שירים חסדיים

שירים חסדיים

אני מחפשת מצבעים חסדיים-אשכנזיים (עם המבטא), ולצערי אני פשוט לא מכירה.
בדרך כלל אני שומעת את טסה (כמו בשיר "וזכני", עם המבטא האשכנזי) או את שווקי,
אבל אני מתעניינת בזמרים אשכנזיים מבית, עם המבטא ואפילו ביידיש.

אשמח לכל שם :)

בנוסף, בתכנית "עד סוף העולם" היה קטע בו שרו הזוג היוצא בשאלה שיר חסידי. מישהו ראה וזהה את השיר?

תודה רבה! :)

ביוטיוב

מלא שירים של אברהם פריד, מרדכי בן דוד, האלבומים לחיים טיש של בעלז, אידישע אוצרות של אברהם פריד כאן בדוסינט http://www.dossinet.me/view,13794,אברהם_פריד_-_אידישע_אוצרות_[אלבום_מלא].html (צריך להרשם)
או כאן ללא הרשמה http://f2h.nana10.co.il/ua93di7kclry#
אני לא יודע אם הקבצים להורדה הם באידיש או עברית, יש לי את האלבום אידשע אוצרות באידיש אם תרצי אפשר לשלוח במייל.

תשמעי את קא אכסוף של קרלין

זה השיר האולטמטיבי חסידי שיר מדהים ביופיו.ביידיש תשמעי את מיין שטעטעלע בעלז.
ואת השיר אויפן וועג שטייט א בוים.יש הרבה ביצועים לשירים האלה
מיידלע תהני.

קליטו

New member
מיכאל שניצלר

זמר ענק, עם מוזיקה חסידית אמיתית, יש את הדיסקים לשבת שנקרא לחיים טיש, והם באיכות גבוהה למדי,. כמובן יש את ליפה שמעלצר, מרדכי בן דוד, ואברהם פריד שמשנים את המבטא איך שבא להם, מאידך הם יותר פופלארים. ויש ביוטיוב שיר ענק ענק ענק, אם תקישי קרלין ביוטיוב תקבלי תוצאה שבה נראה תזמורת , איזה יופי

קליטו

New member
לחסידים יש רפרטואר ענק

ומגוון, והבולטים ביניהם, בעלזא, מודז'יץ, דושיסקיא, סקולען, וויז'ניץ, גור, ברסלב ובמיוחד צמד האלבומים שיצאו לפני כשלוש שנים, קרלין שאת השירים הסוחפים שלהם תשמעי דווקא ביוטיוב, האלבום הנפלא ברח דודי של האחים פאסט'ן, ועוד הרבה, לאחרונה יצאו אלבומים של עולם הישיבות הליטאי.
מקום מכובד לוקח לו מוזיקת הכלי זמר המדהימה, של מירון, האלבום השלישי של דוב זילברמן שנקרא צפת פתאום תיבנה, והאלבום הלא בדיוק חרדי ; א נאכט אין גן עדן = לילה בגן עדן. יש סיפריות למוזיקה בירושלים, אני מבין שאפשר להשאיל שמה דיסקים.

חפשתי ביוטיוב

לא פשוט :)

אני מניחה שרוב השירים לא מועלים לאתר. חבל.
את מיכאל שניצלר מצאתי. מצאתי שני שירים של קרלין.

אולי זה מופיע ביוטיוב תחת שמות אחרים, כמו שם האלבום, זמר, להקה?
את ברח דודי גם כן לא מצאתי.

קליטו

New member
תחפשי ; ניגון, חסיד, רבי, אדמור

וכל החסידויות שמניתי, וגם חבד,באבוב, גינזבורג, אשלג,, יש למודז'יץ הרבה סירטונים ביוטיוב, הם מאוד אומנותיים. זכור לי שיש יותר שירים לקרלין, קרלין הכי יפים לטעמי. תנסי גם את ניגוני מירון. ויש אפליקציה מעולה שנקראת אוזן, ובהגדרות את מגדירה שיתן לך רק מוזיקה חסידית. יש גם חזנים רבים ששרים ביידיש, כמו יוסלה רוזנבלט, כל שיר שלו זה אגדה, ויש את הגדולים מאז ולתמיד משפחת מלבסקי, עם שירים מהממים

קליטו

New member
מירון פחות קשור לכאן..

יש הרבה אירועים שמועלים ליוטיוב, חלקם הכותרת שלהם באנגלית. תנסי לפי מצווה טאנץ, קבלת פנים, גראמען חתונה. וגם יום טוב ארליך, דודו פישר, החזן מוישה אוישר, ויש המון חזנים וזמרים ששרים ביידיש. יש את קול החסידות של חבד, שתוכלי להקשיב לשירים דרך הטלפון, וגם לחסידי בעלזא יש את קול בעלזא, דרך הטלפון, תחפשי את האדמור מטאלנא, הוא נואם בחסד עליון ובבהירות

קליטו

New member
ביוטיוב

תחפשי חתונה. וגם את יוסף משה כהנא, יונתן שווארץ, ליפה שמעלצער ואחיו.. כולם מגדולי היוצרים החסידיים ביידיש בזמנינו. בטלפון תוכלי לשמוע המון שיעורי תורה ביידיש דרך קול הלשון וקול הדף. יצאו בזמנו הרבה קלטות על ידי המלחין והיוצר האגדי יום טוב ארליך, וצמד הקלטות המאוד מעורכות שנקראות זמירות ישראל, ויש ביוטיוב את הסטנדפיסט הענק חביב הקהל וגלילותיה, הלא הוא הרב יעקב מילר מאמריקה, והוא גם מצחיק בשפה האנגלית. והוא מראה את כוחו לגלגל את הקהל הקדוש בחתונות ובסעודות שבע ברכות..

למעלה