שיר השבוע; A Man

Jagged chaos

New member
שיר השבוע; A Man ../images/Emo150.gif

שם: A Man אלבום: Under rug swept שנה: 2002
ע ו ב ד ו ת:
#1-השיר הוא כביכול שיר תגובה של גבר לאלאניס.
#2-בגלל מערכות יחסים גרועות היא ביססה סטריוטיפ שצריך להתנהג לבני זוג שלה בקשיחות ואולי היא סתם עם הפרעות פרפקציוניזם.
#3-היא אמרה שאחרי שהיא כתבה את Narcissus היא רצתה להכנס לנעליים של הגבר כתגובה בגישה של "היי, אני משתדל, אז FUCK YOU"
#4-בוצע לראשונה בלייב ב-25 במאי 2001 בלוס אנג'לס ומהשירים הראשונים שבוצעו לפני ש-under rug swept שוחרר.
#5-למרות שהשיר עצמו כנראה כבר הוקלט הרבה לפני. Under rug swept היה כמעט בטוח אמור להשתחרר ב-12 ביוני 2001.
#6-ריבים עם מבאריק גרמו לדחיות עד ה-26 בפברואר 2002.
#7-אלאניס כתבה 31 שירים לגברים (ששוחררו רשמית)
#8-14 מהם קשורים לכעס, 4 מהם הם שירי אהבה.
#9-לסיבוב ההופעות של שנת 2002 קראו toward our union mended, שורה מהשיר.
#10-5 פעמים חוזרות המילים a man בשיר.
#11-21 פעמים מופיע המילה man או men בשירים של אלאניס (רק הרשמיים)
אלאניס מדברת על a man:
"I've had a tendency to focus on more negative experiences I've had with men, and I wanted to represent a lot of the more evolved men that I know as well. Particularly after writing a song like Narcissus." Alanis - Reprise Album Review "I would have a lot of these kinds of men as my friends. And, at one point, I just thought I really want to write about that kind of man's perspective because he might be kind of tired, not only of me singing songs like You Oughta Know and Narcissus, but also living in a society where there were and still are a lot of women angry at men all the time. I can understand and validate why women are angry at men, in a lot of ways obviously. But there are a lot of men that are trying very hard to sort of bridge the gap, so I wanted to write almost a response song to Narcissus, like a man responding and going, 'Hey, you know what? I'm trying, so fuck you.'" Alanis - Toronto Sun
ש א ל ו ת:
מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? A MAN מילים, לחן והפקה: אלאניס מוריסט I am a man as a man I've been told Bacon is brought to the house in this mold Born of your bellies I yearn for the cord Years I have groveled repentance ignored And I have been blamed And I have repented I'm working my way toward our union mended I am man who has grown from a son Been crucified by enraged women I am son who was raised by such men I'm often reminded of the fools I'm among And I have been shamed And I have relented I'm working my way toward our union mended And I have been shamed And I have repented I'm working my way toward our union mended we don't fare well with endless reprimands we don't do well with a life served as a sentence this won't work well if you're hell bent on your offence I am a man who understands your resistance I am a man who still does what he can to dispel our archaic reputation I am a man who has heard all he can cuz I don't fare well with endless punishment Cuz I have been blamed and I have repented I'm working my way toward our union mended And we have been blamed and we have repented I'm working my way toward our union mended

Jagged chaos

New member
../images/Emo150.gifת ש ו ב ו ת

מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? am son who was raised by such men I'm often reminded of the fools I'm among
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מהטובים של U.R.S. בלייב השיר הזה הוא חתיכת אנרגיה עוצמתית. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] בינוני-גבוה זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- טרייסי צ'פמן
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: קורט קוביין של השנים שהסמים שחטו את הקול שלו והוא בקושי הצליח לשיר
כמו באנפלאגד שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? לא. הרצועה הכי רוקיסטית באלבום. כל כך מתאים ל-jagged. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? שמתי איזה רמיקס שהוסיפו בקטנה קצת פסנתר...למרות שהפסנתר לא משהו דומיננטי הוא מוסיף המון. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? משהו אפל מגניב... הרבה גברים בתוך יער פרויקט-המכשפה-מבלייר עם מראות שבורות ועכבישים עם הרבה אפקטים של מחשב וגוונים של כחול-בלוז'
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? בלייב זה חתיכת שיר

Rוית

New member
אני לא יודעת למה אבל קשה לי עם השיר

הזה.. נראה לי שהלחן זה מה שהורס לי ממנו, כי סה"כ המילים שלו חזקות, אבל בגלל שקשה לי לשמוע אותו וקשה לי להנות ממנו, אפילו מהמילים אני לא יכולה להנות.. כן כן אני יודעת, אני הבעיה פה.. :-\

o0Invisible0o

New member
לאלא!גם לי קשה עם השיר..!../images/Emo6.gif

היי, אני אפילו יכולה להגיד שאני שונאת אותו..ולא יודעת למה!
לאיודעת, לא חושבת שהמילים כ"כ חזקות..לא חושבת שאלאניס הבהירה את הנק' שהיא רצתה בהצלחה רבה כ"כ.. השיר, לאיודעת..בעיני מתבכיין משו, מעיק.:X

לדעתי

לדעתי הנסיון של אלאניס להכנס פה לנעליים של גבר ולשיר את שירו לא כל כך מוצלח והלחן בכלל על הפנים. חבל, אולי כדאי לה לעשות נסיונות נוספים, או לעבוד על זה. שיר מאוד שטחי בעיני.

Jagged chaos

New member
פירוש; A Man

הרגשתי מאוד רע לפרש את השיר הזה, הוא מוציא אותי וכל מי שבן בצורה מחורבנת
, מה גם שמוזר לי רצח להגיד "הם, הגברים,..."
וזה מה שהופך את הכל לאירוני...כנראה שכל מה שאלאניס פה חופרת עובד פסיכולוגית גם עליי
הרעיון של השיר הוא איך גבר יכל היה להגיב ששיר כמו Narcissus נכתב אליו. הכוונה היא יותר להבין אותם ולא לצלוב אותם. לפי השיר אפשר להבין שאלאניס יותר מצביעה על סטריוטיפים ולמידה חברתית כאלה שדופקים את הבנים בעולם ודוחפים אותם למצוינות וכוח. בסה"כ לפי השיר -הגבר הוא אגו שפוט של הציויליזציה.
אני גבר וכגבר נאמר לי שהבייקון יגיע אל הבית לפי התבנית הזאת כבר יש פה האשמה למה שהחברה דוחפת. כמו שפעם האדם הקדמון היה צד חזיר בר (
) ובא למעורה והופך להיות החלק הכי חשוב בהשרדות המשפחה, את כיום אפרש להשוות את זה לפרנסה או אוכל. הגבר הוא זה שצריך להביא את הכסף (שמביא אוכל) והאישה בבית. מה התבנית? כנראה הדרך. כל המשפט הזה נותן קונוטציה לצייד, אז הדרכים יהיו אגרסיביות, אלימות ותחרותיות. ככה אל ההתחלה, אלאניס אומרת שכבר לפני 40,000 שנה החברה עשתה הפרדה ברורה בין מה שגבר חייב לעשות. עוד משהו שהחברה מלמדת את הגבר כמובן מאליו- נולד מבטנכן ומשתוקק לחבל התבור משום מה אני רואה את זה כמו שוב הגדשה על הרעיון, החברה מלמדת את הבנים לפתח הומופוביה ועליהם להשתוקק לנשים, כי ככה זה - יוצאים להם מהבטן, ככה זה החיים. המשפט הזה כבר מראה זלזול ואת השטחיות שאלאלניס חושבת על כל הסטריוטיפ והדחיפה הזאת שבנים הולכים לפיה ממתי שיש פאקינג אנושות
. במשך שנים השפלתי עצמי בגלל חרטות דחויות אנחנו הבנים צריכים להיות חראות באדאסס
. אנחנו חייבים לדכא כל פעולה כמו חשיפת רגשות או הצטערות בשביל לשמור על האדישות שלנו.
קטע מעבר;
אז הגבר של Narcissus או לא משנה מה, פעל בדרך הממצועת לפי הציות לסטריוטיפים. הוא יצא עם אחת כמו אלאניס שמחזיקה מעצמה באס-אסס בעצמה וקיבל על הראש- ואני הואשמתי ואני התחרטתי
מה שלפי אידיאולוגיית הגברים זה טאבו
. אז במקרה הזה, הגבר כביכול מתפכח ולא רוצה ללכת לפי האידאולוגיה הזאת והוא כן מצטער, מה שאומר שהוא מצהיר- אני עובד על הדרך שלי לקראת האחדות המתוקנת שלנו ובעצם, אלאניס אומרת, שלא היה עדיף אם כל הגברים היו מתאספים איפשהו ואומרים "'תם לא חושבים שאנחנו פתטיים עם כל הציות למה שדוחפים אותנו להיות?..". כאילו אנחנו צריכים איזו מהפכה

Rוית

New member
"נולד מבטנכן ומשתוקק לחבל התבור"

לא חושבת שזה מסמל את מה שרשמת, כלומר בקטע של לפתח הומופוביה ולהשתוקק לנשים.. כלומר לא בדיוק. לדעתי זה יותר בקטע של עם כמה שגברים מצ'ואים ומרגישים אולי עליונות על אישה (הכל עד רמה מסויימת כמובן, אני לא מדברת על גברים מכים וכדומה
) עדין הגבר יודע שהוא הגיע מהאישה והשתוקקות הזאת לחבל טבור, לדעתי, מסמלת או את הרצון הזה באמת להיות עם אישה (לאו דווקא בקטע הומופובי, ממש לא) או פשוט את ההכרה הזאת שכל אדם, גבר או אישה, היה מחובר בחבל הטבור לאימה שלו, לאישה. משפט קשה, קשה לי בעצמי להבין אותו, אבל לא יודעת למה, ככה אני רואה אותו..

Jagged chaos

New member
המשך.. A Man

מהמשך השיר, הגבר מפוכח ומודע לחוקים שנופלים עליו מהרגע שהוא נולד. בבית הזה יש את הסיבה שגרמה לו להתפכח ואת השפיטה העצמית שלו. אני גבר שגדל מילד למה זה מוזכר? אולי בשביל להראות את הילדותיות שיש בזה ואולי את המחזוריות שיש בזה, שכל החוקים עוברים מאב לבן. (אני גבר שגדל מילד ש...) נצלב ע"י נשים זועמות אני ילד שחונך ע"י גברים כאלו לפעמים אני מזכיר את השוטים שאני מבינהם ואני ואני התרככתי ואני התחרטתי אני עובד על דרכי לעבר האחדות המתוקנת שלנו ועכשיו, הקטע הענק
, ב-3 שורות אלאניס מגדירה איך היא רואה גברים- מפחדים מעונש, שונאים ביקורת, נלחצים ממשהו סמכותי וחייבים שליטה: אנחנו לא מתמודדים היטב עם נזיפות תמידיות אנחנו לא יכולים לחיות את החיים שמתפקדים כעונש בשמפט הבא יש משחק מילים, יש את הדרך הנכונה לשונית שזה- זה לא יעבוד אם אתן נחושות בדעתכן על העונש וזה יכול להשמע בצורה ההגיונית שזה נקרא- זה לא יעבוד אם הגהנום שלכן מכופף לעונש שלכן מה הרעיון של שתי המשפטים?.. שנשים נקמניות ומעשיות שהנקמה שלהם מדומה לגהנום, זה הדברים המלחיצים שהבן לומד להזהר מהן... הוא צריך אישה סתומה שתעשה לו ילד ותנקה לו ת'בית... אני גבר שמבין את ההתנגדות שלכן הוא מגיע לקתרזיס וכאילו אומר "בוא'נה אנחנו חראות...אם היית אישה, גם אני הייתי אישה זועמת".
אני גבר שעושה עדיין מה שהוא יכול בשביל להפזר את המוניטין העתיק שלכן נראה לי מצב אידאלי כביכול למה שאלאניס רואה בגבר. כזה שיפעל בשביל להוכיח שנשים יכולות להיות יותר יעילות מעקרות בית. o_O אני גבר ששמע כל מה שאפשרי כי אני לא מתומדד נכון עם עונש נצחי

Rוית

New member
פירוש מעניין

זה הורג אותי שקשה לי לשמוע את השיר, כי הוא תכלס שיר מעניין וטוב, אבל אני פשוט לא מסוגלת להפנים את זה כשאני שומעת אותו פיזית! למרות שאני מודה שהגירסה האקוסטית קצת מצילה אותו באמת..

AlanisJunkie

New member
אני בהלם מכם! זה אחד השירים

הראשונים שאהבתי באלבום URS ועד היום אני אוהב אותו. הוא שונה מאוד והוא הכי רחוק מהמסחור שייחסו לה. הלחן שלו מדהים, במיוחד בהופעות לייב (שם היא נשמעת כמעט בוכה כשהיא שרה את הפזמון). מבחינתי זה שיר מצויין, הרבה יותר טוב מThat particular time, למשל.

o0Invisible0o

New member
עושה רושם שבנים אוהבים את השיר..

ובנות משומה לא..
נמנ. טוב נו הוא נכתב כדי להגן עליכם..>< או לנסות להסתכל על דברים מהזווית שלכם...מוזר.o_0

O r a c l e

New member
A man

מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? I'm often reminded of the fools I'm among // I am a man who understands your resistance מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) שיר מעולה, אחד האהובים עליי, מילים טובות, לחן מצויין. גרסה אקוסטית הורסת! מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- Placebo למשל... היו רוצחים את השיר ומבצעים לינץ' בגופה. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: דווקא מדונה- אבל לא בגרסת מיקס כלשהי... שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים- בגלל הפשטות שלו. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? ל-URS?? ממש לא.. אבל הוא די מציל אותו מבחינתי. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר את האקוסטי בכל זמן. את גרסת האלבום במצב רוח מרומם. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? נדה. אבל הייתי שם את הגרסה האקוסטית כבונוס של URS. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? שיר נטול קליפ וטוב שכך. אין לי רעיון לקליפ. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? למה נשים שונאות את השיר הזה?

למעלה