שיר היום!!

M i k e s F a n

New member
שיר היום!! ../images/Emo125.gif

ערב טוב לכולם!! מה שלומכם? לא כולם שלחו לי את פרטיהם למועדון הצעריצים.. ולא כולם ענו על השאלה שלי בקשר להקדמת פגישת המעריצים בחיפה במקום יום שישי הבא, יום חמישי הבא. מה דעתכם? שנסגור עניין כבר. ושיר היום...הוא: Toi Mon Enfant!!! אל תשתקו! שפכו ידע!
המשך ערב נעים... סיגל

miker18

New member
...

שיר מדהים,אני אוהב אותו בעיקר בגלל שיש בשיר מן שיחה מרגשת כזאת... כיף מאוד לשמוע אותו עם התרגום שלו בעברית. אתה, ילדי מ. ז'ורדן - מ. ברנט אתה, ילדי, אתה תגדל את ביתנו תעזוב ורחוק תיסע ברכותיך לשלום, דמעות בעיניים זה אומר, ללא ספק, להתראות אל תאמר "לא", ילדי הקט אתה תעזוב כדי לבנות את חייך לחפש אהבה ולמצאה אתה ודאי תשכח אותנו הו לא, אבי, אל תאמר זאת אני אכתוב, אתה תראה בקצה העולם, או היכן שאהיה לא אשכח אתכם לא משנה מה יקרה הו ילדי, אמך ואני נזדקן במהירות בלעדיך נחיה שוב, אך בדממה בכל אביב של ילדותך אתה תבין את מה שאני אומר מאוחר יותר, ילדי הקט כשהילדים שיהיו לך יעזבו אותך, אתה תבין הו לא, אבי, אל תאמר זאת אני אעזוב, אך האמן לי כל חיי, אמי ואתה לא אשכח אתכם לא משנה מה יקרה אתה ילדי, אתה תגדל את ביתנו תעזוב ורחוק תיסע ברכותיך לשלום, דמעות בעיניים ללא ספק נצטרך להפרד אך מאוחר יותר, אין לדעת יום יבוא ודבר לא ילך לך עוד אם אתה לבדך, הקשב לי חזור לביתנו, חזור לביתך חזור לביתנו, חזור לביתך כמובן תודה לשונית על התרגום!

Duvdevan Girl

New member
שיר מרגש..

כמובן שבכיתי בו, הדיאלוג בין הילד להוריו מאוד מרגש וייחודי, לפי מה שהבנתי מייק מדבר על עצמו בשיר, על הפרידה מהוריו והחיים החדשים שיחתחיל בהם רחוק מהם..

shunit4

New member
שיר יפהפה

ואכן, הוא אחד מתוך 3 שירים אוטוביוגרפיים של מייק: השיר הזה עוסק בגעגועים להורים, Au pays des ma maison עוסק בגעגועים למולדת, ו- Je vie la vie que j'ai choisie עוסק בחיים המטורפים של מסעי הופעות. אני חושבת שהשיר נכתב הרבה אחרי שאביו של מייק נפטר, אבל הוא מתאר שיחה שמייק אולי רצה לערוך עם אביו. מייק היה קשור מאוד לאביו, וקרה לו אחד הדברים הנוראים ביותר שיכולים לקרות לבן - אביו נפטר כשהוא היה באמצע הופעה

M i k e s F a n

New member
עוד לפני..

שמייק התפרסם, והופיע נדמה לי בשנת 69 או 68 במלון "דן", אביו נפטר, והיה זה לפצע שכאב למייק במשך כל ימי חייו.

ווי עצוב..

את יודעת אם אבא שלו זכרונו לברכה היה בהופעה או שהוא נפטר במקום אחר(בבית או בבית חולים...)?

shunit4

New member
אבא של מייק

לא נכח באותה הופעה, אבל אני לא יודעת אם הוא היה בבית או בבית חולים.

mikebrant78

New member
אביו של מייק ברנט!../images/Emo40.gif

פישל ברנד, אביו של מייק ברנט נפטר בארץ בזמן שמייק ברנט הופיע בצרפת. מייק ברנט לא סלח לעצמו אף פעם על כך שלא הספיק להיפרד מאביו לפני שנפטר לבית עולמו. זה העיק עליו כ"כ, ואם הוא אכן התאבד ולא נרצח, אני בטוח שלייסורי מצפון אלה יש חלק נכבד בכך. גם לי אין מושג אם אביו נפטר בבית או בביה"ח וגם לדעתי אין זה משנה, אפילו לא לידע הכללי. מקווה שחתמתי סוגיה זו. שבוע טוב! אלעד:)

למעלה