שירשור פירושים

• פותח הנושא ta0ti
  • פורסם בתאריך

ta0ti

New member
פירוש לא מתוחכם במיוחד לunsent

unsent הוא אחד השירים הכי מרגשים של אלניס. ניסיתי לברר מה כל כך צובט לי את הלב בו, והתוצאה לפניכם.... אני אשמח לקבל תגובות, ונקודות שהחמצתי. אחד הדברים הכי בולטים בשיר הזה הוא המחסור בסימני פיסוק ובשורות. ניראה שאלניס כתבה ישירות את כל מה שהיא חשבה, את כל מה שהיה דחוף לה להוציא. מעניין שאת השיר עצמו אלניס שרה בנימה בוגרת יותר, ניכרת שהאלניס שכתבה את השיר הרבה יותר נאיבית מהאלניס ששרה אותו. בשירה עצמה אפשר לשמוע סימני פיסוק ושורות. כל בית הוא, כמובן, מכתב, לאדם איתו הייתה אלניס בקשר, כנראה רומנטי. הבית הראשון הוא הבית הכי פשוט, הוא נראה כמעין הקדמה לבתים האחרים, הצגה של התבנית שתלווה אותנו בכל השיר. אלניס מדברת בו על מתיו, מישהו שהיה חבר שלה. הם נפרדו, ועכשיו יש לו חברה חדשה. שלא כמו ב"אתה מוכרח לדעת" ודומיו, בשיר הזה אלניס לא כועסת לא על החברה החדשה ולא על מתיו. היא, בתמימות אין סופית, אומרת לו שהיא מחבבת אותו, ושאם הוא יתפנה היא תשמח לחדש איתו את הקשר. בבית השני, אלניס כותבת לג'ונתן. היא מספרת שבאותה תקופה, בתחילת שנות התשעים, היא נמשכה לטיפוסים מגעילים, שקרנים ואנוכיים. נראה שג'ונתן היה הרבה יותר סימפטי מהם. הוא, לפי השיר, ניער את אלניס מהדרמות ומהסבל שהיא אהבה לגרום לעצמה, והוביל אותה למערכת יחסים בריאה, ממנה נשאר לה זיכרון טוב. בתחילת הבית, היא כותבת שהיא חיבבה אותו יותר מידי. יתכן שבגלל שאלניס כל כך חיבבה אותו, ג'ונתן נבהל ועזב אותה, ומרגשות האשם של אלניס נובע היותר מידי הזה. הזיכרון של ג'ונתן חי מאוד, הוא מתקשר אצלה לתקופה די ארוכה, ונראה שהקשר הזה היה משמעותי מאוד בשבילה. הבית השלישי מדבר על טארנס, בחור שמצטייר כמנוכר ומסוגר. למרות זאת, אלניס אהבה אותו מאוד. נראה שהיא אהבה להביך אותו בהפגנת רגשות עזה, היא זוכרת כמה יפה היה הבכי הראשון שלה לפניו. אפשר להבין שטארנס עזב אותה כי נמאס לו מהדרמות שלה, ושכעת אלניס מצטערת על כל זה, היא נזכרת בכל הכיף שהם עשו יחד ותוהה למה היא חייבת להרוס הכול, "מה לא היה בסדר איתי". בבית הרביעי אלניס מדברת אל מרקוס. אפשר להבין מהקטע שאלניס הייתה בקטע של רוחניות, ומרקוס ניער אותה מזה. לפי העובדה שהייתה לו דרך התנהגות מיוחדת עם נשים נראה לי שהוא היה מאוד פופולארי, אפילו קצת שיטחי, ואלניס אהבה את זה. למרות זאת, היא לא נתנה לו להגיע רחוק, היא חשבה שדברים מהירים מידי עבורה, היום היא מצטערת על זה. בבית האחרון, המכתב שלא נשלח ממוען לליו. בקטע הזה אלניס לא כל כך מתמקדת בו, וקשה לגבש לו דמות. היא אומרת שהבעיה הכי קשה שלהם הייתה המרחק הפיסי הגדול ביניהם, ושהם היו ביחד בתקופה קשה, לכן זה לא הצליח. בעיקר בבית האחרון, אפשר, בין השורות, לקרוא שאלניס משלה את עצמה. לא נראה לי שאחרי שהקשר שלהם הסתיים מתיו יהיה מעוניין בה. לא סביר להניח שג'ונתן אי פעם ירצה לחזור אליה אחרי שהיא "חיבבה אותו יותר מידי", שטראנס מתגעגע לדרמות שלה, שמרקוס ראה בה יותר מאתגר, ושהבעיות היחידות שלה בקשר עם ליו היו המרחק והתקופה. האשליה העצמית הזאת נגעה בי מאוד. בשיר הזה, אלניס נאיבית מאוד, וזה כואב לחשוב איך הבחורים היו מגיבים אילו היא הייתה שולחת להם את המכתב. נראה שאלניס יודעת שהיא משלה את עצמה, כי היא לא מעיזה לשלוח את המכתבים, היא מתייקת אותם בתיקיית "לא נשלח".

Rוית

New member
ולכבוד היום הולדת-שירשור פירושים../images/Emo70.gif

והנה עוד משהו חביב להעביר את השבוע-חגיגות-אלאניס הזה-פירושי שירים
מזמןןןןןןןן לא עשינו שירשור פירושים גדול גדול גדול! (להזכיר לכם את הקודם?!) ו-ל-כ-ן אני פותחת פה בקריאה חגיגית שירשור פירושים חדש, שבתקווה הוא יהיה כ"כ מוצלח שכבר נצטרך לעשות מאמר פירושים חדש

Rוית

New member
פירוש יפה מאוד../images/Emo70.gif

אהבתי בעיקר את הסיכום בסוף! יפה מאוד!!

Rוית

New member
../images/Emo39.gifHead Over Feet../images/Emo39.gif

שיר מקסים וקליל שהחלטתי לתרגם דווקא אותו מסיבות אלו ואחרות.. התירגום לא עמוק יותר מידי כי זה באמת שיר קליל שכזה, אבל אני מקווה שתאהבו
I had no choice but to hear you You stated your case time and again I thought about it לא היתה לי ברירה אלא לשמוע אותך אתה הבהרת את עמדה שלך שוב ושוב אני חשבתי על זה בבית הזה אלאניס פונה לאדם כלשהו. אני יוצאת מתוך הנחה שזה בן הזוג שלה באותה תקופה שעליו היא מדברת. (ואכן בהמשך השיר זה יותר ברור שהיא מדברת על בן זוג. בכלל כל משמעות השיר מתבררת תוך כדי שמתקדמים בו) לאותו בן זוג היו ככה וככה דברים להגיד על המערכת יחסים הזו והוא טוב מאוד ידע לציין את זה ולהגיד את זה לאלאניס כמה וכמה פעמים ואלאניס אכן אומרת שהיא חשבה על כל אותם דברים שהיא אמרה. You treat me like I'm a princess I'm not used to liking that You ask how my day was אתה מתייחס אלי כנסיכה אני לא רגילה לאהוב את זה שאלת איך היה היום שלי בבית השני אלאניס מתארת את אותו אדם כאדם שמתיחס אליה כנסיכה. פה אלאניס אומרת משהו שממנו אפשר להבין שאותו אדם תמיד התיחס אליה ככה. אלאניס אומרת שהיא לא רגילה לאהוב את זה. אם ההתנהגות הזו של אותו אדם היא היתה חד פעמית אלאניס היתה אומרת משהו בסגנון שהיא לא רגילה לכל ההתנהגות הזו ממנו בכללית אבל היא אומרת שהיא לא רגילה לאהוב את זה, כלומר אותו אדם כנראה באמת אוהב את אלאניס שהוא מתיחס אליה ככה ואלאניס מתחילה פתאום לאוהב את זה. מוזר לראות את זה בעיקר אחרי שבית קודם אלאניס מדברת על כל הדברים והטענות שיש לאותו אחד. אלאניס גם אומרת שאותו אחד שואל אותה איך היה היום שלה. משפט לא קשור לכלום למראית עין אבל למעשה הוא מראה שוב על אותו יחס שהיא מקבלת מהבן זוג, יחס שכנראה שוב לא היתה רגילה אליו ורגילה לאהוב אותו. You've already won me over in spite of me Don't be alarmed if I fall head over feet Don't be surprised if I love you for all that you are I couldn't help it It's all your fault אתה כבר זכית בי, למרות דעתי אל תבהל אם אני אפול כולי אל תהיה מופתע אם אני אוהבת אותך עם כל מה שאתה אני לא יכולה לשלוט בזה זה הכל אשמתך טוב פה יש הרבה ביטויים שהולכים באנגלית אבל בעיברית לא ממש בעלי הגיון אז הנה הסבר טיפה יותר טוב. בפזמון, בהקשר, פחות או יותר יחסי, לבתים (על הצורת התנהגות של הבן זוג) אלאניס אומרת לאותו בן זוג שמהשניה הראשונה הוא זכה בה. בכולה. בלי קשר לאם היא רצתה בכך או לא-זו היתה אהבה ממבט ראשון. בגלל זה אלאניס מבקשת ממנו לא להבהל אם היא תתאהב בו מעל הראש (מה שקורה למעשה) וכמו כן שלא יהיה מופתע אם היא תאהב אותו למרות כל מה שהוא (בבית הראשון הוא יצא באור לא כ"כ חיובי ובבית השני המצב "השתפר" ובפזמון אלאניס ממש "מהללת" אותו) ואם זה נשמע תמוהה שאלאניס נשארת איתו למרות הכל-אז הנה היא אומרת, היא לא יכולה לשלוט בזה (ככה זה בדר"כ האהבה
), זה הכל "אשמתו" שככה גרם לה להתאהב בו. Your love is thick and it swallowed me whole You're so much braver than I gave you credit for That's not lip service האהבה שלך היא עבה והיא בלעה אותי שלמה אתה הרבה יותר אמיץ מאשר נתתי לך קרדיט זה לא מס שפתים (כבר הסבר) אלאניס ממשיכה ומהללת כביכול את אותו אחד. היא אומרת שהאהבה שהוא נתן לה היתה כזו גדולה שהיא בלעה אותה שלמה, ככה כמו שהיא. היא אומרת שהיא ידעה שאותו אדם אמיץ, אבל הוא למעשה הרבה הרבה יותר אמיץ ממה שהיא חשבה שהוא. לבסוף היא אומרת שזה לא משהו שהיא סתם אומרת כדי שיהיה לו נעים לשמוע את זה באוזן, היא אומרת את זה כי היא באמת מתכוונת לזה. You are the bearer of unconditional things You held your breath and the door for me Thanks for your patience אתה המוסר של דברים ללא תנאים אתה החזקת את נשימך ואת הדלת לכבודי תודה על הסבלנות שלך. אלאניס מתארת את אותו אחד כאחד שאחראי לכל הדברים ללא תנאים (אהבה?), אדם שהוא זה שיהיה הראשון לעשות את כל מה שצריך למען השני. היא אומרת שהוא ממש עצר את נשימתו בשבילה (שוב- עשה הכל בשבילה) והחזיק למענה את הדלת. אלאניס משלבת פה מטאפורה עם משהו פיזי. הוא גם החסיר נשימה כשהוא ראה אותה והיה איתה והוא גם פיזית היה ג'נטלמן מושלם והחזיק לה את הדלת כשהיא עברה. ושוב משפט תמוהה ונראה לא קשור בו אלאניס מודה לו על הסבלנות שלו. פה טיפה יותר מתבההרת התמונה. מתברר למה אלאניס כ"כ שיבחה את אותו אחד. כנראה לאלאניס היה קשה עם המערכת יחסים הזו או שהיא התלבטה רבות לגביה והאם היא רוצה להכנס אליה בכלל ולמרות זאת אותו אחד המשיך לעשות את כל הדברים האלו שהוא עשה והמשיך להיות ג'נטלמן אליה והמשיך לאהוב אותה, והיא מודה לו על זה שהוא היה כזה סבלני וחיכה לה. You're the best listener that I've ever met You're my best friend Best friend with benefits What took me so long אתה המאזין הכי טוב שאי פעם הכרתי אתה החבר הכי טוב שלי, חבר טוב שלא מצפה לתמורה מה לקח לי כ"כ הרבה זמן? עכשיו המצב לגמרה מתברר. אלאניס היתה חברה של אותו אחד הרבה זמן, קשר אפלטוני. וגם בקשר הזה אותו אחד היה מקסים כ"כ-הוא היה תמיד שם להקשיב לה וליעץ לה, הוא היה החבר הכי טוב שלה ולא למטרות רווח אשיות שלו, אלא כי הוא באמת אהב אותה ורצה להיות שם בשבילה. אלאניס לא מבינה איך עמד כזה דבר מולה והיא לא עשתה עם זה כלום, היא שואלת את עצמה מה לקח לה כ"כ הרבה זמן להבין איזה אדם מקסים עומד מולה. I've never felt this healthy before I've never wanted something rational I am aware now I am aware now אף פעם לא חשתי כזו בריאה אף פעם לא רציתי משהו רציונלי עכשיו אני מודעת. בבית האחרון אלאניס מספרת על מה היא מרגישה בקשר הזה. היא אומרת שהיא בחיים שלא לא הרגישה כזו בריאה, כזו מאושרת. אלאניס אומרת על עצמה שהיא אף פעם לא רצתה משהו הגיוני, רציונלי ובאמת יש משהו לא רציונלי בהתאהבות שלה בחבר הכי טוב שלה (ככה היא רואה את זה בכל אופן) ועכשיו היא מבינה את הכל ומודעת לזה שזה כן רציונלי (ואפילו חוזרת על זה פעמים, להדגיש את ההבנה שיש לה עכשיו), וזה כן הגיוני כי היי, זאת אהבה, ממתי הגיון משחק פה תפקיד..

ta0ti

New member
פירוש מקסים, אני רוצה להוסיף קצת:

פירוש מקסים, הייתי רוצה להוסיף כמה דברים: לדעתי, הבית הראשון מבהיר שלאלניס היו ספקות לגבי מערכת היחסים הזאת. היא לא רצתה שמישהו יאהב אותה בעוצמה, בה אותו אדם עליו היא מדברת בשיר, אוהב. היא לא רצתה שמישהו ידאג לה, יקשיב לה, יתייחס אליה כמו אל נסיכה. היא חשבה שהיא מספיק קשוחה וחזקה כדי לצלוח את חיים לבדה. גילוי כזה של אהבה מתמסרת מצד מישהו, באופן מפתיע, שבר אותה. הנה היא, החזקה, שלא צריכה אף אחד, שלא רגילה שמתייחסים אליה כמו אל נסיכה, מתאהבת במישהו, נופלת כולה. בבית השלישי, המלל מסגיר את העובדה ש"השבירה" של אלניס, התהליך בו היא הועברה, דרש הרבה סבלנות וכוח. אלניס מודה לאדם שגרם לה לאהוב על כך שלמרות החומה העבה שבנתה סביבה, הוא לא נרתע. לדעתי, לא מדובר באהבה ממבט ראשון, ממש לא. אלניס הייתה צריכה לפקוח את העיניים שלה כדי להבין. השיר עצמו, כאלו מאשים, בהמון אהבה, את האדם עליו הוא נכתב (אגב, מישהו יודע באמת על מי השיר המקסים הזה נכתב?) בכך שהוא גרם לאלניס להתאהב. היא לא רצתה את התעוררות הזאת, אולי הרתיעה ממערכת יחסים קרובה מידי, בעקבות טראומות שאנחנו יודעים שאלניס עברה עם בחורים, גרמה לכך שאלניס קיררה את רגשותיה. כעת, אחרי שהיא פקחה את העיניים, היא מודה לאדם שהחזיר לה את היכולת לאהוב. השיר הזה מעורר בי הזדהות עמוקה מאוד, יש מישהי שבתור סוד קטן ופרטי שלי אני מקדישה לה אותו בלב. הוא בא, לדעתי, להגיד תודה לאדם המיוחד שהציל אותה מעצמה.

Rוית

New member
הכל נכנס למאמר כמובן ../images/Emo13.gif ולטל-

ושוב אני מסכימה ומזדהה עם מה שרשמת, גם אני מקדישה את השיר הזה לאדם מופלא וקסום

Rוית

New member
../images/Emo62.gifThese Are The Thoughts../images/Emo62.gif

בכללי, השיר, כמו הרבה שירים של אלאניס, מדבר על מערכת יחסים בה אלאניס נמצאת. מערכת היחסים הזו גורמת לכמה וכמה שאלות ותהיות לעלות בראשה הקודח של אלאניס, שאלות לגבי מערכת היחסים הזאת, לגבי עצמה במערכת היחסים הזו, לגבי עצמה בכלליות ולגבי החיים בכלליותם. השיר בנוי מכמה בתים אשר כל בית מורכב משאלות אשר מחוברות יחדיו ללא סימני פיסוק. דבר זה מובן שכן כל השיר הוא בעצם מחשבות שרצות לאלאניס בראש, ומחשבות שרצות לנו בראש ידועות בכך שהן לא מאורגנות ובאות אחת אחרי השניה, לאו דווקא בקשר ישיר למחשבה הקודמת.וכך השיר, כל בית מקובצים בו כמה מחשבות, חלקן קשורות אחת לשניה, חלקן פתאום קופצות נושא, אך בכלליות, כמו שראשון למעלה, השיר מדבר על משהו אחד שמתבטא באופנים שונים. ולניתוח השיר: these are the thoughts that go through my head in my backyard on a Sunday afternoon when I have the house to myself and i'm not expending all that energy on fighting with my boyfriend אלו המחשבות שעוברות לי בראש בחצר האחרוית של ביתי ביום ראשון אחרי הצהריים כאשר כל הבית לרשותי ואני לא מבזבזת את כל האנרגיות שלי בריב עם החבר שלי. הבית הראשון הוא מעין הקדמה לכל השיר. זה הבית היחיד שלא בנוי בצורת שאלות (למרות שהוא כמו כל האחרים רשום כמקשה אחת וככה אלאניס גם שרה אותו). בהקדמה זו אלאניס מתארת לנו את המצב בו היא נמצאת שגורם לה לחשוב על כל המחשבות שעליהם היא מפרטת בבתים הבאים. is he the one that I will marry? why is it so hard to be objective about myself? why do I feel cellularly alone? am I supposed to live in this crazy city? can blindly continued fear- induced regurgitated life-denying tradition be overcome? האם הוא אותו אחד שאיתו אני אתחתן? למה זה כ"כ קשה לי להיות אוביקטיבית לגבי עצמי? למה אני מרגישה ללא ספק לבד? האם אני אומר לחיות בעיר המשוגעת הזו? האם אפשר להתגבר על חיים עיוורים, כלולים בפחדים ממושכים, מעלי גירה עם מסורת הכחשת חיים? הבית מתחיל באותם הירהורים על החבר שלה שהיא חשבה עליהם בבית הקודם (שהיא רבה עם החבר שלה), היא תוהה אם אותו אחד שהיא מבזבזת כ"כ הרבה אנרגיות על ריבים איתו, האם הוא יהיה זה שהיא תתחתן איתו. מיד לאחר מכן היא עוברת לחשוב על עצמה. היא תוהה למה זה כ"כ קשה לה להיות אובייקטיבית לגבי עצמה? ("I CAN FEEL SO UNSEXY"?). עכשיו מגיע משפט תמוהה למדי.. cellularly בא מהמילה cellular=סלולרי. אלאניס מרגישה סלולרית לבד?
לדעתי הכוונה שהיא מרגישה מנותקת מן העולם.. היא מרגישה לא שייכת, לבד.. השאלה היא למה היא מרגישה לבד כ"כ? הרי יש לה חבר.. האם בכלל היא צריכה לחיות בעיר המשוגעת הזו? למה לא לחזור הביתה (מה שהיא מדברת עליו בבית האחרון). המשפט האחרון מאוד מסובך ומבולבל.. ניסיתי לתרגם אותו הכי טוב שיכולתי ולדעתי פשוט אלאניס שואלת שאלה פשוטה-האם אפשר לחיות בעולם הזה? בחיים האלו שכוללים פחדים תמידיים, בחיים האלו שאנחנו תמיד נהייה בהכחשה לגביהם? (כן, גם אלאניס) where does the money go that I send to those in need? if we have so much why do some people have nothing still? why do I feel frantic when I first wake up in the morning? why do you say you are spiritual yet you treat people like shit? לאיפה הולך הכסף שאני נותנת לנזקקים הולך? אם לנו יש כ"כ הרבה איך עדין יש אחרים שאין להם כלום? למה אני מרגישה משוגעת דבר ראשון שאני קמה בבוקר? למה אתה אומר שאתה רוחני אבל עדין מתיחס לאנשים כאילו הם חרא? בבית הזה אלאניס יותר מדברת על הצד הרוחני והלא מאוזן של החיים. היא שואלת איך זה שיש אנשים שיש להם כ"כ הרבה, ולעומתם יש אנשים שאין להם כלום.. היא תוהה באותה מידה גם שאותם אנשים שאין להם כלום, והיא כן נותנת להם כסף, לאן הכסף הזה הולך? כי אם היא נותנת להם כסף צריך להיות להם משהו, אבל עדין אין.. אלאניס לא מבינה את הקצוות האלו, היא לא מוצאת את האמצע.. ושוב אלאניס קופצת לתהיות על עצמה ושואלת את עצמה למה זה שדבר ראשון שהיא קמה בבוקר היא קמה בתחושות של שיגעון ומשולהבת. ניסיתי להבין למה המשפט הזה בא פה, לא נראה שייך כ"כ למה שהיא כתוב לפניו, אבל אולי אלאניס מנסה להבין את עצמה ביחס לעולם הזה.. העולם הלא מאוזן הזה, הלא צודק הזה, ולמרות שאת היא קמה בבוקר משוגעת וקופצנית, אולי היא לא מבינה למה היא כ"כ שמחה לקום ליום חדש בעולם הזה. ואז, שוב היא חוזרת על תהיות על החבר שלה והרוחניות. היא שואלת איך זה שהוא אומר שהוא רוחני אבל עדין מתיחס לאנשים גרוע? האם זה רק כדי להיות איתה? אולי הוא יודע שאלאניס מאוד קשורה לצד הרוחני שבה, אז אולי הוא רק עושה את עצמו? אלאניס לא מבינה שוב את הנגדיות הזו, בעולם, כמו שהיא הסבירה למעלה, ובבני האדם, כמו שהיא הסבירה עכשיו.
...המשך הודעה הבאה...

Rוית

New member
../images/Emo62.gif...המשך...../images/Emo62.gif

how can you say you're close to god and yet you talk behind my back as though I am not a part of you? why do I say I'm fine when it's obvious I'm not? why's it so hard to tell you what I want? why can't you just read my mind? איך אתה יכול להגיד שאתה קרוב לאלוהים ועדין אתה מדבר מאחורי הגב שלי כאילו אני לא חלק ממך? למה אני אומרת שאני בסדר למרות שזה ברור שאני לא? למה זה כ"כ קשה לי להגיד לך מה אני רוצה? למה אתה לא יכול פשוט לקרוא את מחשבותי? בבית זה אלאניס ממשיכה לתהות בקשר לחבר שלה ולרוחניות שהוא מפגין. היא שוב שואלת, איך זה שהוא אומר שהוא קרוב לאלוהים, אבל עדין מדבר עליה מאחורי הגב. משפט תמוהה למדי (אלא אם כן גם אלאניס מחשיבה את עצמה כאלוהים
). מהו כביכול הקשר בין אמונה לאלוהים לבין דיבור מאחורי הגב? אני מסבירה את זה כל שאלאניס פה למעשה מדברת על שני דברים. הראשון, האמונה באלוהים- מתחברת לשאלה שסוגרת את הבית הקודם ושואלת איך אותו חבר של אלאניס מחשיב את עצמו רוחני כשהוא לא מתנהג יפה לאנשים ומתגלה כלא מאמין באלוהים בכלל. הדבר השני עליו אלאניס מדברת הוא על איך שאותו חבר שלה מדבר עליה מאחורי הגב שלה כאילו היא לא חלק ממנו.. כאילו היא לא מודעת לזה.. אלאניס מרגישה שהוא צריך להרגיש חלק ממנה אם הוא באמת אוהב אותה, כמו שהיא מרגישה חלק ממנו.. בהמשך אלאניס שוב חוזרת לדבר על עצמה כאשר היא שואלת את עצמה למה היא אומרת כל הזמן שהיא בסדר כשזה ברור שהיא לא.. ברור למי? כנראה רק לעצמה. אבל זה עדין מפריעה לה שהיא עובדת על עצמה (ושוב-"חיים מלאי הכחשות" שעליהם היא דיברה בהתחלה). אלאניס בהבנה הזו שהיא בהכחשה, והיא לא מצליחה לפתור את עצמה מההרגל הרע הזה (משהו שהיא חוזרת עליו לקראת הסוף) ושוב אלאניס חוזרת לדבר על החבר שלה אך בהקשר לשורה הקודמת-עדין גם על עצמה. היא שואלת את עצמה איך זה שזה קשה לה להגיד לו מה היא רוצה? אם זו מערכת יחסים בריאה וטובה היא צריכה להרגיש פתוחה כלפיו ולהיות מסוגלת להגיד לו הכל. כנראה שזה לא כך אם היא לא מסוגלת להגיד לו מה היא רוצה. והשורה האחרונה מופנית רק לחבר שלה אך שוב בהקשר לשאלה הקודמת. היא שואלת אותו שאלה ובאה אליו בתלונה-למה הוא לא יכול פשוט לקורא את המחשבות שלה? הרי קשה לה להגיד לו כל מה שהיא חושבת, אז למה הוא פשוט לבד לא יכול להבין אותה?! זו כמובן שאלה לא מציאותית שכן לא רק שהיא נשאלת לכיוון החבר של אלאניס אך בראש של אלאניס, אלא היא גם לעולם לא תוכל להתממש שכן כמובן שאי אפשר לקרוא את המחשבות של האחר ובנוסף שוב, אלאניס מגיעה למסקנה שהיא לא יכולה לדבר איתו על הכל, וזה עוד אחד מהדברים האלו שהיא פשוט לא יכולה להגיד לו וזה היה הרבה יותר פשוט אם הוא היה מבין את זה מבלי שהיא היתה אומרת לו את זה בפנים. why do I fear that the quieter I am the less you will listen? why do I care whether you like me or not? why is it so hard for me to be angry? why is it such work to stay conscious and so easy to get stuck and not the other way around? למה אני פוחדת שככל שאני אהיה יותר בשקט אתה פחות תקשיב? למה אכפת לי אם אתה אוהב אותי או לא? למה זה כ"כ קשה בשבילי להיות כועסת? למה זו כ"כ עבודה קשה להשאר מודעת וכ"כ קל להיות תקועה, וזה לא הפוך? ושוב אלאניס מדברת על עצמה ביחס לחבר הזה שלה. היא שואלת את עצמה למה היא פוחדת שככל שהיא תהייה יותר שקטה הוא פחות יקשיב? לכאורה זה משפט הגיוני-ככל שאדם פחות ידבר, אחרים פחות ישמעו אותו. אבל פה אלאניס שואלת את זה במובן אחר. במערכת יחסים, אם בן זוג פתאום משתתק זה צריך להדליק מנורה אדומה כזו או אחרת אצל בן הזוג השני. אלאניס פה חוששת שאם היא תפסיק לדבר, אפילו בשביל לעשות את זה כניסוי קטן, הבן זוג שלה הזה פחות יקשיב, לא יתענין, לא ינסה לחקור. אלאניס ממשיכה ושואלת את עצמה, למה בכלל אכפת לי אם אתה אוהב אותי או לא? כל המחשבות האלו שעברו לה עד עכשיו בראש הראו לנו, וגם לה כפי הנראה, עד כמה הבן זוג הזה פשוט לא בשבילה, אז היא שואלת את עצמה למה זה בכלל משנה לה אם הוא אוהב אותה או לא? היא ממשיכה ושואלת, הפעם שאלות רק על עצמה (בהקשר לשאלות שעלו לה על החבר) למה זה כ"כ קשה לה להיות כועסת? על מי? כנראה על אותו חבר, שעד עכשיו לא הצטייר כחבר המושלם, כ"אביר על הסוס הלבן" אבל עדין-היא לא כועסת. היא נמצאת בהבנה הזו שהיא צריכה לכעוס, אבל היא לא מצליחה. למה? זה גם היא רוצה להבין. לבסוף היא שואלת משפט חכם. אלאניס הגיע למסקנה שזה קשה מאוד להשאר מודעת (לסביבה, לחבר, לעצמה.. ואולי בגלל זה גם היא איבדה את הקושי הזה של לכעוס, את ההבנה הזו לגבי מי אוהב אותה, ולמה זה אכפת לה בכלל) אבל לעומת זאת זה קל מאוד להרגיש תקועה במקום (במקום פיזי- בעיר המשוגעת הזו כמו שהיא עצמה, תקועה עם החבר- בלי לנסות ולראות אולי לא טוב לה בכלל איתו, ואף תקועה עם עצמה- עם כל ההבנה הזו כלפי ההתנהגות שלה אבל עדין-בלי לעשות כלום בנושא..) היא תוהה למה זה לא יכול להיות הפוך? הרי זה היה עושה את החיים להרבה יותר קלים אם המודעות היתה מגיעה לנו בקלות ולעומת זאת להשאר תקועים זה היה קשה. שוב זה מתחבר לכך שהחיים שלנו הם עיוורים וכלולים בפחדים כמו שהיא אמרה כבר.
...מסתבר שכתבתי הרבה
המשך בהודעה הבאה...

Rוית

New member
../images/Emo62.gif..המשך..../images/Emo62.gif

will I ever move back to canada? can I be with a lover with whom I am a student and a master? why am I encouraged to shut my mouth when it gets too close to home? why cannot I live in the moment? האם אני אי פעם יחזור לקנדה? האם אני יכולה להיות אם אהוב שאיתו אני תלמידה ומורה? למה אני מעודדת לסתום את פי שאני מתקרבת הביתה? למה אני לא יכולה לחיות את הרגע? הבית האחרון הוא מסכם של כמה דברים. הראשון-המגורים. זה אומנם הוזכר קצת במשך השיר, אבל אלאניס בסופו של דבר תוהה אם היא אי פעם תחזור הביתה לקנדה. לבית האמיתי שלה. אני אישית, תוהה אם היא באמת רוצה לחזור, אבל אולי היא מרגישה את הצורך הזה עקב כל השאלות שעלו לה במשך כל השיר שגורמות לה לרצות לברוח מהכל ולחזור הביתה.. לאחר מכן אלאניס מגיעה למסקנה בקשר למערכת יחסים הזו שהיא נמצאת. לאורך כל השיר אנחנו מבינים שאלאניס היא האקטיבית במערכת יחסים הזו.. הבן זוג שלה הוא די פסיבי וגם כשהוא צריך להיות אקטיבי, הוא עושה את זה גרוע (מתיחס לאנשים רע, מדבר על אלאניס מאחורי הגב..) ואלאניס מרגישה כאילו כל הזמן היא צריכה להסביר לו ולהראות לו. מצד שני, אלאניס מרגישה שהיא לומדת כל הזמן במערכת יחסים הזו, בעיקר על עצמה (ופה קחו כדוגמא את כל השאלות שאלאניס שאלה את עצמה עד עכשיו בהקשר לזוגיות שבה היא נמצאת) ולכן אלאניס שואלת את עצמה האם היא יכולה להיות עם בן זוג שבמערכת יחסים איתו היא גם המורה וגם התלמידה? לדעתי האישית (ולדעתי אלאניס גם מודעת לזה) התשובה היא לא. אולי לא 'לא' חד משמעי שכן במערכת יחסים כל בן זוג מביא משהו אחר ופעם הוא מלמד את האחר ופעם הוא לומד ממנו, אבל במערכת יחסים הזו אלאניס עושה את כל העבודה, וזה לא מערכת יחסים תקינה שיכולה להמשיך ככה. ושוב משפט שהוא לא ממש סיכום, אבל לדעתי הוא מתקשר לשאלה הראשונה בבית הזה. אלאניס שואלת את עצמה למה היא לא יכולה להגיע הביתה ולשתף את המשפחה שלה במה שעובר עליה? למה היא מעודדת את עצמה (לא פחות ולא יותר) לשתוק? באותה מידה השאלה הזו יכולה להתפרש אחרת עם ניקוד אחר של המילה "מעודדת". אולי הכוונה שהיא מעֻודֵדֵת ע"י מישהו אחר לשתוק לגבי מה שעובר עליה ואז השאלה שלה שוב ברורה-למה מעודדים אותה לשתוק? מי מעודד אותה לשתוק? האם זה אותו בן זוג שאומר לא לא לספר מה עובר עליהם? לא ידוע.. ולבסוף, השורה האחרונה, היא סיכום של ההבנה של אלאניס לגבי החיים שלה. אלאניס שואלת שאלה פשוטה-למה היא לא יכולה לחיות את הרגע?! למה היא כל הזמן חושבת על הכל, ועוברות לה כ"כ הרבה מחשבות על העבר, ההווה, העתיד, למה היא פשוט לא יכולה להנות ממה שנתון לה עכשיו? זהו, זה השיר מהזווית ראיה שלי, את האמת לדעתי אפשר לנתח אותו עוד המון בעיקר גם ביחס למוזיקה שמתחזקת ומתחלשת בנקודות שונות בשיר, אבל פה עשיתי ניתוח מילולי בלבד.. מקווה שנהנתם (וסליחה על האורך)
דר"א, אציין ואומר שהשיר מוקדש כולו ליוסי

AlanisJunkie

New member
LOL...../images/Emo6.gif

רויתי, חולה עלייך! אחלה פירוש. ניתחת את השיר מכל כיוון אפשרי והתוצאה מדהימה, מעולה.

ארוך ארוך אבל...

פשוט נכון!!! מסכים עם כול מילה ומילה שתכתב בפירוש המדהים לשיר היותר מדהים

למעלה