שירים

שירים

בתור שמאלנית טריה אשמח לשמוע על שירים הכשורים לכיבוש. עד כה ידוע לי על מספר שירים שאני מאוד מאוד אוהבת. שלמה ארצי-הזמר האהוב עליי ביותר. תחת שמי ים התיכון-שיר מקסים שאוהבת אותו מאוד מאוד. מדבר על מחיר הדמים שעולה לנו הכיבוש. ולהיטו האחרון-להיט מדהים ומקסים ביותר שאני שומעת אותו שוב ושוב. נצמדנו-על ההצמדות לאדמה לכיבושים. שיר לשלום הגדול. ועל רצח רבין: לבכות לך של אביב גפן-על רצח רבין. שלושה דורות של ירדנה ארזי.על רבין. אשמח לשמוע על שירים נוספים.

שירים?!

אני טוב בשירים אבל לא רק של הכיבוש, יש הרבה שירים על אץר ישראל והרבה שירים מקסימים שאני יכול לתת לך וגם לעשות איתך דיון על כך. מה הקשר תחת שמי ים תיכון לכיבוש? תשמעי את הוי ארצי מולדתי של טשרניחובסקי תראי את ראי אדמה. תשמעי את שמאל הירדן. תשמעי את שיר תקווה של גפן.

כמובן

שאני שומעת גם שירים נוספים. למשל מאוד אוהבת את הגבעתרון,אילנית וכו' שיש להם שירי ארץ ישראל טובים ויפים. וזה ממש לא סותר. ואגב,אין לי כל בעיה לשמוע אמנים שקצת סותרים את אמונתי. כגון נעמי שמר. אחד הדברים שטיפלתי בהם חזק באופן טוב ויסודי היה הנושא של להיות עם אלו שלא בדעה שלי. אם בדת היו "מחנכים, אותנו להיות רק בחברה שלנו. אני אף בהיותי דתית טיפחתי בעצמי את הדברים שיעזרו לי להיות בחברה שונה. ואכן כל מקומות עבודתי גם כשהייתי דתית היו במקומות חילוניים. והייתי אף מאוד דתית פעם.וזה לא הפריע לי. וגם לא הפריע לי להיות חברה של חילוניים ואף מאוד חילוניים. ויש לי חברות חילוניות מאוד טובות שהייתי בקשר איתן גם כשהייתי מאוד דתית. הסיבה שחזרתי בשאלה היא לא בגלל החברה החילונית שהייתי בה. אלא בגלל התנהגותם של קיצוניים מהדת אליי. התנגדותם העזה לריקוד וניסיונות "חינוכם" אותי בניגוד לדרכי. עד שהם לא הופיעו,הייתי מאוד דתית ועבדתי במקומות חילוניים והיו לי חברות חילוניות. וזה לא הפריע לי להיות דתית. ואגב,ההתנגדות של אותם קיצוניים דתיים גרמה לי לוותר על עבודה במקומות דתיים. אם עד שנת 1996 תיכננתי לעבוד בחינוך הדתי ולמדתי בין היתר חינוך ויהדות בבר אילן. משנת הלימודים 1997 לקחתי חצי תכנית וחיפשתי עבודה במקומות חילוניים שלא בתחום החינוך כדי להרוויח יותר כסף (ואף ויתרתי על עבודה מסויימת בתחום החינוך כי היא לא היתה רווחית לטעמי)ולעזוב אותם.אם הייתי ממשיכה לרצות לעבוד בחינוך הדתי או בתחום החינוך לא הייתי לוקחת חצי תכנית,אלא ממשיכה בתכנית מלאה כדי לסיים יותר מהר ולעבוד בתחום. אבל לקחתי חצי תכנית כדי לרכוש מקצוע אחר ולעבוד בתחום אחר. (זה לחברה מאוד טובה שלי שמידי פעם קוראת את הודעותיי בפורומים השונים) אז באמת לא בגלל שהייתי ועבודתי במקומות חילוניים נעשיתי חילונית. אלא בגלל התנהגותם של אותם קיצוניים דתיים אליי. כך שאין לי כל בעיה כיום להיות בסיביבה שונה. אבל פה זה פורום השמאל,אז רציתי לדעת על שירים הקשורים לכיבוש ולרבין. נכון שגם בהיותי ימנית הזדעזעתי ביותר מרצח רבין. אז זה לא קשור רק לשמאל. בכל אופן,אשמח לדעת על שירים נוספים הקשורים לנושאים הנ"ל.

EverMan

New member
תגיד

מה עבר לך בראש שכתבת לשמאלנית "תשמעי את 'שמאל הירדן'" ? שעכשיו היא תגיד לך "וואו ! גאוני ! שיניתי את דעותיי !" ? באמת, יש דברים, שפשוט עדיף לא לאמר.

../images/Emo7.gif../images/Emo16.gifמשהו מרגש

שגילתי בפורום שלכם. נאומו האחרון של רבין ז"ל. שמור איתי לעד.

מה רע בכך ששמולני ישמע את שמאל הירדן?!!

מה פסול בזה?! אני לא קומניסט ואני שומע מידי פעם את האינטרנציונל אפילו!

EverMan

New member
כמה דברים,

א.האינטרנציונל הוא לא המנון קומוניסטי אלא סוציאליסטי. תנועות כמו הנוע"ל - שהוא ההמנון שלהם, הן לא קומוניסטיות. ב.אתה הרי יודע טוב מאוד שכתבת את זה למען התגרות נטו. אם היית נכנס לפורום דתיים לתוך שרשור של "מה פסוקי התהילים האהובים עליכם", לא היית צועק "תקראו הנסיך הקטן !". זה לא המקום, זה לא מה שהיא שאלה. אז למה סתם לעשות דווקא ?

אגב

קצת מוזר לי להקרא שמאלנית למרות שאני די מסכימה עם עקרונות,ערכי ודרכי השמאל הציוני במדינה. תמיד ראיתי את עצמי בהתחלה כימנית אח"כ לא כימנית אלא כמרכז. אבל לא כשמאל. אז מאוד מוזר לי להקרא שמאלנית למרות שאני כזאת. זה דבר שאני צריכה להתרגל אליו. אני שמאלנית ציונית בכל דעותיי,ערכיי,אמנותיי ועקרנותיי. אז צריך רק להתרגל להגדרה הזאת.

סליחה על הגסות, אבל

(ו"איש הנצח", במחילה, אני לא רוצה לעורר ויכוח או משהו, זאת שאלה דיי לגיטימית בעיני) את על טריפ או משהו? משום שאני קורא כבר מספר ימים את ההודעות שלך, ובינתיים לא הגבתי, אבל עולה מההודעות שלך מין התלהבות לא מוסברת. את כל הזמן מקשקשת על אותם הדברים. ואת שולחת הודעה אחר הודעה עם כל מיני בירבורים משונים. אני שמח שאת אוהבת את עולם השמאל וכה גאה להשתייך אליו(ואני איני איש שמאל, נוטה יותר לימין)אבל סתם נראה לי מוזר כל העסק הזה. -סתם הודעה שהרגשתי צורך לכתוב-.

תראה

אני עתה גיבשתי לי את זהותי הפוליטית ואת דרכי המדינית. ואני כל כך שמחה בזה. כן,יש לי התלהבות מהדבר שאני מוכנה לוותר על העיר4 העתיקה למען השלום. דבר שאני תמיד התנגדתי אליו. והנה,סוף סוף,למען הדמוקרטיה והשלום במדינת ישראל אני מוכנה לוותר גם על העיר העתיקה וגם על מסגד אל אקצה. הדבר היחידי שאינני מוכנה לוותר בעיר העתיקה בשום פנים ואופן זה הרובע היהודי והכותל. אלו הדברים היחידים שאני לא מוכנה בשום פנים ואופן לוותר. רק שהרובע היהודי והכותל ישארו בידינו. אני מוכנה לוותר על העיר העתיקה(חוץ מאשר הרובע היהודי והכותל שישארו בידינו תמיד) למען הדמוקרטיה והשלום. זה שינויי מאוד משמעותי בדרכי מאוד משמעותי. ואני גאה בכך ומאוד! מאוד מתרגשת. זה מראה עד כמה הדמוקרטיה והשלום חשובים לי. אז זהו. שאני עד עתה ומעולם לא הגדרתי את עצמי כשמאלנית. וכן לא הייתי מוכנה לוותר על העיר העתיקה. והנה,כיום אני מגדירה את עצמי כשמאלנית-דבר שחדש לי. ומוכנה למען הדמוקרטיה והשלום לוותר על העיר העתיקה ומסגד אל אקצה. ומדברים אלו אני מתרגשת וגאה בהם ביותר. הדבר היחידי שאינני מוכנה בשום פנים ואופן לוותר עליו זה הרובע היהודי והכותל המערבי.

very VIP

New member
שיר התקווה של אביב גפן

יש הקוראים לו- בואו נצעד לחלום.

למעלה