שיר הליצן

אפי לוג

New member
שיר הליצן

היה היה פעם כך סבתא אומרת היה היה פעם קרקס בין חבל לחבל שם דמות מכרכרת זו דמות הליצן הננס. מילים: מוטקה לבנון הלחין ושר: בני ברמן השיר שנכתב ב-1959 ואף זמר לא רצה להקליט ולשיר אותו, הפך ללהיט... כנראה, לפעמים, שווה לגעת בדברים שאחרים לא נוגעים...

שקדי

New member
וערב אחד ...........

אביו מן החבל נפל וגופו התרסק בכה הרקרקס עת טמנוהו בקבר אך בנו הליצן עוד צוחק מוטב ככה לא???????? שמח ליצן בילדותך............

אתנה33

New member
עיניו מעולם לא ידעו מה זה בכי

עצוב רק אצלו המבט דמעה מעולם לא ירדה לו על לחי כי הוא להצחיק רק נולד שקדי האם זו ילדות?

אתנה33

New member
שמש עולה יורד גם הליל אך הליצן עוד

ממשיך וצוהל. אך בני ברמן............ שיר הליצן אחד משיריו המפורסמים ביותר של בני, במקור השיר הושר ע"י שלישית נעורים שהוקמה ע"י בני עם שיחרורו מצה"ל וכללה אותו את יהודית לנדס ורבקה קולר. לאחר פרוק השלישיה דבר שקרה די מהר המשיך בני וביצע את השיר לבדו.

שקדי

New member
אוי .....איך ידעת?????

שאני בצפון?????

magy

New member
עת במלוא, קיטור שוב נחתורה

אל יהי מראך כל כך עצוב........

טרה10

New member
לא הרוח הוא אשר יצא לו..

לטייל בערבה. עננן אבק נישא בדרך. חיל פרשים מבחר החטיבה. בני ברמן. מחלקה שש, מחנה שמונים. גרעין בית"רי- יחד עם גרעים ´יהב´ של התנועה המאוחדת. שם גם היה אילן תורן שחקן, האבא של דן..הזמר. וב. במאהל הבנות, עכשיו בל.א. ולאחר שנתיים בני ברמן בצוות הווי הופיע במחנה הנופש באשקלון של פיקוד הדרכה- שם לימדה אותי לרקוד סלונים עליזה. והיתה שם ליאורה סמלת חינוך ירולמית שהיו שמועות שבכל מחזור היא תופסת סמל תורן. והלכנו לחדר שלה להביא שמיכה, ושאלה אם אני רוצה כוס תה. ולאחר שלשה ימים משני צדדיה שכבנו על החוף וידינו זחלה כמו ב´יש ערימה של חברה על הדשא´. על הבטן של ליאורה..שאפילו את שם משפחתה אני זוכר. ולימים שותפי לבטן- התחתן עם שותפתו לריקודים, לא ליאורה- גם לא עליזה- אלמונית לגבי עד היום. ועם בני ברמן שרנו כל הלילה עם הגיטרה. ובחוף אשקלון- היום גרה נפשי התאומה..די [נבדק]

אפי לוג

New member
סלט

ואחרי שנחתורה ונגיע לחוף ניכנס לפונדק הקטן ואולי אם יתמזל לנו נפגוש את בעל רגל העץ... מישהו מוכן להלחין?

magy

New member
סלט דה פרי, ג´ולי , ג´ולי ../images/Emo108.gif

ג´ולי......שיר צרפתי משנות השישים........היה לי תקליט כזה.....מי היה הזמר??? עם השיר מתוך......ים של אהבה איזה שיריםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם סלוא בלטה.....

גל-עמית

New member
אומנם קצת מאוחר אבל......

מי ששר, קוראים אותו: בורוביל. BUROVIL. קומדיאנט מהשורה הראשונה בקולנוע הצרפתי.

magy

New member
תודה על התשובה....

כל הזמן ריקד לי בראש, פרננדל.........וידעתי שלא היה זמר אז מי שר את "רכבת הברית"???????????? "לא הרוח היא אשר יצאה לה.............." נורא אהבתי את השיר.......................................

גל-עמית

New member
פרננדל.........

לא טעית בהרבה.......פרננדל, שיחק איתו בקומדיה "השברולט הורוד".... גם לפרננדל שמור מקום של כבוד בן הקומדיאנטים הצרפתיים..... לגבי "רכבת הברית". למיטב זכרוני, המקור הוא שיר עם אמריקאי ששרו להקת "האורגים"....פיט סיגר, ג´ואן באז.... תורגם לעברית כמו שירים אחרים...בארץ ביצעו את השיר הזה בתוך מחרוזות של שירי תנועות הנוער - הרכבים שונים במסגרות שונות שעלו על הבמות בארץ...

שקדי

New member
אנחנו היינו שרים.........../images/Emo55.gif

ואמר הקברניט אין דבר אין דבר עוד מחר תקבלי את אותו הדבר את אותו הדבר.....רק מעץ...... פויההההה........

magy

New member
באמת פויה.

ואני חשבתי שהעירוניים מלוכלכים.......

אפי לוג

New member
עדיף

השיר הזה מאשר השירים ששרים החיילים. מצמרר אותי בכל פעם מחדש לשמוע את המחרוזות שהבן יקיר לי אפריים מביא הביתה בחופשות.

למעלה