שירים שבאמת נדפקו

אייל_18

New member
שירים שבאמת נדפקו

יש הרבה, אבל אפשר למצוא מתוכם 5 בולטים: איטליה 1966 - 0 נקודות ומקום 16/16. באותם שנים כל שיר בפסטיבל סן רמו היה מבוצע בשני גורסאות, בדרך כלל אחת של זמרת והשניה של זמר. הם עשו טעות שהם שלחו אותו ולא את הזמרת, שאני לא מצליח לזכור איך קראו לה... בלגיה 1989, Door De Wind - זה לא ש 1989 הייתה בדיוק שנה מצויינת שכל שיר היה יותר טוב מהשני, ככה שאני מתפלא שהשיר הזה הגיע כ"כ נמוך, למקום 19. נכון, ההופעה הייתה נוראית, הניסיון שלה לרקוד (?!) היה פתטי, העמידה שלה גרמה לה להראות לחוצה ולכתפיים שלה להצטמק ולאבד פרופורציה. ולמרות הכל! איך היא לא ניצחה ? צרפת 1996 - השיר הכי טוב באותה שנה, אבל כנראה שאצל השופטים מותר להתפשר גם על איכות. בוסניה הרצגובינה 1996 - זה באמת היה כ"כ נורא? יותר קל לי לדמיין את זה מקבל 114 נקודות מאשר את השיר הנורווגי. סלובקיה 1998 - אני לא מצליח להבין מה הלך לא טוב. אולי השיר פשוט נבלע ונשכח בין כל 25 השירים? אולי בגלל שסלובקיה שרה בהתחלה, ואף אחד לא זכר את זה? והכי גרוע שהם קיבלו 8 נקודות מקרואטיה, על ההתחלה, ואחרי זה כלום. אפס. איך הם לא המשיכו וקיבלו עוד ועוד שמיניות...

איליה.

New member
קרואטיה 2001

השיר הנדפק של השנה. הקרואטים הצליחו לדפוק אותו בכל דרך אפשרית, ועדיין הוא הגיע למקום העשירי. תארו לעצמכם לאילו גבהים הוא היה נוסק אם הכל היה הולך כשורה. 1. השיר היה צריך להיות בקרואטית! יש לזה גם סיבה הגיונית: בשפה הקרואטית יש הרבה תנועות ומעט עיצורים, קשה למצוא מלה שנגמרת בעיצור. השורה העיקרית של השיר היא: Za strune ljubavi ljudi su stvoreni. לעומת זאת, בשפה האנגלית רוב המלים נגמרות בעיצור. אותה השורה נשמעת באנגלית כך: Don´t break my heart tonight, you make me feel alright. שיר שבו המלים נגמרות בתנועות, נשמע יותר מלודי. במיוחד שיר מהסוג הזה, שכולו מבוסס על היותו מלודי! השפה הקרואטית מעניקה לו מסתורין ויופי מאד מיוחד. בשיר מהסוג הזה, כשלא מבינים את המלים זה אפילו יותר טוב, כי זה מבטא את המסתורין שבו. 2. וואנה נראתה אחוזת אימה במשך כל ההופעה, במיוחד בהתחלה. היא לא חייכה ולא ניסתה לחייך אפילו פעם אחת. 3. מי לעזאזל בחר את קטע התזכורת? לפני ההצבעה, כשמראים קטעי תזכורת מכל השירים, הקטע שייצג את השיר הקרואטי היה מאד לא מייצג, הוא ממש לא הזכיר את השיר עצמו! אני יודע שמי שבוחר את הקטעים הן המדינות, ולא ה-EBU, ולכן ההחלטה של הטלוויזיה הקרואטית לבחור דווקא את הקטע הזה, מאד תמוהה.

קרואטיה השנה

השנה הצלחתי איכשהו לשכנע את ההורים שלי לצפות איתי בארוויזיון. אימא שלי אהבה הכי הרבה את נורווגיה אבל זה לא הנושא כרגע.. שאבא שלי שמע את השיר הקרואטי הוא פשט עמד מול הטלוויזיה מחא כפיים וצעק בראבו....... רק בגלל הכינורות. אוי איך שאני אכזבתי אותו שאמרתי לו שהכל פליייבק.

lambada

New member
"מה פתאאאאאאאאאוווווום"

זה מה פתאום ארוך כזה...מתמשך כזה.... זה המה פתאום של אמא שלי כשאמרתי לה שזה פלייבק, אה כן-מה פתאום- והיה גם "חייב להיות תזמורת לנגן את זה!"

Yaniv-DC

New member
נוהג פסול, בעיני

שיצרה ישראל. נכון, תגידו ששנה קודם היה מותר לבחור אם רוצים תזמורת או פלייבק, אבל ישראל התחילה עם "אין תזמורת" לאף אחד כעובדה מוגמרת.

אממממ..........

אני את ארוויזייון 90 אף פעם לא ראיתי הפכתי להיות מעריץ שנה אחרי זה אבל זכור לי איזשהו סיפור עם פייבק בשיר הספרדי, לא ככה?[ אזוקר מורנו. שאגב, לא מת על השיר הזה..... (את הקטע מהארוויזיון ראיתי בקטע וידאו על המחשב)

ביג דיל

New member
איליה - יקירי

טעות בידייך. לא אותה מדינה בוחרת את הקטע של עצמה, אלא הבמאי של אותו אירוויזיון. באירוויזיון שנערך בארץ, בקטעי התזכורת, ישבה המשלחת הקפריסאית, והזדעזעה מבחירת הבמאי. הם היו בשוק!!! הבמאי מחליט על הכל, ולמי שיש בעיה עם זה, נו טוב, אז... יש לו בעיה עם זה.

איליה.

New member
אולי שינו את זה מאז 1999.

ואולי שינו את זה דווקא בגלל אותו מקרה עם קפריסין. כי אני שמעתי שהשנה מי שבחרו היו המדינות.

טליה ג

New member
צודק, איליה. בעיקר בנוגע לשפה

אני לא מבינה קרואטית ואף פעם לא התעמקתי במאפיינים של השפה, אבל אני חושבת שלשפה הזו יש צליל דרמטי ומיוחד שמאוד מתאים לשירים מסוג זה. באנגלית הוא איבד את כל הייחוד שלו והפך לעוד שיר סתמי באנגלית. אני מתפלאת שהקרואטים גם נגררו ל"אנגלוויזיון", בעיקר אחרי שהם כל כך הצליחו עם שירים בקרואטית. ואני מסכימה איתך, שאני הרבה יותר נהנית מהשירים, כשאני לא מבינה את המילים. כאני שומעת את הטקסטים הרדודים והכל כך צפויים באנגלית (ועוד עם מבטא גרוע!), השירים לגמרי מאבדים את הקסם שלהם. לדעתי, השיר היחיד השנה שנשמע יותר טוב באנגלית מאשר בשפת המקור הוא דנמרק. אולי מפני שמוסיקת קאנטרי נשמעת הכי טוב באנגלית.

איליה.

New member
נכון, הטקסטים באנגלית נורא רדודים!!

ואחת מהסיבות היא אולי שכותבי השירים במדינות אירופה לא יודעים את השפה האנגלית בצורה מושלמת (לא כמו הבריטים לפחות!) ולכן טווח ה"פעילות" שלהם בהמצאת מלים לשירים הוא לא רחב. (הסיבה השניה היא כמובן: כמה כבר שירי אהבה קליטים שונים אפשר להמציא בשפה אחת?) ויש משוררת אסטונית אחת יוצאת דופן, שאני חייב - פשוט חייב! - לתת לה כאן את הקרדיט. קוראים לה Maian-Anna Karmas (עם שתי נקודות מעל ה-a שאחרי ה-K). היא כתבה את המלים של Diamond of Night ושל Everybody. המלים של השירים שלה הם הניגוד הגמור של כל שירי האירוויזיון הרדודים באנגלית.

תרשה לי להרים את ידי ולעשות קולות

של פרחה ממוצעת.... לEVERYBODY לא היו מילים רדודות?????? קממון........ זה נשמע כמו שיר שהוציאו ישר מפרטי עטו של הרס"ר האסטוני

Yaniv-DC

New member
זה בדיוק מה שכתבו בכל העיתונים.

חיקוי לשירי הצבא האמריקאים. בוז גדול יצא ממני למצביעים האירופים שבחרו בשיר הזה.

איליה.

New member
אה, אז יש לי מזל שאני לא מכיר

שירי צבא אמריקאיים... כי אם הייתי מכיר, לא הייתי אומר שלשיר האסטוני היו המלים הכי יפות מכל שירי 2001.

דור דה וווינד-אינגברג

אכן אכן שיר שנדפק!!! אני מתתתת על השיר הזה - פשוט שיר קסום אחר ושונה ממה שהכרנו. עם חליל צד ומלווה חמוד מאחורה שרה לה הזמרת אינגברג שיר על הרוח...טו טו דו דו דו דו דהההה!!! אחחחח..איזו החמצה איליה :זוכר שתרגמת לי את המילים של השיר? אם בא לך אתה מוזמן לעשות זאת שוב פה...לטובת כולם. ואגב: יש לי 3 גרסאות של השיר הזה: גרסת הרדיו הגרסה של הארוויזיון ושל הקדם שלו וכל הגרסאות שונות מאוד

איליה.

New member
מוזר שתירגמתי בלי לדעת הולנדית

השיר שתירגמתי (רק את הפזמון שלו!) היה On Aura Le Ciel, שיר לא פחות קסום

טליה ג

New member
מסכימה בעיקר לגבי סלובקיה 98´

זה היה שיר מקסים, אחד היפים בתחרות, וממש לא ברור למה הוא כל כך נכשל. אולי מפני שהקול של קטרינה היה קצת חלש, ובכלל, היא לא נראתה בדיוק במיטבה? על כל פנים, זה אחד השירים האהובים עלי מהשנים האחרונות.

למעלה