שירשור חדש!!

חחח... בדיוק רציתי לכתוב את זה...

אני חושבת שפשוט ל-א ש-י-י-ך לפני גיל 17 או 18 שזה גיל שאפשר כבר להתחיל להתחתן. לפני גיל 15 זה פשוט לא שייך. אני מנסה לתאר את עצמי עכשיו עם חבר. בשביל מה??? מה אני אעשה איתו??? אדבר איתו? אז בשביל זה יש חברות. אסתודד איתו? כנ"ל. ואני מעדיפה להגיד סודות למישהו שאני מכירה וסומכת עליו. ויש גם עניין של איסור נגיעה, אז אין בכלל שוני בין חברה לחבר. ההבדל הוא, שעם חבר זה יכול להיגרר לחטאים וגם לנגיעות, ואז אנחנו עוברים על איסור נגיעה. אחרי גיל 15- לדעתי זה גם אותו עניין. ומגיל 17 וכדו', שלפי החוק ולפי מה שמקובל - אפשר כבר להתחתן - נראה לי שזה בסדר למצוא חבר, בידיעה מראש שאולי אני אתחתן איתו בקרוב. אבל לא לעשות כל מיני שטויות (אין לי עכשיו דוגמא) שזה לא עוזר בכלום להכרות לפני החתונה. ופה אני לא שוללת בגלל הסיבה שאולי בסוף לא נתחתן, כי גם בלי חבר, כשמכירים מישהו - יכולים תמיד להגיד לא, ולחפש מישהו אחר. אז אולי פה ביזבזתי שנה שנתיים, אבל זה עדיף - כי בכל זאת הייתה לי מטרה.

reutרעות

New member
אני חושבת ש...

בכל זאת חבר זה שונה מחברה...אי אפשר להסביר אבל זה משהו הרבה יותר מיוחד! גם לפי דעתי, אם את באמת אוהבת מישהו ואת יודעת את זה! ותאמיני לי שתאהבי את תדעי! אז לא תירצי לבזבז זמן! גם יכול להיות שאחר כך יהיה מאוחר מידי! ואריאל- מגיל 15 רוב הנערים והנערות כן בוגרים נפשית וגופנית! בינתיים אין לי מה להוסיף! אההה ודרך אגב! אני מכירה זוג שהם כבר הרבה זמן חברים ועל בטוח שהם יתחתנו (הם עכשיו גמרו שמינית...) והיא בת של רב! אז תאמינו לי שהם לא עושים שטויות והם נוהגים כמו בהלכה! אז עובדה שאפשר!

beckham17

New member
ברור שזה שונה!!!

וזאת הנקודה. בגלל שזה שונה, את לא יכולה לפתח חברות בגיל הזה... רק בגלל שזה מיוחד! בגיל 15 אין אדם אחד שמספיק בוגר. כי אם כן, אז היו מתחתנים בגיל הזה!!! והבעיה היא לא רק הבגרות, אלא גם זה שאם ימשיכו הרבה זמן בקשר הם יפלו! ואני שמעתי על מספיק מקרים של אנשים שחשבו "שלהם זה לא יקרה"... אבל זה קורה. קשה להתמודד עם היצר הזה!!! ובקשר לסיפור שלך, זה שהיא בת של רב לא אומר שהיא צדיקה! יש בנות/בנים של רבנים שלא הולכים בדרכי אביהם. ובכל זאת, היא זאת שהייתה פה לא בסדר. וזה לא קשור לכמה היא צדיקה. יש מקרים שבהם אסור להתגרות ביצר הרע...

סליחה??

אז מה אם היא בת של רב?? היא חסינה? בולשיט. זוכרים את השירשור שפתחתי מזמן בקשר לבחורה שחשבה שהיא נכנסה להיריון בטעות? אז זהו,שהיא בת של רב. מה הקשר? סלחו לי איך אף אחד לא עלה על זה מקודם?

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אשרינו אשרינו אשרינו...

אני אומרת לך את האמת:

ראיתי תכנית מסויימת, וילדים בני 14 (!!!) אמרו שהם התחילו עם בנות מבוגרות מהם-וזה ממש לא חינוכי, כי אם בגיל הזה הם עושים את זה-זה יכול להידרדר לדברים הרבה יותר גרועים! בלי להתפלסף!

lali37

New member
אהבה לא קשורה לגיל

ונכון שאין הרבה אהבות מתחת לגיל 15 אבל זה בגלל שרב האנשים לא ממש בוגרים עד אז... אבל א"א לעשות כזה דבר! כי אהבה אמיתית קשורה לאופי ולהתבגרות של האדם!!! וממש ממש ממש לא לגיל!!!!

tamarhp

New member
אוי, זה גדול

פירוט השיחה שלי: שלום לך. תאר לי בבקשה את הבעיה שלך. בלה בלה בלה אולי תוכל לפרט במה אוכל לעזור לך? כן. בזה. מה אירע בזמן האחרון שגרם לך לרצות לדבר איתי? הרבה. בזכות איזו תכונה שלך לא ויתרת ואתה עדיין מחפש פיתרון לבעיתך? שאלה טובה ספר לי בבקשה- איך אתה מפרגן לעצמך? ככה כיצד אתה מרגיש עכשיו? יותר טוב מה עשית היום לשיפור מצבך? את זה אחרי שנדבר מה תעשה אחרת? את זה אתה חוזר על עצמך. אנא המשך טוב ספר לי על משהו שהישגת בחייך ואתה גאה בו. זה? למה חשוב לך לדעת מה התשובה? ככה האם אתה מנסה להתחמק מלדון בבעייה כלשהי? לא כדי להקל עלי להבין טוב יותר, אני זקוק ליותר נתונים. אנא פרט בבקשה הנה: נניח שבמהלך הלילה קרה נס והבעיה נעלמה. כיצד תרגיש בבוקר ללא הבעיה וכיצד ידעו זאת הסובבים אותך? ככה ספר לי מעט על התכונות הטובות שלך טוב על מה תרצה שנדבר עכשיו. נסה להיות ממוקד לא יודעת. האם אתה מוכן לפרט יותר בכדי שאבין? כן

beckham17

New member
אשקלוני... למה?!

למה שמת את זה פה? באמצע שרשור רציני? אני לא מבין אותך... היית שם את זה בשרשור בעל אופי פחות רציני. לא היית בסדר...

למעלה