שיר בכורה

איתמר ש

New member
שיר בכורה ../images/Emo39.gif

תהיו עדינים איתי...
אב ובנו אָב, וּבְנוֹ הוֹלֵך לְצִידוֹ וְאוֹחֵז בּוֹ אוֹ רוֹכֵב עַל כְּתֵפָיו. נָהָר תָּכוֹל וְרוֹגֵעַ שֶׁל אַהֲבָה בּוֹטַחַת זוֹרֵם בֵּינֵיהֶם. לִפְנֵי הִתְקַדְּרוּת הֶעָבִים שֶׁל הָהַכָּרָה הָעַצְמִית הַשְּנוּנָה. לִפְנֵי חִצֵּי הַבְּרָקִים וְהַקְּלִיפּוֹת הַנִּפְרָצוֹת שֶׁל הָהִתְבַּגְּרוּת. לִפְנֵי שׁוֹשַׁנֵּי הַפְּלַסְטִיק שֶׁל הַחֲתֻנָּה וְיוֹמָנֵי הַבִּקּוּרִים הָרְחוּמִים שֶׁל הַנְּכָדִים. הַרְבֵּה לִפְנֵי חֲרִיקַת הַזִּיקְנָה וְקוּרֵי הַבְּדִידוּת הַשְּחוֹרִים, מְבַשְּרֵי הַזְּרָדִים הַמְגָרְדִים הָאַרְסִיִּים שֶׁל הַתְּלוּת הַהֲפוּכָה הַלּא-טִבְעִית. הַזַּרְזִיף (שֶהָיָה פַּעַם נָהָר) יְטַפְטֵף בַּלֵּילוֹת הָאֲרֻכִּים כְּמוֹ סְפִירָה לְאָחוֹר. וּבֵינְתַיִם - זוּג יָדַיִם, יָד רַכָּה בְּתוֹך יָד חַמָּה כְּאֶתְרוֹג יָקָר נָעוּל בְּתֵבַת עֵץ, מָחֲזִיקוֹת יַחַד אֵת מָסַךְ הַהַדְחָקָה הֶעָבֶה, הַמְפוֹאָר, עַד שֶׁיִּדְהֶה וְיִקָּרַע.

אוֹחַ

New member
בבית השני,

שורות 4 ו 6, זה מקרי - דהינו תת-מודע - או שבמודע? באמת מסקרן אותי.

nutmeg

New member
עשית שימוש

מאוד מקורי בזמן, ידידי. איך ידעת שאני מחפשת דוגמאות? יש לך עוד?

איתמר ש

New member
למה את מתכוונת

ב'שימוש מקורי בזמן'? בכולופן, שמח שעזרתי לך. וכשיהיו לי עוד, תהיו הראשונים לדעת.

nutmeg

New member
OK

משהו מתרחש בהווה לפני מה שיתרחש בעתיד - עד פה הכל תקין המילה "לפני" מוליכה את המחשבה בוקטור אחורה בזמן, תוך שימוש במילים של הווה כדי לתאר (או לנבא) משהו בעתיד... אחלה כווץ.

dage

New member
מאד מאד יפה

דיברת אלי וריגשת אותי (הן כבן והן כאב)

מה אני יגיד לך ../images/Emo141.gif

אני אוהב את השירה שלי עם קמצוץ מוסיקליות, מילה מפתיעה פה ושם, איזה דימוי מעניין על יד. איש איש וטעמו.

למעלה