שירים עם שגיאות

עדי 345

New member
שירים עם שגיאות

מתוך "פורום מוסיקה ישראלית": "גלי צה"ל וגלגלצ החליטו כי לא ישדרו שירים שיש בהן שגיאות בעברית. שירים שיגיעו עם שגיאות בולטות בעברית יוחזרו לשולח עם בקשה לתקנן. בתור דוגמה הם נתנו את "יונתן שפירא" ואת ה"שש מיליון" של הדג נחש". ועכשיו לגלי: השירים של גלי מדוייקים מאוד וללא טעויות, אני יכול להזכר רק בשיר אחד שהיתה בו טעות. את השיר אני מאוד אוהב, אבל כששמעתי אותו פעם ראשונה הטעות קצת הפריעה לי, ומאז התרגלתי...... (זו בטוח טעות מכוונת, כדי להתאים את המילים ללחן). מי יודע מה השיר ומה הטעות ????

מה שאני יודע על טעויות :

בשיר "צעד אחד לפני הנהר" היא שרה : "דרכים קצרות הן קשות פי כמה" בלי דגש באות כ'. בשיר "רק אתמול" היא שרה "מישהו צחק עלי" ואם אני לא טועה זה לא נכון לומר: לצחוק על מישהו וצריך לומר: לצחוק למישהו. כמו כן בשיר "מקיץ אל החלום", ממש בסיום השיר היא שרה את המילה "תכבה" באופן משובש. אני לא הייתי מודע לזה אבל הילה הפנתה את תשומת ליבנו לכך.

עדי 345

New member
אז אני מתכוון למשהו אחר, די מתאים

למזג האוויר של היום.....

טוב, אז הרמז הזה מוביל אותנו לאגף

שירי הרוח, הסתיו והחורף.
בשיר "ממריאה ברוח" גלי שרה: "הנה אתמול אחְרי שנתיים" עם סימן ניקוד שווא במקום קמץ. זה צריך להיות "אחָרי". אותו דבר גם בשיר "ביום שאחרי" בו היא שרה: "ביום שאחְרי הקרב פרח בשדה חצב" (וגם זה שיר סתווי, כי החצב פורח בסתיו). בשיר "אמצע ספטמבר" היא שרה: "החורף קשה מכל" אבל אמצע ספטמבר זה סתיו, לא חורף... בשיר "חזקה מהרוח" היא שרה: "לצמוח מכלום שהיה לה" ונהוג לומר על מישהו שאין לו כלום, ולו שיש לו כלום, כלומר, זה היה צריך להיות: "לצמוח מכלום שלא היה לה.

עדי 345

New member
אלו טעויות קלות/קלילות ביותר לדעתי

אני מדבר על טעות ממש, אפילו קצת "צורמת" לאוזן...

עברתי על השיר שוב ושוב

גם עכשיו וגם לפני הרמז אבל לא מצאתי אף טעות...

רינה7

New member
בשיר "הבריחה".

"גלי שרה: "הלילה במטוס סילון" וצריך לשיר "הלילה בימטוס סילון" - ב עם חיריק.

מצאתי עוד דברים דומים ....../images/Emo220.gif

בשיר "עד שנשיב" : "יתלקטו בוודאי התקופות של חיינו" (במקום "תתלקטנה"). בשיר "הכל עומד במקום": "יפלו בגללך מילים ריקות" (במקום "תיפולנה"). "אחר-כך יבואו שתיקות" (במקום תבואנה).

שרית7

New member
הרבה טכסטים משנים כדי שזה יתלבש טוב

על הלחן או יותר נכון שהלחן יתלבש טוב עליהם. איך אפשר לשיר תעבורנה מיד ליד. כשמלחינים שיר צריך שיהיה אותו מספר של ביטים בכל בית תשימו לב לזה תספרו את ההברות

למעלה