שירשור "חומת מגן"

smile2life

New member
שירשור "חומת מגן"

אנא שרשרו הודעות על מלחמת "חומת מגן" כאן. הודעה שתימצא מחוץ לשישור בנושא הזה תימחק

אלי פלס

New member
לא ראינו, לא שמענו

מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, סירב לצאת לסיור במחנה הפליטים בג´נין. כמו בימי מלחמת העולם השניה, כשאר רצח היטלר באכזריות יהודים ויהודיות, הומואים ולסביות, נכים ונכות, צוענים וצועניות, מתנגדים ומתנגדות פוליטיים ועוד ועוד, כמו אז - כך גם היום, העולם מתעלם. שותק. עוצם עיניים... ...ובעוד 50 שנים, ייפתח מוזיאון השואה הפלשתינית בניו יורק.
ככל שהמצור על הפלשתינים הולך ומתהדק, אנחנו שומעים עדויות על גילם ההולך ופוחת של המשתתפים והמשתתפות הפלשתינים בפעולות כנגד ישראל. וכך, בעוד מספר שנים, לאחר קום המדינה הפלשתינית, גם להם יהיו מיתוסים נפלאים כדוגמת "שרה גיבורת ניל"י" והנערים שהשתתפו בפעולות המחתרות השונות... כך, במו ידינו, אנחנו תורמים להתהוות העוצמה והאחדות הלאומנית בקרב הפלשתינים. כך, במו ידינו, אנחנו תורמים להתעצמות השנאה והאיבה.
לא ראינו, לא שמענו, לא ידענו...

דא

New member
ואתה? היהודים בשואה היו איום

אסטרטגי על הגרמנים?, הם נקטו בלוחמה לא קונונציונאלית? כדאי להחזיר את השפיות לכל הצדדים.

אלי פלס

New member
והפלשתינים...

האם הם איום אסטרטגי על מדינת ישראל? אם זה מה שאתה חושב - אני ממש מרחם עליך. אני, בניגוד אליך, בטוח בחוסנה של המדינה הזו וכגיבור ומנצח (פיזית) אני רוצה גם להיות גיבור ומנצח (מוסרית).

דא

New member
...עם טרור התאבדותי איום אסטרטגי

הצמיחה 0- , אמברגו הולך ומתעצם, הרחובות ריקים, השמאל מנותץ, המילואים נקראים, אנו על סף מלחמה כוללת, על מי אתה בדיוק מרחם?. הרי זה מה שאמרנו: הם לא..., ואם כן... (הא,הא,הא,), צבאנו השלישי בחוזקו בעולם יכנס שם בבוקר, עם כל הסמכויות, וישתה קפה אחה"צ. פלס היקר: אחרי שנתים צריך להפסיק לדקלם טכסטים בעינים עצומות.

מר פלס היקר

אני מבין שאתה דואג לפלשתינאים בשטחים יותר ממה שאתה דואג לצד שלנו. האם אתה לא חרד לכך שהעולם שותק נוכח הפיגועים שמבצע אש"ף וארגוניו בצד שלנו ? האם אתה מתנגד לזכות הבסיסית שלנו להגן על עצמנו? אני חושב זו היתה טעות לא להכניס כתבים זרים וישראלים למכנות הפליטים מכיוון שזה אפשר למכונת התעמולה הפלשתינאית להפיץ שקרים על פעולות צה"ל. ההרוגים בצד השני הם מחבלים וטרוריסטים והגופות רבים מהן ממולכדות, זה נכון שיש גם נפגעים בצד האזרחי שלהם, חפים מפשע אך זו מלחמה ואנו חייבים להגן על עצמנו. הפלשתינאים צריכים להאשים את עראפת בכך שהעדיף להשקיע כספים בתחמושת לא בשיכון מחנות, כספים במכונות לחימה במקום בצרכים הסוציאלים. וכמובן העדיף את האינתיפאדה ופיגועים על פני משא ומתן על מדינה עצמאית. לסיכום אני רוצה להגיד שצהל הוא הצבא הכי הומני במזרח התיכון. החיילים שלנו עוברים מבית לבית כדי לצמצם כמה שיותר נפגעים חפים מפשע. כמו דאג צהל לאספקת אוכל, חיבור תשתיות חשמל ומים במחנות ואספקת גנרטורים לבתי חולים במחנה גינין.

bretali

New member
סיוע לפלסטינאים../images/Emo101.gif

אינני רוצה להתיחס לשיקולים הפוליטים והבטחוניים שהובילו למבצע הצבאי בשטחים, אלא להתייחס למצב כרגע. כרגע ישנם אזרחים פלסטינאים רבים חסרי קורת גג, בינהם ילדים קטנים, שללא ספק הינם חפים מכל פשע. איני רואה איך משפחות אלה יצליחו להתמודד עם החורבן שהותירו אחריהם חיילי צה"ל. איני מעבירה כאן ביקורת כלפי מדיניות צה"ל וחייליו. אלא מביעה דאגה עצומה למצב התושבים בשטחים. מעבר לעובדה שמצב זה אינו הומאני, וקשה לעמוד מנגד ולראות את המצוקה האדירה, אני סבורה שללא טיפול חברתי הולם במצב, ההשלחות שלו יהו הרות אסון. במצב זה יצמחו מחבלים רבים, חדורי שנאה עוד יותר מקודמיהם, וחזון השלום יהיה רחוק יותר מאי פעם. אני מציעה לחשוב על סיוע כלשהוא לתושבים אלה - אין לי ספק שעזרחים רבים , ואני בינהם, יהיו מוכנים לתרום מכספם וממרצם לסיוע זה. אשמח לשמוע ולסייע להצעות קונקרטיות בנושא.

דא

New member
הם בעצם באחריותינו

לא יתכן ששרון/פואד/מופאז, מצד אחד יפרקו את הרשות , ומצד שני לא יקחו אחריות על תפעול חיי היומיום והסבל שם. אבל מה אפשר לצפות מן המנהיגים (משני הצדדים) שמבוססים אותנו בשגעונות שבעוד כמה שנים כולם ישלחו אותם לגהינום כאשר יתברר על מה לא נעשו הסכמי חיים נורמאלים כבר מלפני 3-5 שנים. דרושה כאן התארגנות אזרחית עוקפת גנראלים וליצני טרור גריאטרים במדים.

המגרש

New member
לא מבין אותך

בארץ יש לא פחות מאנשים שמצבם הכלכלי לא פחות טוב מאותם אזרחים פלסטינים חפים מפשע לדעתך שחסרי כול קורת גג . למה לא לעזור לאותם אזרחים שחיים איתנו , אני מתחיל לקבל את העובדה שאתם השמאלנים פשוט מעדיפים לחיות עם הערבים לא עם היהודים , ולמה חזון השלום כול כך חשוב לך , מה אתה לא מצליח לישון בלילות ?? עזוב יותר טוב בשבילך שתלך תגור בצרפת שם אולי תזכה לשלום שאתה מייאחל לו , ותיתן לאנשים שקצת מבינים יותר ממך בהיסטוריה לנהל את המדינה ולהחליט , זאת עובדה הערבים אינם רוצים שלום והם מאמינים רק בטרור וזאת עובדה . מתי לעזאזל תתחילו לקבל את העובדה הזאת ולהפסיק לבזות את עצמכם

shaya14

New member
עניי עירך קודמים

מה דעתך לפני שנותנים סיוע לפלסטינים לתת סיוע לכל משפחות נירצחים ופצועים שניפגעו עי אותם פלסטינים שגרמו למותם ופציעתם .לא היהודים שפגעו בהם

אדם קלר

New member
השם לא נכון

השם "חומת מגן"למבצע של כיבוש הערים הפלסטיניות הוא ההפך מהמציאות. השם המתאים הוא "מבצע פלישה תוקפנית". אגב, בדיוק היום הרמטכ"ל הודה שהמבצע הזה נכשל. חוזר - נכשל,נכשל,נכשל.

למעלה