שירים חילוניים.

חנוך617

New member
שירים חילוניים.

מה דעתכם על כך שבהרבה ישיבות יש לבחורים דיסקים של זמרים חילוניים? פשע. לא?

לא../images/Emo70.gif

בס"ד כל התחזקות שלי אני קורעת עוד דיסק .... הדיסק האחרון שהיה לי קשה מאוד להפרד השם ירחם זה משינה ותיסלם עד שהשגתי את הדיסק של תיסלם אבל הנה התגברתי על זה. השם ירחם אני לא מסוגלת לשמוע את המוסיקה הזו!!!! יש לי דיסקים של חיים ישראל ועוד כמה ושומעת שיעורים באוטובוס שיש מוסיקה לועזית אצל הנהג.. חומד, אני שבעתי מהחיי שקר 28 שנה עם עבר כזה מלוכלך לא רוצה להזכר בתקופה הזו. השירים מזכירים לי את העבר ואני ממש נגעלת מהעבר. ברוך השם שחזרתי בתשובה כי זאת זכות! ומי שמתקלקל אין לו זכות להדבק בבורא עולם כי שהמשיח יגיע רק מי שישאר באמונה יזכה!!

תלוי איזה שירים

גם אצלינו בישיבה נתקלתי בתופעה אבל יש שירים שאי אפשר לדעת אם הם חילוינים או משלנו...

תלוי איזה

שירת גברים או נשים. בכל אופן הגר"ע יוסף פסק שאין איסור לשמוע נשים בקלטת כלומר לא בהופעה חיה. אני חושב שלא כולם סבורים כמוהו.

שפן1

New member
המשנה ברורה פסק לאסור בכל צד

ואיןנ שום היתר מבחינת "ההשקפה" כי זה הורס את כל הרוחניות בישיבה.

לא יודע מה המשנה ברורה פסק

אני מכיר את פסקו של הרב עובדיה שבמקרה ששומעים ברדיו או בקלטת (לא בשידור חי) זמרת, ולא מכירים אותה אישית אין איסור הלכתי לשמוע אותה.

שירים חילוניים או אישה אין הבדל!

בס"ד לא צריך לשמוע בכלל אם אתה עושה לך מגבלה לא לשמוע אישה אז למה לך לשמוע שירים חילוניים למה זה לא שירים טמאים?????

aesh50

New member
על סמך מה אתה קובע?

אני למדתי במשך 11 שנה בישיבה ולא נתקלתי ולו פעם אחת בדיסק חילוני בישיבה, חבל ללכלך סתם על עולם הישיבות ובחוריה בגלל מקרה אחד או שתים שאולי נתקלת בהם.

צחי tsachi

New member
חבל

חבל שלמדת במשך 11 שנה בישיבה ולא היית מעורה בחברה. הישיבות מוצפות בדיסקים חילונים! (אולי בתפרח ובסלבודקא אין).

חנוך617

New member
א. דוקא טוב שהוא לא

היה חבר של הבחורים האלו. למה שיתקלקל? ב. אין לי ענין ללכלך, אני כותב זאת בכאב.

כן תמשיך לנפח את העניין....

בס"ד ככה נהרסים עוד יותר בחורי ישיבות החברה מתקלקלת אתה לא מבין שהשקר נראה כזה אמיתי וזה קשה.. צריך לעזור להם ולא לעודד אותם!!!!!!

aesh50

New member
הנחת הנחה שגויה!

לא למדתי לא בתפרח ולא בסלבודקה והייתי מעורה בחברה ב"ה ובכל זאת לא יצא לי לראות אצל אף אחד מחברי דיסק חילוני.

חנוך617

New member
אז אולי לחברים שלך

לא היה, כמו שכתוב "אמור לי מי חבריך...", אבל יש בחורים שנגועים בזה ואני לא נכנס לגודל התופעה.

צחי tsachi

New member
חבל

חבל שלמדת במשך 11 שנה בישיבה ולא היית מעורה בחברה. הישיבות מוצפות בדיסקים חילונים! (אולי בתפרח ובסלבודקא אין).

שפן1

New member
אז יכול להיות שאצלכם אין

אבל בהרבה ישיבות יש ה' ירחם

למעלה