שירשור חדש!!

The Albor

New member
טוב אז ככה!!

ההלכה אינה מתירה בשביל התחלה קירבה כלשהי לנשים לפני החתונה-סופי. הרבנים של היום התירו קשר בגיל מאוחר לפחות י"א ואילך במטרה לנישואים. בד"כ עצת הרבנים במקרה של אהבה לנתק את הקשר.ולחכות לגיל מתאים לחתונה. אם אתם באמת אוהבים תחכו. אני מכיר זוג מכיתה ז'.היא לא שומרת נגיעה הוא בהתחלה לא אבל אח"כ כן. האם באמת קשר כזה הוא קשר של אהבה?? אולי הם הידידים הטובים בעולם ויש להם קשר ממש עמוק--אבל זו לא אהבה. אחת מבוגרת שמעתי שאמרה לו שאם בקשר של 5 שנים ויותר אין שום דבר מיני כלשהו שזה לכאורה שיא הקשר אזי הם כמו אח ואחות.תמיד ביחד וכו'. אבל הם לא זוג!!.... קשר שכלל לפני גיל 17 לא נראה בכלל שהרי אף אחד לא מתכוון להינשא והוא חושב שהוא "אוהב " אותה. אולי זה בגלל החיצוניות? אולי זה בגלל שכייף לדבר איתה??..... לטוב ולרע.

סיפור שהיה...

אני בד"כ לא בעד חברויות של צוציקים
, אבל לפעמים זה מוכיח את עמצו... אז ככה- היה לי בשבט אחד שהייתה לו חברה כבר מהרא"ה והם לא היו אז ממש דתיים, ובטח קצת עברו על דברים... ואז- הם ממש התחזקו, ולפני שנה הם התחתנו!!! והוא היה בן 17 כמה ימים אחרי החתונה!!! (ועכשיו רצה שמועה שהיא בהריון...) אז לפעמים גם חברות בגיל צעיר מגיעה לחתונה ומחזיקה מעמד (ואני מקווה שבלי עין הרע בע"ה
תחזיק מעמד עוד הרבה שנים!) וזהו. זה כל מה שהיה לי להגיד. (בעצם- תוספת קטנה- זה לא עובד אצל כולם...)

mayakol

New member
לא קורה גם ש...

זוג שהתחתן בגיל 25 או 30 מתגרשים? קורה והרבה!!! לא קורה שזוג שהיו חברים מספר שנים לפני הנישואין התגרשו כי הנישואין שלהם לא עלו יפה? גם קורה! הכול תלוי בבשלות הנפשית של בני הזוכ כמו שכתבתי למעלה בשירשור הזה, והבעיה היא שיש הרבה בני נוער בסוף שנות העשרה שלהם, שפשוט לא בשלים נפשית!!! זו הסיבה לכך שרצוי שלא ינשאו... ואין סיבה שבני זוג בוגרים ובשלים נפשית בגיל 18 או 19 לדוגמא, יוותרו על נישואין כי החברה שסביבם טוענת ש"זה עוד מוקדם"... זה בעיני מצב שבו החברה שוגה, ויכולה לפגוע באפשרות שלהם להתחתן! אין חוקים בדברים האלה! אין גיל שבו "הכי נכון" להתחתן! יש מקרים לכאן ולכאן, וא"א לקבוע שלנישואין שהחלו מוקדם (ואני לא מתכוונת לגילאים מוזרים וצעירים מאוד) יש פחות סיכוי להצליח מאשר לנישואין שהחלו בגיל מאוחר.

LadyTitania

New member
כמו שאמרתי לא פעם...

חברות היא במקום רק אם המטרה היא חתונה. לכן באופן פרקטי לפני 17 18 אין יותר מידי על מה לדבר. וגם אז, הבחור רק נכנס לישיבה / צבא ועד שהוא יכול להיות מפרנס... ברב המקרים מדובר בסתם "דאווינים". וחבל. מאוד. קשר בגילאים צעירים הוא לרב אפילו לא רציני, ואם הוא רציני אז המצב הרבה יותר מסובך. - תחשבו על זה, זוג ביחד מגיל 15 -16 כמה שנים אפשר לחכות? ומה קורה אם בסוף מגלים שכמה שטוב ביחד, זה לא מתאים וזה פשוט -לא- זה? אז שלוש-ארבע שנים סתם הלכו על קשר שלא יצא ממנו כלום. כל המשאבים וההשקעה, ודברים שלעולם לא יחזרו... חבל.

lali37

New member
מסכימה איתך אבל

בקשר למשפט הזה- ומה קורה אם בסוף מגלים שכמה שטוב ביחד, זה לא מתאים וזה פשוט -לא- זה? אז שלוש-ארבע שנים סתם הלכו על קשר שלא יצא ממנו כלום. יכול לקרות גם בגילאים יותר גדולים שתצאו ותגלו שזה לא זה ויכול להיות שתשרפו על זה כמה שנים.... ויכול לקרות בגילאים יותר קטנים שבכלל לא תשרפו כמה שנים.... בקיצר עם הסיבה הזאת אני לא ממש מסכימה....

eviv

New member
אני חושב שזה תלוי ברצון

אני חושב שזה תלוי ברצון ובמוכנות של האנשים מבחינה ריגשית... אני חושב שאין שום פסול בלהיות זוג של מישהו אפילו אם מדובר בנגיעה... אני חושב שזה דבר לא שלילי שכל אדם עושה את החשבונות שלו אם הוא רוצה.

yy16

New member
זה הדבר הכי טוב

עד לא מזמן לא ממש חשבתי ככה אבל עכשיו יש לי חברה וזה ישתנה כאילו אם זה בא מרגש אמיתי אז זו הנאה צרופה:>

mayakol

New member
הנאה צרופה?

זה בדיוק העניין- אנחנו מאמינים שצריך לדחות סיפוקים! ואם להיכנס יותר לראש שלך, אז אני באמת מאמינה שקשר של בני נוער (אפילו במגזר החילוני) שמתחיל להיכנס אליו החלק הפיזי שאליו התכוונת, מאבד הרבה מהמשמעות שיתכן והייתה בו קודם לכן. אני בהחלט אומרת את זה מניסיון של בנות שאני מכירה...

eviv

New member
בואי לא נשכח שיש הנאה ריגשית...

זה מה שאני מאמין שיובל התכוון אליו... ולאו דווקא הנאה פיזית... נכון הראיה הקלוקלת של הרבה מהציבור החילונית שהסיפוק פיזי לא בא מהרגש אלא מהכיף בהנאה פיזית קלוקל ולא תקין על פי דעתי... אבל אני לא רואה שלילי בכך שאנשים לא דוחים ריגושים...

mayakol

New member
אבל הציבור החילוני

מביא לעצמו את ההנאה הרגשית הזו מההנאה הפיזית... ואני חושבת שנדירים המצבים שלא... ובקשר ליובל- אני דווקא הבנתי שהוא כן מתכוון לעניין הפיזי.

שרוך

New member
ככה (עדכון מארה"ב)

בס"ד הי אני חושב שחברות תורמת !! לכן אם כבר חברה וחברה עכשו ככה שישמרו נגיעה ושכל אחד מבני הזוג יחשוב מה הוא רוצה לצאת עם הקשר הזה למשל עם חברתי לשעבר רציתי להתחזק וברוך ה' יצאתי מהקשר עם משהו חיובי שלא היה לי התפילה הרבה אנשים אומרים שקשר עכשו אתה מפסיד הרבה לכן אם קשר שתרוויח מיזה משהו !! שבת שלום מתגעגע שרוך נ.ב אני מכור גאה !!

tamarhp

New member
אבל

באותה מידה היית יכול להתחזק גם מקשר עם חבר, ולאו דווקא חברה. להפך, בחברות עם בת אתה דווקא מכשיל את עצמך באיסור נגיעה, וייחוד. גם אם לא מתכוונים, באופן טבעי כשנמצאים ביחד יכול לקרות מצב בטעות שנשארים ביחד בחדר לבד (ייחוד), או שנוגעים קצת אחד בשני. לכן עדיף להתרחק מזה. כמו שאמרתי - הכי טוב חבר וירטואלי

eviv

New member
בוא נפריד בין...

היה לי גם וויכוח פה על כמעט אותו נושא... בוא נפריד את ה-Boy friend ואת ה- Friend אני חושב שכמו גבר יכול להיות חבר של גבר כך גם מצב כזה יכול להיות בין גבר לאשה. גם במגזר החילוני שלא שומרים נגיע ויחוד ושאר ירקות ומצוות. יש את ההבדל החד בין חבר friend לבין חבר BOY FRIEND אני חושב שלא צריך להיות כל כך קיצוני זה שהשערה של הגבר תיפול ותעוף ברוח עד לחולצה של האשה לא יגרום לכך שכמו שאמרו כאן מיקודם יווצר סיפוק פיזי זה או אחר... וגם אני הייתי דורש פרטיות אם אני מדבר עם חבר שלי או חברה שלי... קצת פרטיות לא הזיקה לאיש...

mayakol

New member
שני דברים

1. לא הבנתי מה הקטע שכתבת עם השערה שתעוף ברוח... 2. האם קישרת בין "פרטיות" כמו שקראת לזה, לבין יחוד? הסבר לי, כי לא הבנתי את כוונתך.

למיטב הבנתי,

פרטיות הינה ייחוד האמת היא שזה נכון אם מסתכלים על זה מנק' מבט חילונית. כי ת'כלס, מה יש לי חבר, אני לא אוכל לשבת לדבר איתו לבד בלי כל העולם לידי? מה,אני לא אוכל לסגור את הדלת? וכו' וכו'

למעלה