שירים ממחזות זמר

JonJon9

New member
שירים ממחזות זמר

מישו יכול להמליץ לי על שירים מפורסמים ממחזות זמר, שהם קליטים ומוכרים?

בכיף...

One - שורת המקהלה all that jazz - שיקאגו cell block tango - שיקאגו memorise - קטס זה כל מה שעולה לי בשניה... אני חייבת ללמוד למבחן בפיזיקה... ביי

JonJon9

New member
../images/Emo13.gif

שחכתי לציין שהתכוונתי למחזות זמר ישראליים....

trilliane

Well-known member
מנהל
הב כוחות לתוצרת הארץ!

'שיר השיכור' מתוך 'שלמה המלך ושלמי הסנדלר' ("בהיכליו יושב שלמה...") מוכר בביצוע האלמותי של אילי גורליצקי. 'שיר ערש' מתוך 'אסתר המלכה' ("היכל ועיר נדמו פתע..."). גם זה מחזמר שכתבו אלתרמן וארגוב, רק שהוא לא ממש ידוע, זה השיר היחיד שמוכר מתוכו. שמעתי שבגירסה החדשה של 'שלמה ושלמי' הכניסו אותו למחזמר). ביצועים מוכרים: מתי כספי וסשה ארגוב, חוה אלברשטיין. 'פנקס הקטן' מתוך 'עיר הגברים' (עוד מחזמר לא מוכר שזה השיר היחיד שמוכר מתוכו. חיברו אהוד מנור ומתי כספי עפ"י ספריו של דמון רניון, שעל סמך כתביו נכתב גם המחזמר 'ברנשים וחתיכות'. למעשה 'עיר הגברים' נוצר מלכתחילה רק כיוון שרצו להעלות כאן את המחזמר, אבל לא השיגו את הזכויות...). ביצוע של ששי קשת, כמובן 'יום יבוא' מתוך 'אל תקרא לי שחור' בביצוע משתתפי המחזמר 'כל הכבוד' מתוך 'קזבלן' (יהורם גאון, וכל מילה נוספת מיותרת). קזבלן הוא מחזמר ידוע מאד וכמעט כל שיריו מוכרים לציבור הרחב, עוד מוכרים במיוחד 'יש מקום' (בפרט לאחר החידוש של הראל מויאל) ו'כולנו יהודים' ("וכל כך נחמדים..."). 'שיר האונס' מתוך 'מאמי' 'מה צריך בסך הכל בן אדם' מתוך 'אי לייק מייק' (בביצוע ליאור ייני) 'לי ולך' מתוך 'סלאח שבתי'. הביצוע הקלאסי: אריק איינשטיין וגאולה נוני. 'אח יא ראב יא ראב' מתוך 'סלאח שבתי' גירסת שנות ה-80 עם זאב רווח (בלחנים של נורית הירש) "אומרים שאני איננו אני" (לא יודעת מה שם השיר) מתוך 'שני קוני למל - אם מייק בורנשטיין "עושה לך את זה"
'מי אוהב את השבת?' מתוך 'שמלת השבת של חנה'לה'. מחזמר לילדים משנת 1971. אז עוד לא נהגו לעשות אותם בחנוכה, אבל כבר אז ידעו ללהק את חני נחמיאס לתפקיד הראשי... יש עוד הרבה מחזות זמר מקוריים (לילדים ולכל המשפחה) שהועלו (בעיקר בעשור האחרון) אבל אני לא מכירה אותם.

Eil

New member
המלצה:

לא מזמן יצא אוסף כפול של שירי מחזמר - לקחו שיר אחד מכל מחזמר ידוע (בדרך כלל את המרכזי/חשוב/מוכר/יפה שביניהם). הכי קליטים, הכי מוכרים, הכי טובים. אוסף גם די זול יחסית - שני דיסקים די ארוכים ב-99 שקל. מומלץ מאוד.

Eil

New member
../images/Emo12.gifמתי?

*מישו יכול להמליץ לי על שירים מפורסמים ממחזות זמר, שהם קליטים ומוכרים?*

ממליצה על כל השירים

מ "צלילי המוסיקה" עם חני נחמיאס וששי קשת-במיוחד על "כל הר וגבע" ומ"פיטר פן " המקורי עם חני נחמיאס וחנוך רוזן במיוחד על "כשאוהבים" ו"הלילה הוא חייב להגיע"

למעלה