שירים כד כאן

פלפל.

New member
../images/Emo52.gif

יכול להיות ששמעתי את ג´וזי בטברנה של מיכל זוארץ ביום שישי? הטלויזיה בסלון היתה פתוחה והיה נדמה לי, בחדר, ששמעתי אותה. הכצעקתה?

פלפל.

New member
../images/Emo32.gif מי לקח את הפלפל שלי?

חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי. כנראה שתפוז החליטו לצמצם את מבחר הפירות והירקות שהם מחזיקים במאגר הסמיילים, הסימנים, האייקונים, המביעונים והאטומיקנים שלהם, ובמסגרת הצמצומים נפטרו מהפלפל, שהיה החתימה האישית שלי בשבועות האחרונים. אני מקווה שזה עניין זמני.. ברשותכם, עד שיוחזר ציור הפלפל למערכת תפוז, אנצל את שורת החתימה האישית למסע החיפושים האישי שלי אחר עקבותיה של אולגה אלכסנדר. מזה זמן שאני טרוד בפיענוח תעלומת שלושת החברים מאוגנדה, ואולגה ביניהם. מדי פעם אצטט בחתימה קטעים נבחרים משירו של חיים חפר "אוגנדה" (להקת גייסות השריון) שאולי בעקבותיהם, אני מקווה, ייזכר מישהו בפרטים אודותיה ויידע לומר מאין באה, לאן הלכה, ומה עשתה עם 20 הכושים בכ´ בכסלו על גשר הפלדה ביער טרופי באוגנדה. עד שתמצא אולגה, או עד שיוחזר הפלפל, יטריד גם אתכם השיר ההזוי. סליחה ותודה

45israel

New member
אם מן הפלפל טעמת כבר לחופה אתך ילך

מילים: רפאל אליעז

arivederci

New member
אכן שמעת

שרה מיני מחרוזת של החלונות הגבוהים. היה כל כך רע שאני לא זוכרת איזה שירים. הקול שלה הרוס לגמרי. לעומת זה, גם קלפטר וקוטנר היו שם והם היו ממש נחמדים. קלפטר שר צליל מכוון,ואת שיר אהבה בדואי, והצליח לבצע סולו קצר בגיטרה. קוטנר תרם מספר אנקדוטות מעברו, כולל התאונה שבה איבד את הזכרון, והשיקום שלו .סה"כ תכנית לא רעה.

וואי, סוס עץ, הזכרת נשכחות!!!

סוס מעץ מוטל בחושך... השיר היחיד שהיה מוציא אותי משלוותי וגורם לי להתקפות התפרעות חיוביות (גרי, תשאל את צימעס)

shellyland

New member
לא, זה שיר של נתן זך

"המוות בא אל סוס העץ מיכאל" - שיר ארוך ומקסים, מהקובץ "שירים שונים": "...בוא איתי, אמר מר המוות כשדמעות בעיניו ופתח בשיר: סוס העץ מיכאל, סוס העץ מיכאל יש מי שחומד ומי ששוקל, מי ששוקע ומי שנופל, בוא איתי, בוא איתי, סוס העץ מיכאל..." ובהמשך: "...אהבתי אותה בלי תנאים וגבולות ולכן היינו שניים. ועכשיו שאיננה וצר לי עד מות ירחמו עלי השמיים..." וגם: "...בשקט. בשקט. בשקט. בשקט. בשקט (הדבר מפתיע) החנוכיה דולקת. בזוית. בזוית. בזוית. בזוית. שוכב הרעל הממית. אם ראית מה שראית מה שראית - אין לך תקנה עולמית..." ואני אפסיק כאן, לפני שמישהו יפנה את תשומת לבי לכן שזה לא הפורום המתאים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני זוכרת את זה במעומעם

אני חושבת שזו היתה הופעת בלט של להקת המחול הקיבוצית או משהו כזה, ונדמה לי שראיתי אותה במוזיאון ת"א כשהייתי בערך בת 6... אולי אני מתבלבלת וזה לא מה שראיתי, ואולי אני זוכרת את זה קצת בגלל שזה שודר מתישהו בטלויזיה? הכל יכול להיות... לגבי המנגינה - אני זוכרת רק קטע קטן (ואין לדעת אם זה נכון, זה מה שאני זוכרת...) אבל קצת קשה לי לשיר לך דרך הפורום... תזכירי לי כשניפגש, אני מבטיחה לשיר לך את השורה וחצי שאני זוכרת.

גרי רשף

New member
תהיה פמיניסטית../images/Emo22.gif

מדי פעם יצא לי להיתקל בפמיניסטיות לוחמניות, בעיקר בפורום תרבות עברית, שבחיפושיהן אחר גילויי שוביניזם מסוגלות להפוך כל אבן וכל מילה וכל שיר על פיהם ולמצוא בהם דברים שלא היו ולא נבראו או שנאמרו בתמימות ובהקשר שונה לחלוטין ממה שמיוחס להם. אלא מה- יש שוביניזם בעולם ויש אלימות מרושעת נגד נשים ודווקא יש שירים שגורמים לאדם מהישוב אי נחת מסויים, וזה אחד מהם. שמוליק קראוס הוא כשרון גדול אבל גם אדם חם מזג עם רקע אלים וטיפולים פסיכיאטריים ודומה שג´וזי כץ "זכתה" לטעום מנחת ידו כשהיתה בת זוגו. לפיכך אני תוהה- מה פרוש ´אני יודעת עכשיו זה גם בגללי´? מה זה צריך להיות- צידוק הדין? אני מנחש שהמילים אינם של ג´וזי כץ, אבל האם הם מבטאים את דעתה? סתם כתבו לה מילים והיא מה אכפת לה לעשות קאמבק? אולי היא בכלל רוצה לחזור אליו (ישוב טלה אל חיק הזאב..)? הרי היה להם פעם תקליט משותף עם שירי מרים ילן-שטקליס, והם שרו בדואט ´נתפיסה תני לי יד, נתפייס מיד מיד..´.

talik

New member
גם אני חשבתי כשקראתי את המילים

שזה נשמע כמו שיר "הבנה" אחרי שנים ש"זה גם בגללי" (בגללה)... אבל באמת לא היא כתבה את השיר, אלא חמי רודנר (או "חאמי" כמו שהיא היתה אומרת). מצד שני, אולי זה שיר למעריצים... ואגב, יש שיר אחד שג´וזי כתבה, והיא הופיעה איתו שבועיים לפני שעזבה את הארץ. לשיר קוראים "שיר אופטימי" והוא שיר ממש יפה. חבל שדווקא אז בהופעה זו שבה סוף-סוף התחילה בקריירת סולו, עלה לבמה בעלה לשעבר שמוליק קראוס והוריד אותה מהבמה בכוח. ואז, כאמור, היא עזבה את הארץ... "יש לי חלום, יש לי תקווה והרגשה דמעות של שמחה מרב אהבה ואמונה בוא אלי אור, תביא איתך קול שלא היה עמוק בליבי, שלוונ עם עצמי ומבינה."

עוז מ ה1

New member
על ג´וזי ושמוליק - לכל התוהים/הות

לעת עתה הטלה נשאר עם הטלאים והזאב עם הזאבים. בשבוע שעבר הוקלטו ג´וזי ושמוליק לתוכנית רדיו חדשה (לחוד ובנפרד). שמוליק סירב לחלוטין להתייחס לשאלות הנוגעות לג´וזי. מסתבר שהנתק ביניהם טוטלי כך שכל אפשרות לחזרה אינה באה בחשבון. שמוליק ממשיך בדרכו שותה , משתכר וזה מכבר אושפז בבי"ח לאחר שחטף מכות בפאב בת"א. וגם מקליט מוסיקה (הקליט דיסק חדש שבינתיים לא יצא לאור). עצוב נורא, אבל זה מה שיש. דרך אגב - בקרוב תוכנית רדיו חדשה בהגשתו של אלי לפיד בקרוב ברשת ג´ על התפתחות הזמר העברי (50 פרקים) תשודר כנראה בימי שישי אחר חצות. פעם ראשונה שאני כותב פה - מקווה שההייתי לכם לעזר. עוז

למעלה