שיר השבוע../images/Emo79.gifSilent all these years
הנה הוא חוזר! שיר השבוע! לאחר העדרות של 3 שבועות (השם ישמור:-O). מה לעשות אני אדם עסוק, בחרתי לכתוב על השיר שביקשתם ראשון. על yes anastacia אשמח לכתוב בשבוע הבא אם אתם רוצים! (או שמישהו אחר יעשה, זה יקל עליי מאד) אבל עשיתי מאמץ והרי הוא לפניכם: שם השיר: Silent all these years שנת הוצאה: 1992 מתוך האלבום: Little earthquakes יצא כסינגל שני אחרי me and a gun והצליח מאד בניגוד לקודמו בתחילה שהוחרם ע"י ארגונים שמרניים בעקבות תכניו הפרובוקטיביים. עובדות:
טורי אומרת לגבי השיר משפט שדי מתמצת אותו בדיוק (והיה לי חבל לקלקל אותו בתרגום לעברית): “It’s about realizing, painfully, you’ve kept that voice inside yourself, locked away from even yourself. And you step back and see that your jailer has changed faces. You realize you’ve become your own jailer.”
לשיר צולם קליפ שבויים על ידי האמנית: סינדי פאלרמו, בשנת 92 והינו הקליפ הראשון שצולם לשיר של טורי (בקריירת הסולו שלה כמובן). פלארמו הינה צלמת סטילס וזו הייתה התנסותה הראשונה כבימאית סרט וידאו קצר. טורי מספרת שאמנותה של פלארמו השפיעה על חייה רבות ולכן סמכה עליה שתצליח להעביר את הפרשנות המילולית והמסרים החבויים בשיר לידי יצירת קליפ שיפגין זאת ויזואלית ואמנותית בצורה הטובה ביותר. כשהקליפ שודר לראשונה ברשת MTV טורי קיבלה חשיפה רבה לקהל רב יותר.
בשנת 92, טורי צברה מספר מועמדויות בזכות הקליפ בטקס פרסי MTV אך לא זכתה. (לא נורא, גם המועמדות היא מכובדת). השיר זכה מתוך 100 למקום ה 98 ברשימת הקליפים הטובים ביותר הזמנים של המגזין "Rolling Stone(למי שלא מכיר, מגזין ביקורת מוזיקה נחשב מאד בארה"ב במשך עשרות שנים).
בקליפ טורי שרה על גבי רקע לבן כשיש קופסה מעץ שמסתובבת וטורי כלואה בתוכה, או משהו כזה, ומי שמקשר את הקליפ לתמונה הראשית בעטיפה של האלבום Little Earthquakes , צודק, משום שגם שם מופיעה טורי כלואה בתוך הקופסה. סינדי פלארמו על הקליפ: "הקופסה לא הייתה שם רק כאובייקט, אלא מכיוון שהיא הייתה דימוי ל"אליס בארץ הפלאות", טורי הייתה ממש כמו עליסה כלואה בתוך כלוב, (הקופסה), ללא יכולת לזוז. פלארמו רצתה בדיעבד לדחוס גם פסנתר מיניאטורי פנימה בכוח, אולם טורי סירבה בתוקף בתואנה ש "זה כמו להרוג בעל חיים ואין לה לב לעשות את זה" (חמודה) אז היא ויתרה על הרעיון. אפשר אולי לראות את כל העניין של הכליאה בתוך הקופסה כדימוי למצב של חוסר אונים, של הרצון של טורי לשבור את המסגרות והמועקות בהן היא הייתה שרויה זמן רב. לפרוץ אל תוך עולם חדש, לפתוח דף חדש. (אני מתנצל מראש את הקליפ ראיתי לפני הרבה מאד זמן כך שאני לא זוכר במדוייק את מתכונותו, אז מי שיוכל להוסיף מידע – יבורך).
הנה הוא חוזר! שיר השבוע! לאחר העדרות של 3 שבועות (השם ישמור:-O). מה לעשות אני אדם עסוק, בחרתי לכתוב על השיר שביקשתם ראשון. על yes anastacia אשמח לכתוב בשבוע הבא אם אתם רוצים! (או שמישהו אחר יעשה, זה יקל עליי מאד) אבל עשיתי מאמץ והרי הוא לפניכם: שם השיר: Silent all these years שנת הוצאה: 1992 מתוך האלבום: Little earthquakes יצא כסינגל שני אחרי me and a gun והצליח מאד בניגוד לקודמו בתחילה שהוחרם ע"י ארגונים שמרניים בעקבות תכניו הפרובוקטיביים. עובדות: