שירת הסטיקר

hug11

New member
שירת הסטיקר

שאלה חשובה: אני רוצה להכין פעולה בתנועה שלי לכיתות י' על השיר "שירת הסטיקר", רציתי לדעת את דעתכם על מה הוא בכלל אומר? מה הם באים לומר בו? תודה מראש, אלעד.

Shani276

New member
כל מי שעלה בראשו לתקוף - שקט.

זכותו לעשות על מה שהוא רוצה. אז ככה,השיר בעצם בא להראות את שני הצדדים ש"נלחמים" זה בזה במדינה[הימין והשמאל].תוכל לזהות בשיר סטיקרים מהימין וסטיקרים מהשמאל,שבעצם באים זה נגד זה,כמו:מדינת הלכה-הלכה המדינה,הקב"ה אנחנו בוחרים בך-בחירה ישירה זה רע וכו'. ["כמה רוע אפשר לבלוע",אגב,זה סטיקר נגד פיתום אווזים,אבל כן,הוא שימושי מאוד לשיר,כי באמת אי אפשר להאכיל פה אחד את השני יותר את כל מה שקורה פה,ואי אפשר לצאת אחד נגד השני כי בראש ובראשונה אנחנו עם אחד.
] מקווה שהבנת, יום טוב

טיפקסית

New member
על שירת הסטיקר

הדעה האישית שלי הבחירה בשימוש בסטיקרים משני הצדדים באים להראות שבמקום להילחם באויבים שלנו מבחוץ אנחנו כל הזמן נלחמים אחד בשני. בשיר נעשה שימוש בסטיקרים משני צידי הקשת הפוליטית [כמו ששני אמרה כאן לפניי] זהו שיר שנחשב שיר מחאה לכל דבר הוא גם פוליטי אך אני הגעתי למסקנה שאולי יש בו גם קונפליקט פנימי של הדוברים [מתלבטים בין ימין לבין שמאל,בין אמונה אחת לאחרת]. רק לידיעה שיש סטיקרים שבגרסה המקורית אותה כתב דוד גרוסמן ישנם סטיקרים שהוצאו מהשיר [כגון "תהילים נגד טילים" שרק נראה בקליפ של השיר אבל הם לא שרים אותו] ובמקומם הוכנסו אחרים. זהו שיר שבא להראות את המלחמה שלנו בתוך עצמינו,את השסע בחברה הישראלית ועל החולשה שלנו לחוץ בגלל שאנחנו קרועים מבפנים. בקשר לקליפ שלו השימוש בדמויות מכל הצבעים המינים והגזעים שבעולם מטרתן להראות את פני החברה הישראלית עם התחלואים שלה ועם כל מה שיפה בה. אני ממליצה להשתמש בפעולה לא רק בשיר עצמו אלא לנסות להשיג את הקליפ כי גם בקליפ שנעשה יש המון מסר וניתן לפתח דיון לאחר השמעת השיר או צפייה בקליפ. זהו שיר רב גוני שכל אחד לוקח אותו בצורה אחרת בהצלחה

Shani276

New member
מכל הצבעים המינים והגזעים שבעולם

כמה ששמחתי בחלום,כל הפחד נעלם

שיר שאומר .....

משו על המדינה שלנו ,המלחמות שלנו עם עצמנו ועל הדעות בפוליטיות שלנו ... שיר שמדבר על המדינה בכללי ומה שאנשים חושבים ראלי שבעיקר על דברים פוליטיים ...

למעלה