שירי ילדות

שירי ילדות

בשכונה שלנו, בתחילת שנות ה-80 זה היה השיר לסוכות (מיתי הטי אוזן) "שלומית בונה פצצה, מוארת וירוקה, שלומית בונה פצצת אטוווםם, ואין זה סתם פצצה מוארת וירוקה, שלומית בונה פצצת אטום
וכששלומית תאמר, הביטו זה נגמר , יקרה דבר נפלא פתאווווםם, יעופו השכנים, כולם בהמונים, ולשלומית יהיה מ-ק-ו-ם " השיר תמים ? יש בו מסרים נסתרים ? מי חיבר אותו ילדים או מבוגרים ? מי היה אז בשלטון ? לא זוכר כלום, רק את השיר. חג שמח !

calya

New member
סתם שתדע - מי שכתבה את השיר הזה

היא סמדר שיר בספר "שירי רחוב" אי אז בשנות השמונים... יש לי אותו באוסף (אוסף של ספרי ילדים) רק שכרגע הכל בארגזים אצל ההורים שלי בבית עד שיהיה לי מקום לזה. אחרת הייתי בודקת לך את המילים המדוייקות

סמדר שיר ../images/Emo35.gif תרשי לי לפקפק

ניראה לי שהיא רק קיבצה שירי רחוב, לא כתבה. ניראה לי שזה היה הלך הרוחות בקרב מצביעי הימין דאז. וגם אז הפצצנו את הכור בעירק. זה כאילו תשובה לשיר המקורי של נעמי שמר- שכניראה גם בו יש מסרים תמימים (לאותה תקופה) של "שלומית ושלום" ויבואו השכנים. אני נסחף ? יכול להיות שזה לא קשור ? שהכל פרשנות שלי ?

calya

New member
האאם... לא יודעת. יכול להיות שלא כתבה אלא רק

ליקטה. זכור היה לי שהיא ממש כתבה אותם, אולי אני טועה. לא יכולה לבדוק. הספר, כאמור, בארגז.

עד כמה שאני זוכרת, זה היה אוסף...

אבל אני לא יכולה להבטיח, את הספרים שהיו לנו- "שירי רחוב" ו"עוד שירי רחוב", אמא שלי העבירה אחר כבוד לאנשהו...

למעלה