שירת ההמנון

beatman

Member
או נראה כהה, שהרבה משום מה חושבים שאתה

קווקזי/אסיאתי.

Astroo

New member
העיקר שאתה מדבר ללא מבטא

אתה יכול להיות אפילו חצי אפריקאי, כמו ילנה חנגה, אבל היא נתפסת על ידי הרוסים כרוסיה לכל דבר.

beatman

Member
אני לא מבין מדוע

הרי דבר ראשון קווקזים נראים שונה, במיוחד צבע העור.
דבר שני יש(יותר נכון היו) הרבה יהודים עם שיער כהה במזרח אירופה שמאוד דומים לי.

Astroo

New member
זה לא מדוייק

לא תמיד אפשר להבדיל בין יהודי קווקזי או בוכרי ליהודי אשכנזי.
בד"כ זה נעשה לפי המבטא או לפי שם המשפחה. למשל, פגשתי יהודים בוכרים שחשבו שאני אחד משלהם.

Astroo

New member
דרך אגב, זה נפוץ בקרב יהודי ביילורוסיה

לרבים מבין יהודים ממוצא ביילורוסי יש משהו אסיאתי במראה.

beatman

Member
הרבה מיהודי אשכנז נראים כך

למשל ליברמן(מולדובה), הרצל(הונגריה), אהוד ברק(אוקראינה), גולדה מאיר(אוקראינה) וכו'.
ליהודים בבלארוס לא היה משהו ספציפי.

beatman

Member
אני לא דומה להם

גם אף פעם קווקזי או בוכרי לא חשב שאני אחד משלהם, מי שחשב כך היו או רוסים-אירופאים(בעיקר גויים) או ישראלים.

Astroo

New member
טוב, זה לא מפתיע

לצברים בכלל אין מושג אין יהודי אשכנזי אמור להיראות. במיוחד לצברים ממוצא מזרל תיכוני.

Astroo

New member
הנה ציטוט

Согласно Федеральному закону о государственной политике Российской Федерации в отношении соотечественников за рубежом от 24 мая 1999 года, соотечественниками считаются: граждане России, проживающие за рубежом; лица, имевшие гражданство СССР, проживающие в странах бывшего СССР и получившие гражданство этих стран или ставшие лицами без гражданства; выходцы из России и СССР и их потомки

Astroo

New member
השפה הרשמית היא רוסית

כי שפת אמם של רוב אזרחי רוסיה (מעל 90%) היא רוסית. זאת כמובן מורשת של רוסיה הצארית, שהיתה מדינת לאום באמת.

TaL53

New member
כי רוסים הם הלאום השולט

פשוט מאוד.

ומהי הדת שמקבלת את ההעדפת השלטון? נצרות פרבוסלבית, למה? מאותה סיבה.

Astroo

New member
ושוב, בשום חוק זה לא כתוב

זו יכולה להיות העדפה של פקיד זה או אחר, אבל אסור להשמיע את זה בפומבי.

TaL53

New member
הנה חוק מעניין שקיים שם

כל השפות בפדרציה חייבות להית עם א"ב קירילי.

TaL53

New member
בבקשה

Статья 3. Пункт 6. Закона «О языках народов Российской Федерации»: В Российской Федерации алфавиты государственного языка Российской Федерации и государственных языков республик строятся на графической основе кириллицы. Иные графические основы алфавитов государственного языка Российской Федерации и государственных языков республик могут устанавливаться федеральными законами // http://www.internet-law.ru/law/smi/iazyk_I.htm

למעלה