שירים על השואה.

MENIMEN M

New member
שירים על השואה.

אני צריך קצת עזרה. איזה שירים ידועים כשירים שמזוהים עם השואה? כמובן יש את השיר ``אני מאמין`` והסיפור המדהים שמאחוריו אבל איזה עוד שירים יש שמזוהים עם השואה וקשורים לה בדרך זו או אחרת? תודה מראש לכל המגיבים

הראל

New member
שירים ביידיש או בעברית ?

יש תקליט שלם של שירים ביידיש שקשורים לשואה, חלקם מתורגמים לעברית, כולם מושרים ע"י אותה זמרת (גם המתורגמים לעברית). אני מבין שאתה צריך להכין בוודאי איזה טקס ליום השואה. תלוי לאיזה חוג מיועד הטכס, חילוני ? חרדי ? דתי ? נוער ? מבוגרים ? המוזיקה משתנה בהתאם. בכל מקרה, טכס כזה לא אורך יותר מ- 15 עד 20 דקות, לכן תצטרך להאיץ חלק מהשירים, ניתן להאיץ שירים בלי לעוות את הקול בעזרת תוכנות מסויימות. (התוכנות הטובות ביותר נמצאות דוקא במערכת ההפעלה לינוקס, כאשר הטובה ביותר נקראת AUDACITY) אבל ניתן בכל זאת לאפיין כמה שירים שמתאימים אולי לכולם. 1. שיר הפרטיזנים (מתורגם לעברית) - יש שני ביצועים יפים, האחד של שמעון ישראלי (איטי מאד) והשני בביצועם של הזמרות אופירה גלוסקא ודורית ראובני. 2. פונאר - בביצוע דורית ראובני, יש גם ביצוע ביידיש, לא יודע איך קוראים לזמרת ההיא. 3. שריפה בעיירה - יש כמה וכמה ביצועים. 4. עיירתי בעלז - של החזן בן-ציון ויטלר. 5. שוב אביב מגיע - ביצוע מקורי ביידיש, יש ביצוע מתורגם לעברית. 6. סעי רחל - עברית - ביצוע רינת עימנואל, שיר יפה מאד שמספר סיפור אמיתי, על אחת בשם רחל שנשלחה ע"י המחתרת עם הרכבות מגטו וורשה כדי שתודיע לאן הן מגיעות, היא שלחה פתק שהוחבא ברכבת... 7. ילד יהודי - דורית ראובני. 8. כבר בא הזמן - הגבעתרון. יש עוד המון שירים בעברית וביידיש שמתאימים. יש כמובן גם שירים ופרקי חזנות שמתאימים, כגון "קל מלא רחמים" וכו'... אם אתה רוצה להיות "מודרני", אולי תוכל להוסיף למשל גם את השיר "כשהלב בוכה" של שרית חדד, או את "קול מהשמים" או "שמור על העולם ילד" של דוד דאור. בהצלחה

MENIMEN M

New member
תודה...

אני צריך את השירים לעריכת קליפ. בכל אופן תודה על מה שכתבת עזרת לי מאוד ואשמח עם תכתוב עוד ותכתוב גם את הדיסק שכולו באידיש בבקשה. בלי קשר לגבי התוכנה העם התוכנה הזו עובדת גם בוינדוס ועם כן איפה אפשר להשיג אותה. ושוב תודה רבה עזרת לי מאוד.

asaf2000

New member
תגובה

ישנו שיר שנקרא memories בביצוע של אברהם פריד ומרדכי בן דוד מתוך דיסק "אוהל" שמדבר על השואה. אפשר גם שיר "הבט משמים וראה כי היינו לעג וקלס בגוים..." יש ביצוע של שוואקי ויש של מב"ד ואולי ישנם נוספים.

asaf2000

New member
עוד...

"יוודע" -מצאתי ב"התעוררות" של שוואקי אבל אני לא יודע מה הביצוע המקורי, נדמה לי מב"ד. יש את "גם כי אלך" של קרליבך...אולי גם זה יתאים.. "נחמו נחמו עמי...". בכלל שירים של ט' באב יכולים להתאים גם ליום השואה. "קלי קלי למה עזבתני"- מרדכי בן דוד. "יזכרם" - מרדכי בן דוד.

אי-מייל

New member
כי בשם קודשך

יש את השיר של מיכאל שטרייכר (ביצוע נהדר) שנקרא הסדר האחרון בגטו ורשא ''The last seder in the warsaw ghetto... There was one moishele the last moishele in the warsaw ghetto, asking his father ma nishtana. "ma nishtana halayla hazeh mikol haleylot", why this night so long and more terrible than any nights before? While moishele is asking all the question heaven and earth stood still. The angels were afraid to make noise and his father... His father wants to answer עבדים היינו. Moishele says "Tatte ziser I have one more question of my own and this is my question: I want to know Tatte ziser would I shell be alive next year to ask you Ma Nishtana? Would there any jewish child be left to ask the Ma Nishtana? Will there any jewish father be left to answerעבדים היינו ? And the father answered: I dont know, I dont know if I'll be alive, I dont know, I dont know if you'll be alive. But I know that there will always be one moishele somewhere, somewhere asking the Ma Nishtana. I dont know if we'll be alive, but I know one thing... כי בשם קדשך נשבעת לו שלא יכבה נרו לעולם ועד.'' מתוך אתר חסידיסק

asaf2000

New member
וואו איזו השגחה...

בדיוק היו צריכים את זה בפורום כליזמרים. אני אכתוב להם בשמך. ישר כוח.

יש בסגנון אחר אם אתה רוצה...../images/Emo8.gif

תגידי איך לעצור את הדמעות תגידי איפה יש עולם אחר לחיות כשאנשים רצים אל תופת כמו אל ים אני ארוץ אל תוך האש אם יחזרו משם...

למעלה