תגובה עד 16
קודם כל- אפרת- לא הגבתי כי כבר ראיתי באיחור אז חשבתי שאף אחד גם ככה לא יקרא, וראיתי גם כמה פרקים ברצף. הנה קבלי פיצוי בצורת חפירה עכשיו.

בקשר לפרק הזה- מסכימה
נחמד לוולאלס על המקובלות וזה היה חמוד שהוא גילה שורוניקה אופה לו את העוגיות. תגידו, לא ביססו לו איזה חברה באחד הפרקים הראשונים? זאת שורוניקה עזרה לה, לא זוכרת כבר במה? אני מבינה שפשוט מתעלמים שזה קרה? לא שזה כזה חשוב לי, אבל שיהיה.

עדי- אני הבנתי שהיא אישפזה את אמא שלה במכון גמילה, אבל כן עדיין עצוב.

הפרקים האחרונים כולם ממש טובים, יותר מהראשונים.

בקשר לעלילה הכללית- אני מרגישה כאילו נורא צפוי שדאנקן רצח את לילי באיזה פסיכוזה שהייתה לו כי יש לו הרי מצב נפשי. זה כל הזמן מתחזק עם העובדה שהוא אומר שהוא לא זוכר מה קרה אז בלילה ההוא. זה מה שאני חושבת שקרה, וההורים שלו שכרו את האייבל קונץ הזה שיודה בשביל שלא יקרה כלום לדאנקן.
היה לי קצת עצוב בשביל ורוניקה כשהיא גילתה שדאנקן הוא המחזר של אלונה טל. גם כי לא הייתי סגורה על עצמי עם מי אני רוצה שורוניקה תהיה (עוד חשבתי שזה יכול לקרות עוד עם דאנקן, היה נראה שהוא לא לגמרי התגבר עליה), אז היה עצוב לי שזה ירד מהפרק. וגם אני מסכימה עם עדי שהיה כזה עצוב לראות את ורוניקה נשברת ובוכה.
אבל לא נורא, שמידטי גם נורא חמוד אליה. אני לא כזה חושבת שהוא שווה בפני עצמו, אבל הוא כזה חמוד כל פעם שהוא איתה, איך שרואים שהוא דלוק עליה וכל הזמן מחייך כזה כמו ילד
הוא מושי חמודי. היה איזה פרק אחד שחשבתי אפילו אולי היא צריכה להיות עם לוגן. במיוחד בפרק ההוא שהם גילו שאמא שלו כנראה מתה והוא התחיל לבכות והיא חיבקה אותו
זה היה רגע ממש חזק ועצוב.
אני אוהבת את אליסון האניגן, אבל היא בכלל לא עובדת לי בתור ביצ'ית. לא יודעת, היא מתוקה מדי בשביל זה, זה גורם לה להרגיש לי מאוד לא אמינה כשהיא בתור אחותו הביצ'ית (למרות שגם ככה לא רואים אותה הרבה, אז לא נורא).

מילה על הפרק ההוא עם המורה ששיחק אדם סקוט שהתגלה בסוף שהוא כן ניהל רומן עם תלמידה- הייתי דיי מתעצבנת אם היו מגלים שבאמת הילדה שיקרה לגמרי והוא לא ניהל רומן עם אף אחת. הייתי מתעצבנת בגלל שגם ככה נוטים להאשים בנות כשהם מספרות על דברים כאלה (כמו בנות שמתלוננות על הטרדה מינית וכל הזמן אומרים שהם משקרות, או שמאשימים אותם שהם לא בסדר). אבל הייתי דיי בטוחה שלא יפתרו את זה ככה שהיא באמת משקרת לגמרי, כי הסדרה נראתה לי שלא תיפול למלכודת הזאת.
אהבתי גם איך שמראים שלמרות שהיא זאת שמאשימה אותו בהטרדה- היא יותר סובלת מזה, אף אחד לא מאמין לה ומנדים אותם. כי זה מה שקורה הרבה פעמים לבנות שמתלוננות על דברים כאלה- וזה רק מראה איך אין לבנות אינטרס לשקר על דבר כזה.
אני לא אומרת שאין בכלל דבר כזה תלונות שווא, אבל זה אחוז מאוד קטן. לפחות כמו אחוז תלונות השווא בכל עבירה אחרת. אבל לפעמים כשרואים בסרטים וסדרות את הקטע שבנות ונשים מתלוננות תלונות שווא על גברים חפים מפשע, אפשר לחשוב כאילו זה משהו שקורה 90 אחוז מהזמן בתלונות.
גם אהבתי את הבחירה שורוניקה הייתה כ"כ נחושה לא להאמין לה, דווקא בגלל שזה חיזק את העובדה של מה שבנות שמתוודות על דברים כאלה עוברות. אפילו "האנשים הטובים" יכולים להאשים אותם. למרות שקצת איכזב אותי שהיא אוטומטית מאמינה למורה ולא לוקחת בחשבון שצריך לברר יותר. לכל הפחות היא הייתה צריכה לא לחרוץ דעה ישר על ההתחלה, לא לכאן ולא לכאן. אבל דווקא זה שהיא לא האמינה לה הפך את המסר ליותר נוקב לדעתי.

גם העובדה שהיא אומרת כמה היא אוהבת את המורה הזה (שבאמת נראה מגניב כ"כ)- ונראה ברור שלגלות שהוא עשה דבר כזה יהרוס את האמון שלה בדמות סמכותית שהיא כ"כ אהבה, הזכיר לי את כל הסיפור שקרה עכשיו עם קוסבי. איך שלאנשים כ"כ כואב לגלות שדמות כזאת שהם כ"כ העריצו עשתה דבר כזה, ויש אנשים שאומרים שהם לא יכולים יותר לראות קוסבי בגלל הידיעה הזאת (אני לא יכלתי לראות קוסבי אף פעם כי זאת תוכנית גרועה, תמיד הקדמתי את זמני
).

טוב זהו. בן ווייט לא היה עושה דבר כזה
והיה ממש חמוד מצד הילדה הזאת שהיא עזרה לילדה השניה שהוא באמת עשה לה את זה- ועוד אפילו שיקרה לה ואמרה לה שכולם כן תומכים בה למרות שזה לא נכון.