש כאן לדעתי המון כעסים מודחקים שכאלו על האמא. היא כבר סיפרה לה, הכל אבל נשאר משהו שהיא לא סיפרה, וגם לא תספר. אין בכלל טעם לנסות לשכנע אותה, הטלפון נותק - הקשר נותק, זהו, מספיק. אין יותר סיכוי לגשר על הפערים. בכל השיר הזה יש המון פחד, בעיקר פחד מהאי-ודאות. מהעולם החדש שנפתח לפניה והיא לא יודעת כיצד לפעול. מצד אחד היא מפחדת ורוצה את ההגנה, אבל מצד שני יש לה המון כעסים על ההגנה הזו, שהיא כבר רוצה לגלות את עצמה לבד, גם אם זה כולל התמודדות עם פחדים שנראים חזקים ממנה. וכל הדימויים הציוריים האלו, שקטים שכאלו אבל כל כך סוערים, פשוט הופכים את השיר לכזה מקסים ונוגע. שיר שעושה לי המון, פשוט המון, כל פעם מחדש.

looooly

New member
מאוד אהבתי את הפירוש ....

זה מה שיפה בשירים של טורי כל אחד יכול לתת אינתרפטציה משלו לשיר ,וכל אחד יכול לקחת את השיר למקום אחר...

noosh

New member
זה אחד השירים

הכי חזקים של טורי, לדעתי. והוא זה שגרם לי להשתחרר בציור ואפשר להגיד שהתחיל את הפרוייקט שלי בכיתה י"א-י"ב, וממנו שאבתי את רוב הדימויים (ריקוד, אלא מה). אני גם ראיתי אותו קצת שונה, קצת יותר כמו Bells For Her - עזיבה של הבית, אולי אפילו באמת, יחסים של אמא ובת. הצורך של הבת בדמות האימהית, ומצד שני איך שהיא פוגעת בה כל פעם. אני אוהבת את הדימויים של הרקדנית בתוך השיר, כי אני נורא מתחברת למחול. הרקדנית עם השיער האדום שהייתה פעם ילדה קטנה ושלחו אותה החוצה בלי שהיא רוצה Go, go, go go now, out of the nest, it's time Tuck those ribbons under your helmet - be a good solider ממש התנגשות של האמנות העדינה והשברירית הזאת, אל מול הדימויים הצבאיים הנוקשים. השורה And when I dance for him דווקא מעלה לי אסוציאציות רעות. הריקוד כאן הוא לא מאהבה, יש בו אפילו משהו זנותי בעיניי. האור שהיא מבקשת הוא המפלט שלה, גלגל ההצלה. ודווקא כי היא מפחדת שהיא תתרגל למצב הזה, "just in case I like the dancing", מפחדת שהיא תתרגל למצב הזה, היא רוצה לזכור מאיפה היא באה ושיש לה לאן לחזור. הבית השני הכי קשה בעיני. ודווקא אותו אינ כן לוקחת כיחסי אמא-בת. I walked into your dream And now I've forgotten how to dream my own dream הרבה פעמים ההורים שלנו מנסים לחיות את החיים שלהם דרכינו. הם דוחפים אותנו לעשות דברים מגיל צעיר, או נותנים לנו עצות בלי שאנחנו נוכל להשמיע את עצמינו או לתת לחלומות שלנו לשלוט בחיים שלנו. We told you all of our secrets, All but one, and don't you even try - the phone has been diconnected אחת השורות הכי כואבות, לדעתי. שלא תעזי לנסות אפילו לגלות אותנו. אין לך מקום יותר. Dripping with blood, and with time, and with your advice Poison me against the moon וגם זה. וואי, כמה שהשורה הזאת כואבת, לדעתי. הירח מייצג את התמימות הילדותית, את עולם הקסם והאגדות והטוב בעיני הילדים. ואם היא מרעילה אותם נגד זה, לוקחת מהם את התמימות והקסם, אז מה נשאר? I escape into your escape, into my own very favourite fearscape היא בורחת ולא משנה מה, היא נתקלת בה, והיא מנסה למצוא את המפלט שיהיה שלה בלבד, וזה פחד. It's across the sky and across my heart and I cross my legs, oh my god שוב, כמו שהיא רוקדת בשבילו, זה בלי אינטימיות. היא מפחדת לתת את עצמה, מפחדת מאינטימיות. הבתים של First my left foot, then my right behind the other, ממש ציוריים בעיניי. אני ממש יכולה לראות את הילדה הקטנה לבושה בגרביונים ובגד-גוף ונעלי בלט וסרטים בשיער, הולכת בשלג. בכלל, כל השיר הזה נורא ציורי. יש בו ממש שילוב של נוף אגדתי ומכושף והמון ניגודים בין שבריריות לעוצמה וכוח. אני נורא מתחברת אליו, הוא ב אמת היווה השראה להרבה מהציורים שלי, או לפחות התחיל אותם.

פלוטו24

New member
תודה לכולם על הפרשנויות המרתקות!

וכמובן ל looooly שיזמה את כתיבת הפינה השבוע! יישר כח! אני תמיד ראיתי את השיר הזה כשיר שמביע חרדת נטישה, מצוקה, סוג של חטיפה אלימה. במיוחד בשורה he's gonna change my name, mabye he'll leave the light on שטורי לוחשת בזעקה אילמת לקראת סוף השיר. כאילו אמא שלה לא עשתה מספיק לגונן עליה מפני העולם האכזר וכל הרעות שאורבות לה בו ונתנה לבתה להילקח ממנה בלי להלחם. אולי אפילו יש כאן קשר לאונס שעברה טורי.

gelrad

New member
בקשר לריקוד...

לדעתי ניתן לראות הריקוד כשם קוד לסקס. וכל השיר כהיציאה מהסביבה המוגנת של הבית אל האפשרויות והסכנות שבחוץ.

אחד השירים הרגישים

בוקר אחד אח שלי היה צריך להעיר אותי והוא שם לי את השיר הזה ואמר שאיתו הכי כיף להתעורר ואכן זה היה בוקר אחר לגמרי,הכל התנהל על מיי מנוחות ובזמן. יש בו משהו מאוד אישי ורגיש. כל הכבוד....כרגיל נהנתי מהקריאה והמידע! חן

למעלה