שירשור
איך חוזים רום שלג

חגיתל2

New member
תודה רבה! שירשור מרתק

את היכול לקחת את אחת המפות שמפרסמים פה כל הזמן ולהסביר איך זה בא לידי ביטוי במפה?

תודה רבה יניב על ההסברים המעולים, יש לי שאלה

למה ערפל "עוצר" את ירידת השלג? או בעצם - למה לא יורד שלג כשיש ערפל?

יניב ריז

New member
הסיבה היא הפוכה-שלג "עוצר" את הערפל.

2 דברים ערפל שונא: 1-התחממות של הקרקע עליה הוא יושב,עד שכולו פשוט מתאדה חזרה לאוויר שהתחמם לו (לכן ערפילים מתפזרים עם הזריחה). 2-רוח חזקה שמפזרת אותו. כשיורד שלג,סימן שנוצרות זרימות יורדות מהענן,וזרימות אלו פוגעות בקרקע,ומפזרות את הערפל לכל עבר. בערפל מאוד כבד,הזרימות היורדות לא מספיק איתנות כדי לפזר אותו,ואז רואים תופעה יפה של שלג יורד,בתוך מערבולות אוויר שיורדות ממעלה למטה (עם כיוון הזרמים היורדים מהענן). כך שאם יש ערפל שיורד שלג=אתה נמצא עמוק עמוק בתוך התנאים לשלג,ולא על גבול של תנאים לשלג.

שילוב של ערפל ושלג דווקא נפוץ מאוד בהרים

שראשיהם מיתמרים ממש אל תוך בסיס הענן, או בעקבות המטרה ממושכת שמביאה את האוויר לרוויה. ערפל כעקרון לא "שונא" רוח אלא תת-רוויה קיצונית שבין היתר נגרמת ע"י רוחות חזקות - אבל זה נכון בעיקר לערפילי קרינה\הסעה ולא לערפל אורוגרפי.

יניב ריז

New member
ברור שהוא לא "שונא"

אחרת הוא היה צריך טיפול פסיכולוגי עמוק אצל אמא אטמוספירה. אתה צודק בהחלט לגבי מה שאמרת,ניסיתי להמנע מלהשתמש במונחים של רוויה,שעוד טראומטיים אצלי מהמבחן האחרון

איפה שאני גר בביתר עלית יש תמיד ערפל

ב95 אחוז מזמן הגשם וגם בימי השלג המעטים תמיד יש ערפל,ולכן זה לא כ"כ יפה כי לא רואים כמעט כלום (אני זוכר בנוסטלגיה את השלגים בירושלים, שראו מהחלון את פיתות השלג נופלים ומתעופפים ברכות ,הרגשת פיסית כאילו אתה עולה למעלה,במקביל לירידת השלג) וכמובות התנאים שם הם בהחלט גבולים לשלךג ולא עמוק בתוך התנאים למה זרימות יורדות צריכות לפזר ערפל? אדרבה הלחות אמורה לעלות הערפל הוא עיבוי של הנוזלים ולכן כנראה הוא מחמם את האויר ואני מנחש שלכן הסיכוי לשלג בביתר נמוך משמעותית מבירושלים כך שערפל בהחלט עוצר קצת את השלג אשמח אם תענה לי על שאלתי למעלה

יניב ריז

New member
אגב-יש כרגע תופעה יפה במכ"ם גשם

המכם מראה "חור" דווקא באיזורים בהם הוא אמור לקלוט הכי טוב-בקרבתו. הסיבה נעוצה בכך שהוא משדר את הקרניים שלו לצדדים,עם הטיה לגובה,וכך נוצר מצב שגשמים מעננות בינונית,שמתאדים הרבה לפני הגיעם לקרקע,לא מצליחים להקלט על ידיו בקרבתו,שכן הקרנים הללו מגיעות לגובה הוירגות,רק במרחק של כ-50 ק"מ ממנו. בתמונה-האיזור שצבוע בצהוב,הוא האיזור שהמכ"ם שולח אלין את הקרנים שלו ניתן לראות שהוא לא יכול לקלוט את הוירגות הגבוהות שקרובים אליו.

חזאייטק

New member
עוד תופעת מכ"מ (ה-ENTER ברח...
)

כשיש גשם נרחב מנימבוסטרטוס וכל האזור הקרוב למכ"מ גשום, האם זה יגרום למכ"מ "לא לראות" טוב את הגשם שנמצא כמה עשרות ק"מ ממנו? (כתוצאה מניחות ההחזרים בגלל שקרן המכ"מ עוברת דרך אוויר גשום לכל הטווח...) האם נתקלתם בתופעה? (מקווה שהובנתי...)

קח את הענן האמצעי באיור, תוריד אותו...

המשקעים נמוכים יותר ולכן מוחזרים ע"י הקרן.

למעלה