שיר השבוע
Silent all these years

פלוטו24

New member
שיר השבוע../images/Emo79.gifSilent all these years

הנה הוא חוזר! שיר השבוע! לאחר העדרות של 3 שבועות (השם ישמור:-O). מה לעשות אני אדם עסוק, בחרתי לכתוב על השיר שביקשתם ראשון. על yes anastacia אשמח לכתוב בשבוע הבא אם אתם רוצים! (או שמישהו אחר יעשה, זה יקל עליי מאד) אבל עשיתי מאמץ והרי הוא לפניכם: שם השיר: Silent all these years שנת הוצאה: 1992 מתוך האלבום: Little earthquakes יצא כסינגל שני אחרי me and a gun והצליח מאד בניגוד לקודמו בתחילה שהוחרם ע"י ארגונים שמרניים בעקבות תכניו הפרובוקטיביים. עובדות:
טורי אומרת לגבי השיר משפט שדי מתמצת אותו בדיוק (והיה לי חבל לקלקל אותו בתרגום לעברית): “It’s about realizing, painfully, you’ve kept that voice inside yourself, locked away from even yourself. And you step back and see that your jailer has changed faces. You realize you’ve become your own jailer.”
לשיר צולם קליפ שבויים על ידי האמנית: סינדי פאלרמו, בשנת 92 והינו הקליפ הראשון שצולם לשיר של טורי (בקריירת הסולו שלה כמובן). פלארמו הינה צלמת סטילס וזו הייתה התנסותה הראשונה כבימאית סרט וידאו קצר. טורי מספרת שאמנותה של פלארמו השפיעה על חייה רבות ולכן סמכה עליה שתצליח להעביר את הפרשנות המילולית והמסרים החבויים בשיר לידי יצירת קליפ שיפגין זאת ויזואלית ואמנותית בצורה הטובה ביותר. כשהקליפ שודר לראשונה ברשת MTV טורי קיבלה חשיפה רבה לקהל רב יותר.
בשנת 92, טורי צברה מספר מועמדויות בזכות הקליפ בטקס פרסי MTV אך לא זכתה. (לא נורא, גם המועמדות היא מכובדת). השיר זכה מתוך 100 למקום ה 98 ברשימת הקליפים הטובים ביותר הזמנים של המגזין "Rolling Stone(למי שלא מכיר, מגזין ביקורת מוזיקה נחשב מאד בארה"ב במשך עשרות שנים).
בקליפ טורי שרה על גבי רקע לבן כשיש קופסה מעץ שמסתובבת וטורי כלואה בתוכה, או משהו כזה, ומי שמקשר את הקליפ לתמונה הראשית בעטיפה של האלבום Little Earthquakes , צודק, משום שגם שם מופיעה טורי כלואה בתוך הקופסה. סינדי פלארמו על הקליפ: "הקופסה לא הייתה שם רק כאובייקט, אלא מכיוון שהיא הייתה דימוי ל"אליס בארץ הפלאות", טורי הייתה ממש כמו עליסה כלואה בתוך כלוב, (הקופסה), ללא יכולת לזוז. פלארמו רצתה בדיעבד לדחוס גם פסנתר מיניאטורי פנימה בכוח, אולם טורי סירבה בתוקף בתואנה ש "זה כמו להרוג בעל חיים ואין לה לב לעשות את זה" (חמודה) אז היא ויתרה על הרעיון. אפשר אולי לראות את כל העניין של הכליאה בתוך הקופסה כדימוי למצב של חוסר אונים, של הרצון של טורי לשבור את המסגרות והמועקות בהן היא הייתה שרויה זמן רב. לפרוץ אל תוך עולם חדש, לפתוח דף חדש. (אני מתנצל מראש את הקליפ ראיתי לפני הרבה מאד זמן כך שאני לא זוכר במדוייק את מתכונותו, אז מי שיוכל להוסיף מידע – יבורך).

פלוטו24

New member
- המשך - שיר השבוע ../images/Emo79.gif

פירוש השיר: (שוב, אני לא חוקר מוסמך והרבה דברים הם גם תחושה אישית שלי, ייתכן ואני טועה).
במקור טורי כתבה את השיר לאחד מן האנשים שנתנו לה הזדמנות גם אחרי כשלון הלהקה שלה, אל סטיוארט, (זמר אמריקני מצליח). טורי מספרת שבשנת 91 הרים אליה סטיוארט טלפון ואמר לה שהפסנתרן שלו חולה, ושאל אותה אם תוכל לבוא לאולם ולמלא את מקומו? היא השיבה שכן אך התריעה בפניו שידאג שהפסנתרן ישאר חולה כי יש לה נסיעה ארוכה מאד ברכבת עד לשם..."
כשטורי הראתה את השיר שכתבה לאריק וסיפרה לו שהוא על אל סטיוארט, אריק אמר לה: "השתגעת?!!! את כתבת פה בכלל את סיפור חייך!!! מה זאת אומרת סיפור חייה? השיר הזה במיוחד, מדבר מנקודת מבט של טורי על התקופה שעברה אחרי הכשלון של תחילת הקריירה שלה עם להקתה (ytcr) ועל כל מאמציה להשתחל שוב לעולם המוזיקה ולהתחיל הכל מחדש, תוך דחייה מתמדת מצד התעשייה. היא מספרת שכתבה שירים לזמרות כמו שר או טינה טרנר ונדחתה וכו'. Silent all these years
(שקטה כל השנים) פשוטו כמשמעו: טורי מסבירה שאתה יכול להיות אדם עם "פה גדול", אבל כשמגיע רגע האמת, לא קורה כלום ואתה שותק. היא למשל, לא הצליחה להתקומם ולהטיח בכל מי שדחה אותה ופגע בה את מה שהרגישה, היא שתקה וספגה הכל במשך שנים וזה מה שמנע ממנה בעצם לפרוח, לא הייתה לה מספיק אמביציה או ביטחון. רק שטורי כמו טורי מסבירה את זה כך: I didn’t know how to say ‘fuck you’ to the people who knew every answer about how I should live my life. I would find myself sitting with my hand on a fork [her hand clutches hers violently], and I don’t know why I wanted to go for the jugular of the person across the table. I didn’t understand: What buttons is this person pushing in me?” Excuse me but can I be you for a while my dog won't bite if you sit real still
"סלח לי אבל האם אני יכולה 'להיות' לזמן מה?" – המשפט שמבטא בצורה הנחושה ביותר את הרצון של טורי להביע את דעתה, להקים כל זעקה, להתקיים, להצליח בזכות עצמה ושלא יסתמו לה את הפה. שייתנו לה "להיות". כמובן שהיא מרגיעה ואומרת שהיא לא "נושכת", והיא מאד רגועה, אם רק יקשיבו לה בניחותא וישמעו את כל מה שיש לה לומר. Yes I know what you think of me You never shut-up
יש במשפט הזה תחושה מסויימת של ציניות. טורי מלגלגת במידה מסויימת על אלה שמעבירים עליה כל הזמן ביקורת, מכיוון שהם טורחים להזכיר לה ללא הפסק מה הם חושבים עליה, הם לא סותמים את הפה. I got something to say you know But nothing comes כהמשך לחוסר הביטחון עליו מדברת טורי, היא רוצה להגיב, למחות, לדבר, אבל הכל נעצר בפנים היא לא מצליחה לאזור מספיק אומץ להתבטא. Cause sometimes I said sometimes I hear my voice And it's been here Silent All These Years לעתים היא מצליחה לשמוע את מחשבותיה ולהבין מה היא רוצה לומר, ואיך קולה היה שקט כל השנים הללו, כמה היא אולי הפסידה בגלל זה שלא דיברה ואמרה את מה שעל ליבה ובמחשבותיה. So you found a girl Who thinks really deep thougts What's so amazing about really deep thoughts טורי פונה לאדם עליו היא כותבת ואומרת לו שהוא מצא נערה שחושבת מחשבות עמוקות אמיתיות ושואלת אותו, אבל מה כל כך מדהים בזה? אולי כוונתה כאן היא שזה שהיא אדם שחושב לעומק על דברים ומביע מחשבה קצת אחרת, שונה, פילוסופית עמוקה יותר, לא עוזר לה הרבה בחיים כי עדיין לא ניתנה לה ההזדמנות מצד אנשי תעשיית המוזיקה לבטא את המחשבות האלה בשיריה ולתרום אותן לקהל המאזינים. (אנחנו, שהיה בדיעבד נחסך מאיתנו להכיר את היוצרת המופלאה הזו, אלמלא היו נותנים לה בסופו של דבר צ'אנס נוסף). I got 25 bucks and a cracker Do you think it's enough To get us there
טורי אולי מדברת גם על הקשיים הכלכליים שהיא נתקלה בהם אחרי הכשלון המסחרי של האלבום הראשון של להקתה, ועכשיו אחרי שהשקיעה את כל כולה, נותר לה ממש קצת כסף שלא בטוח שיספיק להתחלה חדשה, וגם אם כן, אף אחד לא מבטיח לה שההשקעה החוזרת תשתלם. Years go by Will I still be waiting For somebody else to understand Years go by If I'm stripped of my beauty And the orange clouds Raining in head Years go by Will I choke on my tears Till finally there is nothing left One more casualty You know we're too easy Easy Easy השנים עוברות וטורי מזדקנת ומרגישה שאולי היא מתפספסת כזמרת, היא לא מצליחה להתפתח כי אף אחד לא מאמין בה. היא כל כך מפחדת מהעובדה שבסוף היא תישאר קירחת מכאן ומכאן, ללא קריירה, ללא אפשרויות התפתחות, ללא נעורים. רק עם חלום ישן ביד שהתפספס.
בסופו של דבר כולנו יודעים את הסוף הטוב של הסיפור, אלבומה הראשון little earthquakes נחל הצלחה והקריירה של טורי פרחה והניבה שירים מדהימים, אלבומים יצירתיים ומעריצים נאמנים לאורך שנים, עד לעצם ימינו אנו. מעניין היה לחשוב, מה היה קורה לטורי אם זה לא היה מצליח?
מה היא הייתה עושה עם עצמה? האם הייתה מנסה שוב? האם הייתה מתייאשת ועושה הסבה למקצוע אחר? תחשבו על זה... איזה מזל שלא. עד כאן, רן.
נ.ב: הערות, הארות, מענות, טענות וכו', יש לשרשר מתחת... כמוהן שאני מתחנן, מבקש... אנא הוסיפו עוד פרטים, נסו אולי לנתח דברים שלא ניתחתי מספיק טוב, או שלא ניתחתי בכלל, גם בגלל קוצר זמן וגם בגלל שהתחקיר שעשיתי לא מושלם ואני לא כזה מומחה גדול לטורי, (עד כמה שאני אוהב אותה). תודה!

noosh

New member
וואי, ממש תודה../images/Emo70.gif

אני אוהבת את השיר הזה ממש. יש לי המון סנטימנטים אליו, והוא מתקשר לי להמון דברים מפעם, ומעכשיו. המשפט "Excuse me, but can I be You for a while?" הרבה יותר עמוק מבחינתי - הוא משקף בעיני איזה צורך להיות מישהי אחרת, אולי כדי לענות לצרכים של אנשים אחרים או לספק אותם. יש בו כל-כך הרבה, וכל-כך הרבה פעמים מצאתי את עצמי בתוכו שזה מפחיד קצת. אפילו השתמשתי בו פעם בציור. אני גם ממש אוהבת את הקליפ של השיר, במיוחד את הקטע שהיא אומרת - "But baby, don't look up - the sky is falling". יש במשפט הזה את כל השינוי שלה - פתאום היא החזקה והוא החלש (כן, אני לא ראיתי את השיר כשתיקה אמנותית אלא כשתיקה במערכת יחסים), פתאום היא התגברה והוא זה שצריך לשתוק.

gelrad

New member
בקשר לוידאו

שמתם לב שבשורה "But baby, don't look up - the sky is falling" היא מגניבה מבט למעלה... ובסוף השפתיים שלה נראים מוזר...

Sedna

New member
השיר נכתב לפני או אחרי ההפלה?

והאם טורי עברה יותר מהפלה אחת במהלך חייה? כי אני תמיד חשבתי שהשיר מדבר על מערכת יחסים שהסתיימה ועל היריון לא רצוי וההתלבטות האם להפיל או לא: "Boy, you best pray that i bleed real soon" - היא מקווה שתקבל מחזור בקרוב כיוון שהיא חוששת שהיא בהריון. "My scream got lost in a paper cup" – הכוונה אולי לסוג של בדיקת הריון ביתית? "You think there's a heaven where some screams have gone" – היא תוהה מה קורה לתינוקות שמפילים אותם...? I got 25 bucks and a cracker" Do you think it's enough to get us there?" – היא תוהה אם יש להם מספיק כסף לממן הפלה. "Your mother shows up in a nasty dress, And it's you turn now to stand where i stand, Everybody's looking at you, Here take hold of my hand..." – הסיטואציה שזה שני הצעירים צריכים לספר להורים שלהם שהנערה בהיריון. אבל בניגוד לגבר שלא תמך בה בזמן שהייתה צריכה לעמוד מולם, היא כן מציעה לו את ידה.

beeyourself

New member
ככל שידוע לי...

ההפלה קרתה הרבה אחרי הדיסק הראשון, שבו היא עוד הייתה צעירה מאוד. זהקרה אחרי הדיסק השני ולפני השלישי אם אינני טועה משום שיש הרבה רמזים בדיסק השלישי על ההפלה וגם טווח השנים אם אני זוכרת נכון בין הוצאת הדיסק השני לשלישי היה יותר גדול יחסית. אבל כל פרשנות - היא פרשנות יפה
וזה מה שיפה בטורי - כל אחד יכול לפרש את השירים שלה איך שהוא רוצה

beeyourself

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

האמת היא שזה שיר השבוע שהכי חיכיתי לו. תודה רבה לך רן, כרגיל, על ההשקעה העצומה ועל הפרשנויות הכה נכונות
, שנראה כי תמיד ידעתי אותם רק הייתי צריכה שמישהו יעלה אותם על הכתב
כמו Noos, שהתייחסה למשפט המאוד מסויים הזה,שנמצא בציטוט שלי אם לא שמתם לב - let’s hear what you think of me now, but baby don’t look up- the sky is falling" - המשפט הזה אומר עלי המון! אני תמיד מפחדת שאם אני אסתכל למעלה - השמיים יפלו וזה בהרבה מובנים. לכן טורי ממש "תפסה" אותי עם השיר הזה, שזה השיר שאני הכי הכי אוהבת
בשעות של פחד/לחץ/חרדה אני מדקלמת אותו מילה במילה. מן שיטה כזאת להרגיע
גם המשפט החמוד - Yes I know what you think of me You never shut-up אומר עלי הרבה.. מה שנקרא "לטחון נושא" לפעמים, כנראה שזה מה שטורי עשתה. בקיצור - אוהבת!

פלוטו24

New member
אני מאד מתחבר למשפט:

Excuse me but can I be you for a while שאיפה אני חושב של כמעט כל יצור אנושי חי. לרצות להיות מי שהוא ולבטא את עצמו בצורה המקסימלית ביותר, בלי שיבקרו אותו או ישתיקו אותו. משפט חזק...

noosh

New member
אני היחידה שרואה אותו הפוך?

'Excuse me, but can I be you for a while?' להיות מישהו אחר, לא להיות מסוגלת להיות יותר בתוך עצמי

Sedna

New member
לא, אבל........

אני תמיד חשבתי שהיא מתכוונת לכך שהצורה שאנשים מדברים אליה (למשל אמא שלה, האנטיכרייסט במטבח כפי שהיא רואה אותה) נשמעת כאילו הם אומרים לה "אולי פשוט תתני לנו להיות את ולנהל לך את החיים? אנחנו יכולים לעשות את זה יותר טוב ממך..."

gelrad

New member
לדעתי זה להתחלף עם בן הזוג.

ושהפעם הוא יהיה שקט, אחרת הכלב ינבח...

רות אן

New member
תודה תודה!!! ושאלה-

כשאמרת שטורי כתבה את השיר לאל סטוארט, טורי התכוונה שהוא ישיר את השיר במקומה? איזו מחשבה מפחידה...

פלוטו24

New member
האמת שזה לא כל כך ברור...

כלומר, היא לא רצתה שהוא ישיר את השיר במקומה (וטוב שכך
) אבל לפי מה שהצלחתי להבין היא כתבה אותו על אל סטיוארט בעקבות ההזדמנות שהוא העניק לה (ללוות אותו בפנסתר בקונצרט שלו), אבל בסופו של דבר יצא שהיא כתבה שיר על עצמה ומה שעברה בעקבות הכשלון המסחרי הראשון שלה והדחייה מצד תעשיית המוזיקה. סטיוארט היה רק הטריגר לכתיבת השיר, אבל הוא בפירוש לא הנושא העיקרי שלו.

למעלה