שירשור חדש!!

lali37

New member
תמר

את ילדה חכמה! אם תחשבי טוב טוב את אולי אפילו תצליחי לעלות על זה לבד!

lali37

New member
נורא תלוי בסוג החברות

אם היא תורמת והיא בוגרת אז סבבה אבל היא ילדותית/ לא תורמת כלום/ מדרדרת אחד מבני הזוג... אז לא כדאי...

lali37

New member
יש לי הצתות מאוחרות אבל

צריך לדון כל מקרה לגופו...

beckham17

New member
למה שאת אומרת...

אין ביסוס בהלכה. ההלכה אומרת: אם זה למטרת נישואין - מותר אם זה לא - אסור!!! אין שום מקום שאומר שאם זה "בוגר"... בכלל לא הבנתי מה זה אומר, "קשר בוגר"...?

lali37

New member
מה יש לפרט?!

תשאלי שאלות מפורטות ואני יתחיל להתפלסף!

ashkeloni

New member
אני חושב ש....

רוב החברויות הם סתם בשביל הקטע... אבל אם באמת אוהבים אז אחלה!!! שיהיו חברים!!!

reutרעות

New member
אוקיי...

אני חושבת כמוך... ואני יוסיף- שלפי דעתי עד גיל 15 זה סתם!! מגיל 15 זה יכול להיקרא אהבה אמיתית!

ashkeloni

New member
יואו!!!!!!!!!!!

גם אני בדיוק חושב את אותו הדבר והתלבטתי אם לכתוב את זה בהודעה שלי

tiki tiki

New member
לא דוקא..

דוקא כן יכול להיות לפני גיל 15... למרות שרוב הפעמים זה בטח בשביל הקטע..

ashkeloni

New member
אני לא מכיר המון מקרים של אהבה

של אהבה אמיתי לפני גיל 15...

beckham17

New member
לא מאמין שאפשר להחזיק מעמד

כ"כ הרבה זמן עם חברה בלי לעשות מעשים ש"לא כ"כ נכללים" בתוך כללי ההלכה... זה מסוכן. הם עלולים לעשות דברים שאסורים, ובגלל שהם עדיין לא נשואים (לא הגיעו לגיל שהם מוכנים להתחתן...) - הם אסורים! אני לא מדבר על קיום יחסי מין (למרות שגם זאת אפשרות), אלא אפילו על סתם ייחוד, או נגיעה... הם עלולים להגיע למצבים כאלה, בגלל המשיכה והאהבה שיש ביניהם. לכן, לדעתי, יש להתחיל קשר של חברות רק בגיל 17-19, שאם יגיעו למשיכה חזקה ואהבה, יוכלו מיד להתחתן!

עטרה ש

New member
לא נכון בכלל!!!!!

אתה לא יכול לקבוע כאלה דברים כי אני מכירה 2 אנשים שהם זוג מכיתה ו' ועכשיו הם עולים לי"א ותאמין לי שהם לא נוגעים אחד בשני ולא שום דבר!!!

beckham17

New member
יש מקרים מיוחדים...

אבל זה לא שכיח. ואני שוב אגיד משפט שאני אומר מלאאא בזמן האחרון: אין אפוטרופוס לעריות!!! בגלל החשש הקל, אפילו הקליל, שהיצר יגבר עליהם, והם יעברו על אחד מהסעיפים של הלכות צניעות, אסור לקחת את הסיכון! מה שהם עושים, בלי ספק, לא מסתדר מצה ההלכה. ובקשר למה שאמרו פה על גיל 15: זה עדיין מוקדם מדי!!! חכו בסבלנות שנתיים, אחרי זה אתם תהיו יותר בוגרים גופנית ונפשית, ואז תחליטו אם להיות חברים - לשם חתונה!, או שלא...

חברויות בגיל 15 אמממממממממממ

כעיקרון אני גם בדעה הזו שאם כבר חברים אז בסביבות ה-18 19, כי עד אז אפשר ליפול ויש מקרים שלא נופלים, יש. וכמו שההלכה אומרת אם חברים- לחתונה. וגיל 15 - אולי אתם חושבים שאתם אוהבים ואתם לא אוהבים באמת? זה עדיין צעיר אולי לא מדי, אבל צעיר. ואתם לא יכולים לדעת אם תתחתנו או לא, אתם אולי חושבים שזו אהבה אמיתית וזו בעצם לא, אולי עכשיו היא חזקה ולאט לאט היא... לכן אני חושבת שהקטע הזה של חברויות מתאים יותר לגילאים המאוחרים יותר.

למעלה