"שיר החובש"

מוּסקט

New member
ביחד

עם ה"הוא לא ידע את שמה" רציתי לכתוב את אליפלט - אבל ממש פחדתי לחשוף את רגשותי ברבים. אבל הנה - נפשי בכפי: כל פעם שאני שומעת את השיר הזה בא לי לבכות מרוע הלב. איך שלחו אחד עם פיגור גבולי למלחמה, איך? אין להם לב? אין מספיק יפי בלורית פחות אהבלים?

מוגג

New member
מלכוד 22

רק מי שמספיק גבולי-נפשית יסכן נפשו מעבר לגבול (עפ"י השיר). ועוד שאלה - אם הוא היה חייל סדיר למה נטען כי "אין לו אופי אפילו במיל'"?

mucool2

New member
נראה לי שזה דווקא נחשב לכבוד

לחימה לא תמיד היתה רק עניין לפראיירים.

אלי ו.

New member
אני אוהב את אליפלט

בעיני הוא מן אנטיתזה ל"יפי הבלורית והתואר". אין לי בעיה עם יפי הבלורית, אני מניח שכל מי שאיבד מישהו שקרוב לו רואה בו "יפה בלורית ותואר" גם אם הוא לא היה ממש כזה אבל אליפלט מציג גישה כנה יותר ביחס לנופלים. אליפלט אינו אהבל, הוא פשוט מה שנקרא בטעות "פראיר", הוא בחור טוב, לא אסרטיבי, לא עומד על שלו. יש הרבה ילדים טובים כאלה בצבא ובכלל. גם הם ראויים להנצחה.

Marinette

New member
בעיניי הוא שיר עם גוון חסידי-משהו

מזכיר לי אפילו קצת את הסיפור "השריקה" של הזז. נראה שבתום ובטוב הלב של אליפלט יש נשמה יתרה, איזו אנרגיה מיוחדת אם נשתמש בשפה ניו-אייג'ית: "ודומה מסביבו, זה מוזר, אז דבר-מה מתרונן לו ושר". ובמרום יש ממנו נחת.

נכון. בשפה הניו אייגי'ית

הוא היה נקרא "מוּאר". ה"רוחניים" נלחמים כל חייהם להגיע למצב של "חוסר אגו". אליפלט נולד ככה.

טופז2

New member
ויש 'ילדים טובים'

(שלא אומר שאינם טובי לב מטבעם 'עם הכל' ..) אך מתנהגים כך מכיון שמחשיבים את זכויותיהם ורצונותיהם של האחרים עדיפות על זכויותיהם שלהם. חושבים-מתנהגים כאילו אין להם זכות שדעתם תישמע או תכובד ופוחדים שדעתם תישמע טפשית ומיותרת. (לעומת אנשים אחרים, שדעתם, כך הם חושבים, חשובה יותר). והכי עצוב אלי, מפני שהם סבורים שיאבדו את האהבה/אמפטיה/אהדה של הסובבים אותם - ועבור זה מוכנים אף לקפד את עצמם. הדיבור על "טוב לב" לפעמים הוא קצה של קרחון אחר.

טופז2

New member
המשך - אנשים מערבבים בין

אסרטיביות לאגרסיביות. אינם מבינים שהבעת דעה באופן אסרטיבי פירושו באופן תקיף ולא תוקפני. באסרטיביות ככלל דוקא ההתיחסות היא לרצונותיהם ולצרכיהם של כל המעורבים. הענין הוא, שי ש את הזכות לומר "לא", ומותר לא להבין/לטעות/שאחרים יתחשבו בדעותי ולהשיג את מטרותי.. אולם מנגד? להיות מחוייב לנהוג באחרים בהגינות ובכבוד, לדעת שכל מה שקורה הוא תוצאה של ההחלטות האישיות - ובקיצר, לקחת אחריות על חיי.

השיר נקרא: בלדה לחובש

בלדה לחובש, של דן אלמגור ואפי נצר, השתתף וזכה במקום הראשון ב"פסטיבל הזמר והפזמון" ב- 1969, בביצוע יהורם גאון. גם אני לא אוהב (לשון המעטה) לא את השיר ולא את הכללתו בתחרות. ואגב, באותה תקופה, כדי להדגיש כי התחרות היא בין המחברים, ולא בין הזמרים, הותר לזמר לבצע יותר משיר אחד באותו מופע, ויהורם גאון ביצע אז שני שירים נוספים: "לילה בהיר"; ו"עץ האלון", שזכה במקום השני (מן הסתם בזכות המלים האלמותיות: "הוּ הָא הוּ הָא, הוּהוּ הָא, למה ומדוע נד העצב בעולם?").

אלעד2

New member
אם כבר מדברים:

"חורף 73'". /שמואל הספרי הבטחתם יונה עלה של זית הבטחתם שלום בבית הבטחתם אביב ופריחות הבטחתם לקיים הבטחות הבטחתם יונה ...כשהבטחתם לעשות בשבילנו הכל להפוך אויב לאוהב. שיר פוליטי פראקסלנס. סגרתי את הרדיו, לא בא לי לשמוע היום את זה שאני אשם בזה שהאויב ממשיך להיות אויב.

אלעד2

New member
הבעיה בבלדה לחובש

היא לא התוכן, שגם עם מיקרוסקופ אלקטרוני אני לא מבין מה פסול ניתן לראות בו (קידוש המוות? הבל), אלא הפאתוס המוגזם של המוזיקה, בעיקר בסיום השיר.

אטיוד5

Active member
מה פה כאילו דא?

שני חבר'ה בשדה פתוח בהפגזה כבדה. די סביר לומר כזה משפט בנסיבות האלה. אין פה גבורה ואין פה "גבורה". לא פאתוס ולא "פאתוס".

מה זה בכלל "כאילו דא"?

נדמה לי שפעם כבר שאלתי. בגלל שלא עניתם לי, עכשיו אני משתמשת בזה סתם
וברצינות: "הצל את עצמך- בקש אז הפצוע אני נשאר אתך – ענה לו החובש". האם זה גם מה שאתה היית עושה בסיטואציה כזאת? ועכשיו אני שמה לב שכל הדיון הזה כבר מופיע בערך מויקיפםדיה שעופר הביא... ג

אוֹחַ

New member
על הא ועל דא -

על הא: מה שהיית צריכה לכתוב שם למעלה זה "כאילו הא?!", והתשובה היא "דא!!" ועל דא: שמתם לב איך "דא ליברמן" הפך בימים האחרונים ל"הא! ליברמן"?

אטיוד5

Active member
בלי קשר למה אני הייתי עושה ...

זה מה שבאמת אמר ועשה החובש. מעשים שכאלה נעשים מתוך אחווה וחברות. אולי לך קשה להבין, אבל זאת עובדה. בנוסף, אחד מערכי הלחימה הוא שלא משאירים פצועים בשטח. מכל מקום, מעשים כאלו לא נעשים מתוך מחשבות לאומיות או לאומניות, וגם לא מתוך ניצול הזדמנות להאדרת פאתוס.

למעלה