שיר הרוק הראשון

מורנא007

New member
שיר הרוק הראשון

בסוף השבוע ביקרתי באולפני סאן שבשדרת יוניין בממפיס. התברר לי שאלביס לא היה הראשון שיצר שיר רוק אנד רול. היה זה Jeckie Brenston והשיר הוא Rocket 88. השיר הוקלט בשנת 1951. השירבוצע בגירסת כסוי ע"י Bill Haley והתפרסם. עותק של התקליטון (סינגל) המקורי נמכר בסכום של $10,000 במכירה פומבית. אפשר להשיג את השיר על גבי CD (מה שעשיתי) באוסף השירים Best of Sun Records - Volume Two

LadyG

New member
גם על זה יש לא מעט חילוקי דיעות

כמו כל דבר תלוי מי אומר. בין השנים 48-49 הוקלטו שירי רוק אחדים כמו "The Fat Man" של פטס דומינו או "Rockin' At Midnight" של רוי בראון, שקדמו לשיר שציינת. בקו התחתון מה שחשוב הוא, שזה אכן קרה. וגם אני רוצה לבקר באולפני סאן...איזה כייף לך.

מורנא007

New member
סאן

הביקור היה מהנה מאוד, יש להם תצוגה של מכשירי הקלטה ישנים, תקליטים ישנים, פטפונים, טייפים סלילים, תמונות של אומנים ואנשים שהתעסקו במוסיקה או עבדו שם. ישנו סיור מודרך מלווה בהסברים, בסוף הסיור מגיעים לחדר ההקלטות עצמו (למרבה הפלא הוא עדיין נמצא בשימוש עי מוסיקאים). הסיור שלי הודרך עי גיטריסט שהמחיש איך ניגנו "תופים" בעזרת גיטרה עי חיבור דף נייר בין המיתרים של הגיטרה לזרוע שלה ופריטה לפי הקצב הרצוי. הוא גם הסביר איך יצרו בפעם הראשונה דיסטורשיין: אחת הלהקות שהגיעה להופיע ולהקליט בממפיס שמה ניירות במיקרופון כדי לשמור עליו בטילטולי הדרך, הם שכחו להוציא את הניירות והשאר היסטוריה. הוא אמר את שם הלהקה שאיני זוכר. לגבי שיר הרוק הראשון, עד לביקור חשבתי שזה היה אלביס פרסלי, בשנת 1954, כי זה מה שאמרו בגרייסלנד

melancholy man

New member
ובגרייסלאנד אומרים רק אמת../images/Emo13.gif

פעם מזמן כשלמדתי היסטוריה אצל פרופ' רובין באוניבריסטת ת"א, הוא התחיל קורס בתולדות האימפריה הרומית בשיחה על פיריודיזציה (חלוקה לתקופות או תיקוף) בקריאת הפרק האחרון משר הטבעות שיבת המלך, שם מכריזים בתהלוכה וקריאת חצוצורת על סיומה של תקופה וסופו של עידן, ותחילתו של עידן חדש, למרבה הצער, כך הוא לימד אותנו, תקופות ועידנים לא מתחילים ומסתיימים במצעדים וקריאות חצוצרה, כבוחנים דברים לעומק, הם תמיד אבולוציה ולא מהפכה. אותו דבר בקשר לרוק אנד רול, הרוק אנד רול, התפתח, באיטיות, על אש קטנה במשך עשרות שנים, מתוך החברה האמריקאית המופרדת עדיין, של שנות העשרים, השלושים והארבעים ופרץ כמהפכה בשנות החמישים, השאלה היא מתי ואיפה אתה אומר, עד כאן זה בלוז חשמלי או רוקבילי ומכאן זה רוק אנד רול. אפשר, לא בלי קשיים, להציג טיעון, שסקיפ ג'יימס ורוברט ג'ונסון, עשו בעצם רוק אנד רול, לפני שהיה לזה שם, אפשר גם להגיד שג'ו מאפיס עשה בעצם אותו דבר, עוד בשנות הארבעים, זה הכל עניין של איך את רואה את הדברים, אישית, אני לא חושב שיש דבר כזה שיר הרוק הראשון.

מורנא007

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo13.gif

בכל מקרה, השיר נשמע רוק אנד רול בלוזי, גם אם הוא לא הראשון לרוק אנד רול. זאת בדיוק הסיבה מדוע קיבלתי ציון נמוך בהיסטוריה. אני אוהב לקצר ולתמצט, ואילו המורה או הבוחן רוצה לקרוא מגילות על ההתפתחות וכו'. לדעתי די פשוט לחתוך, לדוגמא: תקופת האבן - עד לשימוש בנחושת, תקופת הברונזה - עד לשימוש בברזל, תקופת הברזל. משם ההמשך לפי הכיבושים, פרס, יון, רומא, הביזנטים וכו'.

LEATHER REBEL

New member
בחנויות מסויימות בוודאי יש

ואם אין אז תמיד אפשר דרך האינטרנט.

למעלה