שירי מחאה...

פייל

New member
שירי מחאה...

שלום לכולם, אני חדשה בפורום (מקווה להינות...) אני מחפשת שירי מחאה 0אני מקווה שזה המקום המתאים לבקש) בסגנון בוב דילן ג'ואן באאז, בוב מארלי וכו... לא עקרוני הסגנון או התקופה. ובאותה הזדמנות... אשמח לפתוח דיון- איזו השפעה (אם בכלל) יש למוסיקה בנושאים פוליטיים- חברתיים?

אהלן ../images/Emo13.gif

אני לא חושב שכאן בארץ בימינו יש תרבות של שירי מחאה. אם יש כאלה - אז הם מעטים מדי וקולם לא נשמע. פעם המצב היה שונה, ואמנים הצליחו לשנות את גישתם של המונים, לטוב ולרע, בנוגע לנושאים חברתיים ופוליטיים רבים. היום אין כל כך קשר שכזה, אך זה לא אומר כלום לגבי העתיד. תופעות כאלה יכולות תמיד להוולד, ובמיוחד בתקופה כמו שלנו. זה מוזר שזה עוד לא קרה, אך הגיוני שזה עוד יקרה. ההמלצה שלי : Gentle Giant באלבום The Power And The Glory. אלבום קונספט שהעביר ביקורת מרומזת על פרשת וטרגייט ועל תופעת השחיתות בכלל.

HelterSkelter1

New member
ההמלצה שלי

אולי זה לא האלבום הכי טוב שלהם, אבל כאלבום מחאה יש את Animals של פינק פלויד. האלבום מתבסס בעצם על "חוות החיות" של ג'ורג' אורוול, בעוד הספר מוחה נגד הקומוניזם, האלבום מוחה דווקא נגד הקפיטליזם (כמובן כשמדובר ברוג'ר ווטרס). על הקשר בינהם אפשר למצוא פה.

פייל

New member
תודה...

כמו שאמרתי לא משנה לי הסגנון ולמי שהתנצל על ההתנשאות... זה לא נשמע לי כמו התנשאות אבל... אולי זה בגלל שגם אני שומעת קינג קרימסון וג'נסיס. אני מכירה את "animals" ואני אבדוק את השאר. בכל מקרה אשמח לתגובות נוספות...

למעלה