שיר השבוע - "תן לי"

ToMeTiN

New member
שיר השבוע - "תן לי"

קישור למילים - http://www.shiron.net/songView.aspx?song_id=3193&singer_id=462&song_title=b3ab8
מה דעתכם על השיר?
מה השורה/הבית שאתם אוהבים?
מה השורה/הבית שאתם פחות אוהבים?
האם הייתם משנים את שם השיר?
מה אומר לכם השיר?
איפה שמעתם אותו לראשונה?
איפה אתם אוהבים לשמוע אותו?
איזה אמן אחר הייתם רוצים לשמוע מבצע את השיר?
צרפו תמונה המתארת את השיר/חלק מבית/משפט.
דרגו את השיר, בסולם שבין 1 ל-10: שבוע נפלאאאאאא:)

שיר נהדר../images/Emo9.gif

מה דעתכם על השיר? אני ממש אוהבת את השיר הזה!!!
מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "תמיד חיכיתי שהחיים יתחילו אבל הם כבר התחילו מזמן" אני אוהבת את המילים האלה ולא רק בגלל שיהודית כתבה אותן אלא כי הרבה אנשים נופלים בפח הזה ומוצאים את עצמם כל החיים רק מחכים ל'חיים'. פעם מישהו אמר לי "האושר הוא הדרך, לא המטרה" ואני זוכרת שגם אז מאוד אהבתי את המשפט הזה ואפילו לקחתי אותו לתשומת ליבי כי גם אני, כמו עוד הרבה אנשים, מוצאת את עצמי הרבה במצב רוח רע, מחכה לחופש הגדול, להופעה של יהודית, לטיול הזה ולטיול ההוא.. אבל זו לא הדרך לחיות. צריך להנות ולהיות מאושר עכשיו!!
האם הייתם משנים את שם השיר? [קבלי ח"ח על המקוריות חח] אין לדעתי שום חשיבות לשם של שיר, זה פרט שוּלי.
מה אומר לכם השיר? אולי לא לזה התכוונה המשוררת [יהודית
] אבל מה שאני רואה בשיר הזה הוא סצנה בהתבגרות, הבחירה של המילים הלא מתוחכמות מידי וההרגשה נותנים ניחוח נעורים כזה, התפקחות ומצד שני רצון להישאר קצת ילדה. כלומר, מצד אחד היא מבקשת שיגיד לה שזה טוב "לשאול שאלות" ומצד שני "אני לא אתן לאיש לקחת לי את התמימות". אני רואה את זה כסיטואציה, שלב בחיים שיהודית הגיעה אליו שבו היא יודעת שזה טוב להתבגר, להבין, לדעת אבל מצד שני היא לא רוצה לוותר על היופי הזה שבתמימות.. [וכשאני כותבת את זה אני רואה עוד אלף אפשרויות אחרות, אז אני ממש לא סגורה על הניתוח הזה! למשל- שכולם אומרים לה שזה טוב לגדול- חבר שלה, חברה שלה- אבל היא רוצה להישאר ילדה תמימה..]
איפה שמעתם אותו לראשונה? ב"איזו מן ילדה", התאהבתי בשיר מיד!
איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? באוטובוס בMP3
איזה אמן אחר הייתם רוצים לשמוע מבצע את השיר? שלום חנוך..
דרגו את השיר, בסולם שבין 1 ל-10: 8

גאון את! גאון!! ../images/Emo99.gif

אוי אוי אוי... איזה שיר. מה דעתכם על השיר? כל כך אהוב עליי. בכלל, אחרי הביקורת שהעברתי על "איזו מין ילדה" באחת ההודעות בעמוד, העברתי את כל השירים מהדיסק לפלאפון שלי <ייאמר לטובת "תן לי" שהוא כבר היה שם מלפני, יחד עם "איזו מין ילדה" ו"חוזרת">, והקשבתי אתמול והיום. שיר עם ביקורת מאוד עמוקה על החיים לדעתי, ואני ממש אוהבת אותו. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? כל השיר! באמת, אבל בעיקר :
"תן לי לדעת שטוב לחיות ולא לחדול"
"אני לא אתן לאיש לקחת לי את התמימות". בקשר לשורה השנייה, גם המילים עוצמתיות, אבל יהודית מגבירה את העוצמה לדעתי כשהיא ממש צועקת אותן וגם חוזרת עליהן כמה פעמים.
מה השורה/הבית שאתם פחות אוהבים? באמת שניסיתי למצוא, ופשוט אין. האם הייתם משנים את שם השיר?
אהבתי. והאמת? כן. ברוב המקרים אני אוהבת את הפנייה החיצונית הזאת למישהו כביכול אובייקטיבי מהצד שלא מכירים, וגם לא ניתנת עליו שום אינפורמציה במהלך השיר <כמו בשיר ללא שם למשל. היא לא מתארת את האדם, היא מתארת מה עובר עליה> וכאן גם אהבתי, אבל לא הייתי שמה לזה שם כזה. הייתי נותנת לזה שם שבכלל לא קשור לשיר, כמו "תפילה" או לא יודעת מה.
מה אומר לכם השיר? תפילה. כמו שאמרתי. בקשה מסויימת להישאר חזקה מול השינויים שבאים בכוח או לא בכוח, ועם כל הגדילה הזאת של השיר בעצם, סוג של התבגרות, בכל מקרה, סוג של תלות מסויימת בדבר מסויים. "תן לי אישור שזה טוב", כאילו, היא לא יודעת להחליט מה טוב לה ומה לא טוב לה. זה מה שהופך את השיר הזה מבחינתי לסוג של התבגרות בפני עצמו. דווקא אחד השירים היותר קצרים של יהודית, והיא מתחילה אותו כמו סוג של "ילדה", בתלות מסויימת בדבר, או אדם או משהו יותר רוחני, ואז לאט לאט היא מבינה את החיים, מבינה שהחיים התחילו למרות שהיא חשבה שעוד לא. ובסוף - האמירה החזקה הזאת "אני לא אתן לאיש לקחת לי את התמימות",. היא לא מנהלת דיאלוג, אלא מונולוג, ומגיעה למסקנות בעצמה. זה יפה.
איפה שמעתם אותו לראשונה? ב"איזו מין ילדה", כשקנו לי אותו כמה חודשים אחרי שיצא, ב97. הוא נגע בי כבר מאז, בהתחלה של התיכון, בסוף של התיכון, בשחרור מהצבא ובמעבר דירה. כל פעם הוא משחק אצלי תקופה מסויימת. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? כל הזמן. חח בגלל זה הוא על הנייד
איזה אמן אחר הייתם רוצים לשמוע מבצע את השיר? לא שיש לי משהו נגד הלחן של השיר, חלילה, אבל הייתי רוצה לשמוע את טום פטרובר מהיהודים נותן את זה בשיא הרוק בלחן יותר "יהודים"... אני חושבת שהמילים מתאימות לו. צרפו תמונה המתארת את השיר/חלק מבית/משפט. השתמשתי כבר בתמונה הזאת הרבה פעמים <לא כאן> לתיאורים של דברים אחרים, ופתאום התמונה הזאת מתאימה לי לשיר. סוג של "כליאה" מסויימת של בנאדם שרוצה להשתחרר החוצה. דרגו את השיר, בסולם שבין 1 ל-10: 9.5

ToMeTiN

New member
טוב נו, עונה:)

דעתי על השיר - אוהבת מאד. בדרך כלל אני מעדיפה את השירים השקטים של יהודית, אבל יש משהו מיוחד בשיר הזה.
השורה/ בית שאוהבת - "אני לא אתן לאיש לקחת לי את התמימות" (כן, כן, כמו בחתימה). בתור תמימה השורה הזאת, שהיא בעצם בית, משמעותית לי מאוד.
שורה שפחות אוהבת - ההכפלה של המילה "לשאול". לא פחות אוהבת, רק תוהה אם יש סיבה חוץ מהתאמה ללחן.
האם הייתי משנה את שם השיר - כן, אחרת לא הייתי שואלת
. השם לא קשור, לדעתי, לשיר. ב"קח", לדוגמא, השם מאד מתאים. אבל פה זה קצת חלש... אין לי רעיון אחר לשם.
מה אומר לכם השיר - יש פה צורך לעבור נקודה קשה, אולי היא "כמעט על סף משבר" וצריכה לדעת שיש סיבה להמשיך.
איפה שמעתי לראשונה - לפני שנתיים/שלוש כשקניתי את "איזו מין ילדה". בהתחלה לא התלהבתי ממנו (ככה זה כשיש הרבה שירים טובים ולא מוכרים לי באלבום אחד) אבל לפני בערך חצי שנה שמעתי את הדיסק באיזו נסיעה ופתאום הוא תפס אותי. שמעתי אותו כמה פעמים ברצף:)
איפה אוהבת לשמוע - בכל מקום. הייתי שמחה לשמוע אותו בהופעה.
תמונה - חיפשתי בגוגל תמונה של טליה שפירא ולא מצאתי, אז תדמיינו את טליה שפירא...
דירוג - מצטרפת למיכלי, 9.5

לדעתי דווקא...

החזרה הזאת על "לשאול" מסכמת את כל הצד הילדותי של השיר. כמו הילדים שרוצים לחקור כל הזמן ולגלות. ודווקא לדעתי, ה"לשאול" הראשון הוא "לשאול" בנפרד, ולא מתחבר ל"לשאול שאלות" שבא אח"כ. לא יודעת למה, דווקא לדעתי משהו בזה יושב מאוד יפה, ואני לא חושבת שזה חייב להיות מקושר ללחן, כי מילא אח"כ בא כל ה"טו טו טו טו טו" הזה, והיא הייתה יכולה להתחיל את זה יותר מוקדם או לעשות רווח כמו בבית השני

ToMeTiN

New member
מעניין...

מה הכוונה בלשאול בנפרד? לשאול מה? או אולי הכוונה ללשאול מהשאלה? זה שזה יושב יפה זה ברור:) (כמה "זה" במשפט אחד) הרווח בבית השני מתאים למילים.

PianoGirl20

New member
אני עונה.

מה דעתכם על השיר? נחמד, קיצבי, קצת אייטיז כזה בעיבוד שלו. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? 'תמיד חיכיתי שהחיים יתחילו, אבל הם כבר התחילו מזמן'...(כי כך גם אני מרגישה..) מה השורה/הבית שאתם פחות אוהבים? 'ככה אמרה לי פעם חברה שהיתה לי ועזבה ת' עולם והשאירה אותי ואת כולם בשממה'...(כי זה עצוב..) האם הייתם משנים את שם השיר? לא. מה אומר לכם השיר? יהודית בתקופה שלא כל כך טוב לה ואולי גם נמאס לה קצת מהחיים והיא צריכה קצת עידוד ונחמה. איפה שמעתם אותו לראשונה? כשהקשבתי לדיסק של 'איזו מין ילדה'. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? אין מקום מיוחד.. איזה אמן אחר הייתם רוצים לשמוע מבצע את השיר? סי היימן. צרפו תמונה המתארת את השיר/חלק מבית/משפט. אני מצרפת תמונה של יהודית במבט מהורהר כזה, כי זה נראה לי הכי מתאים לתאר את השיר. דרגו את השיר, בסולם שבין 1 ל-10: 8

למעלה