שיר הליצן

magy

New member
שלחתי לך שני מסרים

עם פרטים אישיים......שלי. לא מצליח לי........כלום...........

עיניים

New member
קיבלתי אחד

ועניתי

גל-עמית

New member
...מוטקה לבנון.......

הכותב של השיר הוא היום גימלאי.....מחלים (לאט...) מארוע מוחי...נע על כיסא גלגלים....נשוי (בשנית) עם האחות שטיפלה בו באישפוז הראשון. היה דובר ההסתדרות במרחב חיפה, הקים את המקומון הראשון בארץ "כלבו" והיה עורכו במשך שנים....אפשר לומר שהבחור הזה הוא אבי המקומונים בארץ, הוא זה ש"תרם" ז´רגון זה, לטוב ולרע..... בני ברמן, כבר שנים צלם ארועים טלוויזיוני, "פרילאנסר".... אחרי שהיה "סקיפר" במשך שנים בחוף המזרחי של ארה"ב....מדי פעם, מופיע פה ושם.... אני זוכר את הופעות להקת פיקוד צפון של אז....אברהם יפה היה אלוף הפיקוד...גדי יגיל (ציגלמן), דני בן-ישראל, אריה (פפה) פלדמן ז"ל, בלהה חורגל (רעיתו של גדי...) - היו בן חברי הלהקה.... שם המופע שלהם אז, היה כשם הלהיט: "לוס פיקודוס צפונס"....

ואפרופו מוטקה לבנון ובני ברמן -

לבנון כתב לו עוד כמה שירים, פחות מוכרים (אחד מהם: אוצר הירדן) - אבל הקפיד תמיד להזדהות ולחתום את שמו כיוצר, לא כמוטקה ולא כמרדכי - אלא יותר כפי שהגברת ג. יפית נוהגת: מ. לבנון. בני ברמן הוא באמת יוצר גדול, וכנראה גם ביזבוז גדול, למעשה אפשר לומר עליו שהוא המלחין הפורה האמיתי היחיד שיצא מהלהקה הצפונית ההיא. אגב, בנוסף למוטקה - כתבו לו אז גם דידי מנוסי (שיר ההיפופוטם, בלדה לבנה), דן אלמגור (השיר המפורסם "חיי אדם", שיר מלחים ועוד), וכן עמוס אטינגר (נוף בים). הו, איפה הימים: טוויסט מולדת, לא רוצים טובות, כוכב הצפון, טנגו תורנות, מלכות החרמון, עמק דותן, קום לך אל נינווה, הימים האחרים. אכן, ימים אחרים.

גל-עמית

New member
וזה הזכיר לי........

שאם לא הייתי עם נפש ומוטבציה להיות הכי קרבי....יכול הייתי להיות בלהקת גייסות השיריון במחזור של אבי טולאדנו (עשינו טירונות ביחד...), תיקי דיין, דורינ´קה בן-זאב, תיקי דיין וטליה שפירא ז"ל..............

למעלה