שיר איטלקי מהסרט "הסנדק"

HezyA

New member
שיר איטלקי מהסרט "הסנדק"

שלום לכולם, בזמן האחרון מתנגן לי בראש ללא הרף שיר שמושר בקטע המפורסם של החתונה של קוני בסרט "הסנדק 1". השיר הזה מושר בהמשכים על ידי אורחי החתונה, כשלבסוף עולה אדם זקן ושר אותו באופן שנראה כאילו מדובר בשיר גס. השיר נשמע משהו כמו
Santa dore, santa dore, mia mia...​
כנראה מדובר בשיר נפוליטני, כי לפני שנה וחצי ראיתי את ההצגה "קוויאר ועדשים" והוא הושר שם ברקע. מישהו אולי מכיר את השיר הזה ויודע היכן אפשר לרכוש הקלטה שלו? תודה מראש, חזי

יגאל55555

New member
יש לך את הסרט בבית?

כי בסוף בסוף, אחרי רשימת השחקנים והאנשים שעבדו על הסרט, יש גם רשימה של השירים שהושמעו בסרט. טוב, עשיתי כבר את העבודה בשבילך - הלכתי ל-DVD שיש לי (כן, DVD, לא DivX) ובדקתי. השיר נקרא Luna Mezz' 'o Mare להבא תדע איך לחפש שמות של שירים שמופיעים בסרטים...

ddshalev

New member
הכן שיר סצילאני גס

השיר לא מוכר, ואני מניח שנכתב למען הסרט, או שהוא שיר עממי. השיר כתוב בניב של סיציליה, לא של נפולי. זה מסוג "שירי כלולות" העתיקים של המסורת הים תיכונית, המבטיחים לכלה ש... יהיה בסדר... (ברמה אחרת, ניתן לראות בשיר השירים שלנו מין שיר שכזה גם כן) מסובך לתרגמו, אבל בקיצור מדובר בשיחה בין אמא לבת. הבת מתלוננת על זה שרוצים לחתן אותה עם דייג, כי הוא יהיה תמיד רחוק ועם... דג ביד (רמז גם - המילה דג באיטלקית, פרושו.. נא לנחש...). האמא מבטיחה שהוא יתן לה קצת מה...דג... בהמשך הסיפור חוזר על עצמו עם בנאי, לו יש כל הזמן מרית ביד... (באיטלקית מרית אומרים cazzuola , והרמז הגס חוזר על עצמו... (האמא מבתיחה לכלה שהיא תקבל ממנו ... מרית...

למעלה