שיר החודש שלי

שיר החודש שלי

להקה שגיליתי אודות לכם. MMJ אתם אוהבים לקרוא לה. אז אני שומע את Z, ואני כבר בשלב שאני מרשה לעצמי לומר שמדובר באלבום פצצה אבל עוד לא מיציתי אותו בכלל, וכל שאר האלבומים צילצלו מצויין אבל עדיין לא התחברו לי - כנראה צריך עוד זמן או שאולי זה לא יהיה זה, רק הזמן יגיד. בכל מקרה המון תודה (לזוהר, למיכה, לתום ולכולכם שדיברתם על הלהקה לא מעט) תודה בעיקר על השיר הזה שמלווה אותו כל יום בתקופה האחרונה ועושה לי טוב על הנשמה !

Barmelai

New member
שיר גדול אולמניקו

זאת הזדמנות לתמוך בתומר ולשלוח אותך לאלבום ההופעה הכפול Okonokos (לא לבלבל עם אלבום בשם דומה של הגרייטפול דד ...). תקשיב לשיר הזה בהופעה, כל הכוח שלו יוצא על הבמה והגיטרות מייללות כמו חתולות מיוחמות על גג פח לוהט. אגב, מישהו שם לב שהריף הפותח (יש כמה) גזור משם?

AeroTom

New member
ולמה לא לשלוח ישר למקור?

Enjoy!! זה היה השיר השלישי בהופעה שהייתי בה וללא ספק עוד אחד מהקטעים הסוחפים באותו ערב. כשמגיע הריף בזמן של 0:51 בוידאו פה זה אחד מהרגעים הללו בהופעות ששואבים אותך פנימה ואתה שוכח מהעולם, כשהראש והגוף שלך נמצאים אך ורק עם המוזיקה. זה קורה לא מעט בהופעה של MMJ. אם יורשה לי להוסיף עוד שני קטעים מתוך Okonokos, רק לדוגמה איך זה נשמע בלייב: הראשון מהם זה One Big Holiday, אחד מה-War Horses הגדולים ביותר שלהם בהופעות. סיים באופן ענק את ההופעה שחוויתי. השני, שהוא גם כנראה הקטע האהוב עלי ביותר באלבום ההופעה הזה (והיי-לייט אישי בתוך אלבום לייב מושלם אומר לא מעט), הוא הביצוע של Run Thru...שהוא 9 דקות מהיותר מענגות שתשמעו. מייצגות בשבילי לא מעט את MMJ בלייב. מומלץ להגביר את הווליום ולהישאב פנימה. ההמלצה הזו אגב תקפה גם לכל אלבום ההופעה הזה. הוא מדהים.

AeroTom

New member
ושכחתי להוסיף

ששני השירים האחרונים האלה הם חלק מ-It Still Moves, האלבום השלישי שלהם וזה שהכי תפס אותי בזמנו על השמיעה הראשונה מתוך כל אלבומי האולפן שלהם. לא לקח הרבה זמן אחרי שהוא הגיע אלי שכבר כל הדיסקוגרפיה שלהם הסתדרה אצלי בשורה על המדף. היו לי את "Z" ואת Evil Urges לפניו, אבל זה האלבום ש-Really got me hooked. כמובן שאחריו גם התחברתי הרבה יותר לאחרים.

Barmelai

New member
אכן שיר ענק

יש כמובן. סיבות רבות שיכולות להסביר למה החיבור של כל אחד מאיתנו לאלבום אחד הוא מיידי ולאלבום אחר לא. זה לא אומר שום דבר על האיכויות שלהם או אפילו איזה מהם יילך איתנו דרך ארוכה יותר. אצלי זה בדרך כלל האלבום הפחות ידידותי משמיעה ראשונה ולכן אני מעדיף להכנס ראש בראש עם האלבומים הקשים לי מאשר עם הקלים. אבל הסיבה השכיחה ביותר לחיבור מיידי שלנו למוזיקה היא במקרים שהוא לא מחדש דבר לאוזן. אלבומים שהם עוד מאותו דבר רק בלחן שונה, מתחבבים מהר (וגם נמאסים מהר). לא תמיד זה ככה, אני לא אומר שזה המצב עם It Still Moves, אבל ככה הוא נשמע לי כרגע. כמו הרבה דברים שכבר שמעתי. לפחות על פני השטח. האם זה קשור לתחושה Run Thru למשל, נשמע לפרקים בדיוק, אבל בדיוק, כמו Black Hole Sun?

Celluloid Hero

New member
דרך זולה מאוד מצאת לך

לגרום לי ללחוץ על הלינק הזה shame on you אבל דווקא היה קטע טוב. ולענייננו- בתור אחד שגדל עם אוזן אחת בתוך המגבר של כל מני גיטריסטים טינופות-אדם מסיאטל, היתי אומר שמה שנראה לי פה סאונדגארדן זה בעיקר הלוק המוזנח של חברי הלהקה.. זה נשמע לי הנדריקס-סבאת'-זפליני ואפילו סאות'רן-רוקי לא פחות .טוב, נכון, זה אולי כי גם סאונדגארדן נשמעו ככה. (אם כי- סאונדגארדן גם עשו כמעט כל סגנון אפשרי בסיכומו של דבר, הם היו הרבה יותר מקוריים ממה שאנשים זוכרים היום) . אבל ככה זה רוקנרול בכל דור ודור- it's reincarnation baby . תמיד יהיו את אלה שממחזרים יותר, ותמיד יהיו אלו שמקוריים יותר. צריך פשוט למצוא אותם. מה שכן, תהליך החיפוש והסינון הזה נראה לי הרבה יותר קשה עם המוזיקה של היום.

ranisharoni

New member
הם אכן הלהקה השעירה בתבל

או לפחות הם היו כאלה בתחילת הדרך.

Barmelai

New member
נו טף

זה כנראה שוב פעם רק אני. ועדיין, לו אני כריס קורנל, הייתי תובע למעילי הבוקר האלה את הצורה

AeroTom

New member
כמו שכתבתי גם בסיכום שלי על Circuital

זה מה שיפה במוזיקה וספציפית אצלי במוזיקה של MMJ. כל האלבומים שלהם יכולים לדבר אחרת אצל המאזין. זו אחת מהלהקות הכי בולטות שכל האלבומים שלהם הם *ה*אלבום הקלאסי בשביל הרבה מעריצים. וזה ממש יפה. אגב באוקטובר 2010 הם ביצעו ריצת 5 הופעות מיוחדת ב-Terminal 5 בניו-יורק, שם כל ערב ביצעו אלבום אחר שלהם במלואו. מ-The Tennessee Fire עד Evil Urges. הייתי מת להיות שם. בחרתי אבל שבוע לאחר מכן להיות בריצת 5 הופעות של להקה אחרת בניו-יורק...

קטנות

כבר רכבתי על הקטע הזה מההופעה, והביצוע של סוף השיר נדיר ! . מה שתמיד אני מוצא באלבומי אולפן זה את הקטנות, הנגיעות הקטנות על הגיטרה, התלבינים הקטנים בפיזמון OFF THE RECORD, דברים שבגללם ההופעות עושות לי את זה פחות בדרך כלל כי הקטנות פחות נשמעות לאוזן, פחות נקי ובולט, לרוב מאלתרים עליהם דברים אחרים או שאי אפשר לגעת במקומות פעמיים עם אותם תווים, כמו שלא שמעתי את ג'ימי פייג' מנגן את הקטנות האלו בצורה כזאת הורסת בשום הופעה של הצפלינים שיצא לי לשמוע.

ארחיק לכת ואומר ...

שאם השיר היה נמצא באלבום CLOUDS TASTE METALLIC לא הייתי שם לב במשהו מוזר, אני ממש בטוח בזה. אולי מצאנו את הסיבה למה נדלקתי על Z ?

למעלה