שיר השבוע;Everything

Jagged chaos

New member
שיר השבוע;Everything

שם- Everything אלבום- So called Chaos שנה- 2004
ע ו ב ד ו ת
: #1 - נכתב על בנזוגה דאז, ארוסה כיום - ראיין ריינולדס. #2 - הם החלו לצאת בסוף 2002, ב-feast on scraps הוא מוזכר לראשונה. לשאלה "מה היא אוהבת?" ענתה - "את הבחור הקנדי שאני יוצאת איתו". #3 - במאי 2004, בחודש שיצא so called chaos, הוא הציע לה נישואין. #4 - שירים נוספים שנכתבו עליו - out is through, knees of my bees, not all me. #5 - ב-2004 היתה הופעה שראיין ניגן על הבאס. באותה הופעה היא הקדישה לו את you learn #6 - ב-2005 אמרה על head over feet - "כיום שאני שרה את השיר אני לא יכולה שלא לחשוב על ראיין". #7 - במאי 2004 השיר הגיע למקום הראשון בגלגל"צ, צעד במשך שבוע אחד בפסגה. #8 - גרסת רדיו קצרה בדקה וחצי קידמה את השיר בגלל שהמדיה התקשורתית איימה להחרים את השיר בגלל השימוש במילה asshole. #9 - כתגובה אלאניס "התפשטה" בשידור חי בטקס הג'ונו והתחילה לקלל. #10 - וה-asshole שונה ל-nightmare #11 - הקליפ היה אמור להשתחרר בנובמבר 2003. #12 - והוא נדחה לאפריל 2004. #13 - אלאניס אמרה שכל האנשים בקליפ הם חברים שלה. #14 - הבחור בקליפ שאלאניס מנשקת (על הלחי) הוא החבר הכי טוב של ראיין. #15 - זה היה אמור להיות ראיין. הוא היה בצילומים. #16 - השיר בוצע לראשונה באוגוסט 2003 בדרום אמריקה. #17 - בבית השני היא חוזרת על הרעיון על התארים שב-hand in my pocket (וגם על הרעיון של הדואליות שלה) I am the wisest woman you've ever met. = I'm green but I'm wise am the kindest soul with whom you've connected = I'm poor but i'm kind I have the bravest heart that you've ever seen - I'm brave but i'm chiken shit #18 - השירים בסינגל- Everything So unsexy vacouver session Everything Vancouver seesion Precious Illusions Vancouver session #19 - יש כאלה שהשמיצו את הקליפ וטענו שאלאניס גנבה את הרעיון מלהקה ספרדית בשם JARABE DE PALO אלאניס מוריסט מדברת
-
Everything היה חייב להיות ב"אוסף" כי זה אחד השירים החדשים שכתבתי או ה'פרק' בחיי שאני בו כרגע. המסע העיקש שלי לחזור להיות 'שלמה' התעצם בשלוש שנים האחרונות. אני מקבלת המון השראה ורצון להשאר במצב הנוכחי הזה עד כמה שאפשר.. Everything הוא תמצית כמה חשוב בשבילי להיות 'שלמה' במקום 'טובה' והרצון שלי לקבל את הצדדים הרעים והטובים שבי ביחד.
ש א ל ו ת:
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? "Everything" מילים ולחן - אלאניס מוריסט הפקה - ג'ון שאנק ואלאניס מוריסט I can be an asshole of the grandest kind I can withhold like it's going out of style I can be the moodiest baby and you've never met anyone Who is as negative as I am sometimes I am the wisest woman you've ever met. I am the kindest soul with whom you've connected. I have the bravest heart that you've ever seen And you've never met anyone Who's as positive as I am sometimes. You see everything, you see every part You see all my light and you love my dark You dig everything of which I'm ashamed There's not anything to which you can't relate And you're still here I blame everyone else, not my own partaking My passive-aggressiveness can be devastating I'm terrified and mistrusting And you've never met anyone as, As closed down as I am sometimes. You see everything, you see every part You see all my light and you love my dark You dig everything of which I'm ashamed There's not anything to which you can't relate And you're still here What I resist, persists, and speaks louder than I know What I resist, you love, no matter how low or high I go I'm the funniest woman that you've ever known I'm the dullest woman that you've ever known I'm the most gorgeous woman that you've ever known And you've never met anyone Who is as everything as I am sometimes You see everything (you see everything), you see every part (you see every part ) You see all my light (you see all my light) and you love my dark (and you love my dark ) You dig everything (you dig everything) of which I'm ashamed (of which I'm ashamed) There's not anything (there's not anything) to which you can't relate (to which you can't relate) And you're still here (You see everything, you see every part) And you're still here (You see all my light and you love my dark) And you're still here (You dig everything of which I'm ashamed) (There's not anything to which you can't relate) And you're still here...

Jagged chaos

New member
פירוש; Everything../images/Emo63.gif

אלאניס אמרה שיותר משיר אהבה, זה שיר על מישהו שרואה ואוהב את כל הצדדים בה, אפילו אלה שבהם היא מתביישת. ומזה
כל האהבה והחיבור שלהם, המערכת אותנטית. ואגב...קשה מאוד..אני יודע
אני יכולה להיות מבין סוגי הטמטום הגדולים I can withhold like it's going out of style המשפט השני יישמע רק מידי בעברית..וגם כי אני לא בטוח בדיוק מה הוא אומר. הרעיון בעיקרון - אני לא אתן לך סקס וארגיש שלמה עם עצמי. אני יכולה להיות התינוקות הכי מצובחרת ולעולם לא הכרת מישהו שלילי כמו שאני לפעמים אז היא יכולה להיות: מטומטמת\מניאקית, לא לתת סקס רק בגלל החשק שלה לא לתת (אינטרסנטית, אולי?), תינוקות מצובחרת (ילדותית, תלותית, קשה, מעצבנת) שלילית (פסימית, ביקורתית). אני האישה הכי חכמה שהכרת אני הנשמה הכי חמימה שהתחברת אליה יש לי את הלב האמיץ ביותר שאי פעם ראית ולעולם לא הכרת מישהו חיובי כמו שאני לפעמים אז היא - חכמה, חמימה, חברותית, אדיבה, אכפתית וכל מה ש-kind יכול להיות (...), אמיצה וחיובית (אופטימית, 'רואה את חצי הכוס המלאה' בלה בלה בלה). אתה רואה כל-דבר אתה רואה כל חלק אתה רואה את כל האור שלי - הדברים החיוביים שלה ואוהב את החשכה - הדברים השליליים... אתה חופר בשלמות שאני מתביישת בה אז המשפט הזה הוא הרעיון בשיר. כמו כולם - גם לה יש דברים שהיא לא רוצה להראות או לחשוף.. כל הדברים שיוצרים אלצה חוסר ביטחון ובושה. אותם חלקים לא גורמים לכל החבילה שנקראת "אלאניס מוריסט" להרגיש שלמה איתם או עם עצמה. אז ראיין נוגע בחלקים האלה בעדינות ומוריד ממנה את הבושה מהם. אין דבר שאתה לא מצליח להקשר אליו נוגע בכל הנקודות שלה. ואתה בכל זאת פה כי הגיוני לראות את הצד השלילי בלהיות בבנאדם שמצליח בקלות לחשוף אותה ככה. אני מאשימה את כולם, לא לוקחת את הנטל שלי האגרסיביות-הפסיבית שלי יכולה להיות הרסנית - passive-agressiveness זה לתת לדברים קטנים שמכעיסים להצטבר, ואז יש התפרצות אלימה בהפתעה. אני מבועתת וחשדנית ולעולם לא הכרת מישהו יותר סגור כמו שאני לפעמים מדגישה כמה חוסר ביטחון יש לה לפעמים - היא סגורה, מפוחדת, חושדת, שומרת דברים בשקט (ואז הכל יוצא החוצה והיא מתחרפנת) ושוב, הרעיון של כמה אגואיסטית היא יכולה להיות בזה שהיא לא לוקחת אחריות על המעשים שלה בלה ובלה ובלה.

Jagged chaos

New member
המשך...:Everything../images/Emo63.gif

בשלב הזה, שזה הקטע היחיד שמעניין בשיר הזה, זה לדעת שאלאניס דחתה בהתחלה את ראיין. אבל ההתמדה שלו ליחס ממנה כבשו אותה... ינעלדינאק
הדבר שאני דוחה מתעקש ומדבר ברעש יותר ממה שידעתי (**מתבאס על כל רגע של תרגום השיר הזה**) איך זה נשמע לי?... שאלאניס דחתה את ראיין וחשבה שהוא סתם קרצייה דפוקה, אבל אז היא גלתה שהוא מתעקש רק בגלל שהוא באמת אוהב אותה ("אוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו..."
התנשאות מרירה יוצאת לי נגד אלאניס מאוהבת) הדבר שאני דוחה (היא)-האהבה שלך, לא חשוב כמה גבוה או נמוך אלך שימו לב שעד עכשיו כל צד (שלילי, חיובי) קיבל בית בנפרד. בבית הזה הם משולבים - ההתמזגות של הדברים השליליים והחיוביים שלה. אני האישה הכי מצחיקה שהכרת
אני האישה הכי משעממת שהכרת
אני האישה הכי מדהימה שהכרת ולעולם לא הכרת מישהו "שלם" כמו שאני לפעמים
יש פה רעיון מוזר לדעתי ב-everything. לדעתי היא הופכת את המילה לשם עצם שמכליל את כל מה שהיא ב"קופסא" אחת. והקופסא הזאת היא ה-everything או משהו..

Woodstock99

New member
אני מצטערת, אבל אני חייבת כמה

תיקונים קטנים... אני מסכימה מאוד לגבי רוב השיר, אבל דווקא בפירוש של הפזמון והגשר, שלדעתי הם הכי יפים בשיר והכי מדגישים את מה שהיא מנסה להעביר, אני רואה אותם אחרת. You see everything, you see every part You see all my light and you love my dark הנקודה העיקרית בשורה השאת, שבגללה לדעתי היא דווקא נורא יפה, היא שהוא אוהב אותה לא רק בגלל הצדדים היפים שלה, ולא למרות הצדדים הרעים, אלא גם בזכותם. You dig everything of which I'm ashamed כל הצדדים בהתנהגות שלה שהיא מתביישת בהם, הוא מת עליהם (dig = לאהוב). חוזר על הרעיון של השורה הקודמת, שדברים שאפילו היא שונאת בעצמה, הוא אוהב. There's not anything to which you can't relate אין בי שום דבר, טוב או רע, שאתה לא מצליח להתחבר אליו And you're still here What I resist, persists, and speaks louder than I know What I resist, you love, no matter how low or high I go נראה שהיא בכלל לא מתייחסת אליו כאן, אלא לעצמה, לכל התכונות הרעות שלה! היא לא דחתה אותו, אלא דברים אצלה שהיא התנגדה אליהם (resist), התעקשה עליהם (persist) ודברים שהיא בכלל לא מבינה, את כל אלה הוא אוהב, לא משנה כמה הם גרועים זה לא השיר הכי עמוק בעולם, נכון, אבל אני דווקא נורא אוהבת אותו. דווקא הפשטות שלו והרעיון המרכזי שלו - שהוא אוהב אותה גם בזכות התכונות הרעות שלה, נורא מקסימים.

Jagged chaos

New member
אז זהו ש...

מה ששמתי לב זה ש- what i resist, persists and speaks. זה לא יכול להיות היא.. I לא מקבל S... I speaks... I persists ....

Woodstock99

New member
צודק לגמרי לגבי זה...

אבל... אז השורה השנייה לא מתאימה לפירוש שלך הדבר שאני דוחה (היא)-האהבה שלך, לא חשוב כמה גבוה או נמוך אלך כי אז המילים היו צריכות להיות: What I resist, youR love, no matter how low or high I go אז בדקתי קצת, כי השורה הזאת שיגעה אותי, ומישהו (ב AM.INFO הם טוענים שזאת אלאניס
) אמר את זה על המשפט הראשון, וזה נשמע הכי הגיוני: it means what you fight against will only get stronger/louder, if you turn and face it, it will dissappear it is a saying used in conversations with god and dark side of the light chasers, which seem to be of heavy influence in this song... ז"א, מה שהיא מתנגדת אליו (תכונות מסויימות אצלה), רק מתחזק יותר כתוצאה מזה, אבל עדיין הוא אוהב אותה ואת התכונות האלו, לא משנה כמה גרוע היא מתנהגת.

O r a c l e

New member
וואו... אז לשיר יש קצת עומק...

מאוד אהבתי את הפירוש הזה! כל הכבוד אמיל על הניתוח- למרות שאני אישית הרגשתי שאתה לא משוגע עליו... אישית אני דווקא אוהב אותו, הרבה הרבה יותר אחרי שקראתי את הפירוש האחרון. אני אענה על השאלות בפעם אחרת....

Jagged chaos

New member
תשובות ../images/Emo151.gif../images/Emo3.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? הקטע בסוף...שאלאניס שרה עם הקולות רקע... מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) עכשיו שחקרתי יותר לעומק את השיר -
.. לא סתם היה משהו שיחסום אותי מלנסות להבין את השיר יותר מידי. השיר הכי בנאלי של אלאניס. לירקה מעצבנת..באיזשהו קטע אלאניס רציני מחמיאה לעצמה "i'm the most gorgoues woman that you've ever met..." או ה-you see all my light and love my dark יותר מידי סלין דיון יש בשורה הזאת
הלחן וההפקה סבבה..כל השאר פשוט רע מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] נמוך מינוס.. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- דפש מוד (
) זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: ארוסמית', שיא הרצינות. צרחות, רוק ודרמה יוכלו להוסיף משהו שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? שם אחר... לפני ששמעתי את השיר וידעתי שיש שיר חדש שנקרא Everything, תיארתי אותו הרבה יותר עוצמתי וסתם עוד שיר אהבה.... האם השיר מתאים לאופי הדיסק? כה... כמו רוב השירים - כל הדגש בשיר הוא ההפקה.. הלחן לא רציני מידי והמילים מחרפנות לי ת'קריזות... רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר בלילות של חופשים..שכולם ישנים אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? רציני היית גונז את השיר הזה..אפילו את המילים לא היית מפרסם. פשוט מצחיק שרק הרעיון של השיר נשמע מבטיח (קבלה עצמית של דברים שליליים..) במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? יש, והוא לא רע יחסית לשיר כזה. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? יהיה מגניב שלשם שינוי חוץ ממני ומליאור עוד מישהו יענה על השאלות
או שיציע את השיר הבא.......................

a 90s Noah

New member
גם אני חשבתי על דפש בקטגוריה הזאת

ומסכים לגמרי לגבי ארוסמית'.

O r a c l e

New member
../images/Emo6.gif

רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? יהיה מגניב שלשם שינוי חוץ ממני ומליאור עוד מישהו יענה על השאלות או שיציע את השיר הבא....................... באמת כדאי! אני כבר יכול להציע לשבוע הבא שיר? Bent For You אני לא מבין איך הוא לא היה עד עכשיו....

UnprodigalSon

New member
לא שיש לי משהו נגד השיר...

אבל אין לי ספק שהשירים שהיא כתבה על ראיין הם הכי פחות מוצלחים שלה. בראשם צועד כמובן Out is Through ואחריו Not All Me... Everything עוד יחסית שיר טוב. אגב, למה הפסקנו עם החוליה החלשה?

Jagged chaos

New member
כי לא היו עוד מצביעים....

באיזשהו שלב רק אני, ליאור וסיוון הצבענו
... ואתה היית בחו"ל ונועה לומדת ונופרי רן ואיילת בצבא ורוית לומדת לפסיכומטרי... אז נחזור לזה מתישהו....

UnprodigalSon

New member
אני כבר די מחכה לשלב הall stars

בטח השלב הנוכחי חלש כי לא כולם מכירים את השירים... אז אולי אפשר פשוט לזרז אותו אבל אין ספק שהוא דורש הקפצה

o0Invisible0o

New member
הוו..מחר אני רוצה לענות גם לשאלות!

אני לעומת כולכם בערך ממש אוהבת את השיר הזה!
וכשקניתי את SCC שמעתי קודם כל אותו, את כל הדיסק וכמובן...זה נגמר בו..בריפיט איזה שלוש פעמים.
אז מה אם הוא קיטשי-צפוי-רומנטי-טיפשי-מפרגן לאלאניס בבוטות- קל להבנה? אני אוהבת אותו! ואמ. יותר מדי סלין דיון? אכן. אבל יש גם שיר קיטשי של סלין דיון שאני אוהבת, מה רע?
[because you loved me] ולא רק שהוא קיטשי בטירוף, הוא גם מציג מין נשי חלש ותלותי. אז מה?
אני אוהבת.XD
קיצר בלה.:X אני אוהבת את everything וכולם שקט.
[ומחר תגובה נורמלית.:X]

a 90s Noah

New member
אני כמו איילת ../images/Emo9.gif

מת עליו! עונה: מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? You dig everything of which I'm ashamed מזדהה קצת.. מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) שיר מאוד מאוד חביב. לא מהשיאים, לא מאלה שמשקפיים גאוניות כזו או אחרת, אבל אהבתי את הלחן הנעים, את המילים ואת הקליפ. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] 23. חח סתם - ב-SCC הוא בין הגבוהים, אבל לא משתווה למשהו מהדיסקים הקודמים לטעמי, גם לא ל-URS (שבניגוד לרובכם אני חושב שהוא הרבה יותר טוב מSCC) זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- שוגרבייבס
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: קולדפליי...תודו שזה יכול לצאת גדול.. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? אם היא היתה קוראת לו you're still here זה היה שיא הקיטצ'יות. everything זה די והותר. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? חושב שכן.. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר: אחרי הברה זמן שלא שמעתי אותו...תמיד מציף אותי בתחושה טובה. אבל זה נכון לגבי כל השירים. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? כלום. קצת פחות לגעת לאלאניס בקול ב|סו קולד| צעקה בסוף, היא היתה יכולה לעשות את זה מצויין בלי התערבות מיותרת. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? אני לא במ.רוח יצירתי כרגע...עמכם הסליחה רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? אחד השיאים של SCC, הוא מעין הדובדבן שבקצפת באלבום הזה (שאצלי מגיע די מהר אחרי שאני עובר את NAM ו-KOMB ו-OIT המזעזעים)..

עדידי מ

New member
../images/Emo99.gifגם אני אוהבת אותו!!!

עד כדי כך שעשיתי את התרגיל שלי בספורט איתו, ואפילו ניסיתי לשלב אלמנטים מהקליפ! (אז מה אם המורות צחקו עלי ועפתי מהספסל ודרכתי לעצמי על השיער, העיקר הכוונה)
ותשובות נורמליות מחר... כשאני אחזור מהזימון הצבאי המפגר

למעלה