שירים במרוקאית

dk1982

New member
מי מכיר מוזיקה ותרבות מרוקו?

שלום, במסגרת קבוצה שאני מעבירה בבית אבות אני מעוניינת להזכיר לדיירים פרטים מארצות מוצאם. הרוב מגיעים ממדינות מזרח אירופה אך יש גם מספר מרוקאים במוצאם.. אשמח אם תוכלו להפנות אותי לקבצי מוזיקה עממית, ישנה, שירי ילדים- כל דבר שעשוי להישמע מוכר לאוזני קשישים שנולדו וגדלו שם עד שנות ה- 40- 50. כמו כן אם יש תמונות, רשימות, מתכונים פשוטים או כל דבר אחר שקשור לתרבות זו אשמח לשמוע. תודה מראש! דנה

שרונהה

New member
שלום דנה וברוכה הבאה

כאן בפורום תוכלי למצוא את מבוקשך. למעלה על הפס הכחול, כתובות המילים: "קישורים", "טאגליינס", "מאמרים", בלחיצה על כל אחת מהן תמצאי המון מידע. בהצלחה

cial 1

New member
שרונהה יום טוב../images/Emo25.gif../images/Emo168.gif

יש לי הצחיק אותה לגבי אמי מתוך כאב וסבל גם יש צחוק . נתפס אצל אמי ללא מעצורים. הסיבה לכך עברה אירוי מוחי לצערי הרב. אז כך היא בבית אבות במגביל לשני אחים שלי גרים 20 דקות משם? כול יום הם אצלה וזה נותן לה עוד אור בחיים שלה וזה קשה. והיא כך זוכרת ולא זוכרת. הרוב כן זוכרת. ורק מספרים לה על העבר היא מתחילה לצחוק ללא מעצורים וזה מובן למה" הכול בסדר. ועכשיו להצחיק אותך קצת תארי לעמך אנחנו נתחיל לשיר יחד איתה את שיר לתינוק וליד. לושיפון פון פון. הצחוקים שלה יהדהדו עד למים. . כאשק אחד האחים שם הוא נותן לי לדבר איתה. אז היא שואלת מי חני אחי אומר כן עם הכלבים ועכשיו גם חתולים . ומיד מתחילה לצחוק כי אחי מתחיל לנבבוח וכול השיחה הלכה רק על הצחוק. .אבל יש עוד זיכרון טוב ובריא רצתי גם לתת מילה טובה על אנשים והיקירים שלנו החיים בבית אבות? לו היה באפשרותי אימי הייתה איתי עד סוף ימי. אבל הפציעה שלי לא נתנה לי זאתזה יותר חזק ממני. אבל תודה לאל היא גם בסביבה טובה וקרובה. לאחים שלי. אז כמו תמיד יכאב ויש צחוק והחים ממשכים הלאה. ולך יום הכים טוב כאן. ולגבי השרים לו היהשעבי . גם מהזמרים הגדולים של מרוקו יש לי."
לכול בית אבות בעולם.

ד קובי

New member
מוסיקה ותרבות מרוקו

תרבות מרוקו עניפה היא וכאן בפורום יש הרבה מאוד חומר ומידע כולל מוסיקה וסיפורים מופלאים. כמו כן ברחבי הרשת יש הרבה מאוד אודות הפולקלור מנהגים ועוד המון נושאים הקשורים ביהדות מרוקו. נשמח לעזור אם תבקשי דברים ספציפיים

Dexter5

New member
שירים במרוקאית

מה השירים במרוקאית שאתם ממליצים עליה ? אני מכיר איזה שיר במרוקאית שצליליו ערבו לאוזני עד מאוד, אני זוכר שמופיע רק המילה "פאטימה". זה שיר בעברית וערבית-מרוקאית אם זה עוזר.

ד קובי

New member
שלום דקסטר

שיר משולב בעברית ומרוקאית לדעתי הוא ללה עישה ולא ללה פאטימה

Dexter5

New member
תודה לך קובי

אגב, מה עם מאמא דייאלי ? מה השירים שאתה ממליץ עליהם ?

למעלה