שירים בלחן שונה

שירים בלחן שונה

אשמח לדעת על שירים שנכתב להם לחן שונה, לדוגמה: "אומרים ישנה ארץ" - ביצוע אחד של שלמה ארצי, ביצוע שונה של נעמי שמר "הכניסיני תחת כנפך" - אסתר עופרים, לעומת אריק איינשטיין אגב, אם יש יותר משני ביצועים שונים, אשמח לדעת גם עליהם. בכל מקרה - אם אפשר, נא לציין את המבצעים ולא רק את שמות השירים. כל המרבה הרי זה משובח. תודה

adipo

New member
משירי רחל

עקרה (אורי) זמר נוגה (התשמע קולי)

ilovemusic

New member
ל"הכניסיני" יש שלושה לחנים

להכניסיני יש שלושה לחנים , שכחת את הלחן של נורית הירש (ששר יהורם גאון). חוץ מזה - שירים נוספים שעולים לי לראש : "שירים עד כאן" (נתן יונתן) - לחן אחד של נחום היימן והשני של גידי קורן "החול יזכור" (נתן יונתן) - יש לחן של נחום היימן שמושר על ידי חוה אלברשטיין,ואחר של שלמה ארצי "ניגון עתיק" (אלתרמן) - לחן שמושר ע"י יהורם גאון (מרדכי זעירא) והשני מושר ע"י אריק לביא

אוי, הזכרת לי

השיר האהוב עלי ביותר בעולם "במקום פרידה" (אם תלך עכשיו...) הולחן בצבע רוקיסטי על-ידי גידי קורן. וחבל.

גרי רשף

New member
שקול מילים

לחן מצויין, רוקנרול בסגנון שנות השישים ורעיון מקורי ללחן לשיר פרידה. אני אוהב אותו מאוד מאוד. יש גם לחן של נחום היימן, שנשמע ממש ממש כאילו נחום היימן כתב אותו. נכון קטע?

המממ.. מה שהוא אמר , הרשף!../images/Emo45.gif

טוב לדעת שפרידות לא תמיד צריכות להשמע עגומות גם אם הן כאלה.

הנה עוד כמה

"מתוך הנשכחות" של לאה גולדברג: גידי גוב, ירדנה ארזי (לחן של פוליקר) וצביה בר (לחן של שייקה פייקוב). "אני חיה לי מיום ליום" של חנוך לוין. יש לחן של רפי קדישזון וביצוע של תיקי דיין לעומת הלחן של רמי קליינשטיין שהתפרסם עם ריטה. ל"וידוי" של אלכסנדר פן יש לחן שונה ששרה גילה אלמגור (!) "הבובה של גוגול" שכתבה יונה וולך הופיע בפסטיבל שירי ילדים עם לחן של אריאל זילבר ושנים מאוחר יותר בדיסק של ירדנה ארזי עם לחן של דני שושן. עוד שיר ילדים שזכה לשני לחנים הוא "מה עושות האיילות בלילות", יש לחן של יוני רכטר שביצע אריק איינשטיין ויש לחן נוסף מוכר. בהקשר של לאה גולדברג צריך לציין ששם טוב לוי הלחין כמה משיריה שלדעתי קיימים להם לחנים נוספים. השיר "אשתו" של רחל מופיע בלחן של דני גרנות ובלחן אחר של חנן יובל. למיקי גבריאלוב יש לחן שונה לגמרי של "הוי ארצי מולדתי" מאשר זה של נעמי שמר ("שוקולד מנטה מסטיק") השיר המקסים "זר יקר" של רחל שפירא בוצע על-ידי גלי עטרי בניחוח ים תיכוני בדיסק "צעד אחד לפני הנהר" והולחן שוב על-ידי דפנה דקל באחד מאלבומיה הראשונים.

עוז מ

New member
בדד - החידוש של זוהר ארגוב

אבל לחן וביצוע מקורי שייך ללהקת הברנשים של פיאמנטה.

מוגג

New member
לא נראה לי

שזו כוונת השואל. כי קברים יש למכביר, הוא שאל בעיקר על ביצועים בלחנים שונים לאותן מילים. יש כל כך הרבה שירים בעלי לחנים שונים. בעיקר מה שקרוי "שירי משוררים" מהתנ"ך עד הפלמ"ח ומנתן זך עד יונה וולך. הרבה פעמים אותו שיר מופיע בשם שונה ורק כשמקשיבים למילים מזהים שמדובר בשיר זהה. למשל שירו של אלתרמן המתחיל במילים "אז חוורון גדול" זכה לשבעה לחנים לפחות אך חלקן קרוי "ערב סתיו יפה" (צבי פיק) ואצל אריק איינשטיין השייר קרוי "חיוורון". מומלץ להיכנס לאתר של אקום ולהכניס לחיפוש שם של שיר מוכר- היכונו להפתעות. למשל "עוד חוזר הניגון" -ששה לחנים. "תרזה יפה" של ביאליק - ששה לחנים. "יונתן" יונה וולך - שלשה לחנים. "כמו ציפור" נתן יונתן - ארבעה. "האמנם"/"את תלכי בשדה" - חמישה . ולסיום חידה: כמה לחנים יש ל"שם יש" של יונה וולך.

עוז מ

New member
נכון - יש שינוי בעיבוד אבל

אין לי מושג מה זה קאבר (ביצוע עם עיבוד אחר או ביצוע דומה). הגירסה המקורית היא יותר פופית קיצבית ואילו של זוהר יותר מזרחית אוריינטלית. עוז

trilliane

Well-known member
מנהל
ל"שם יש" אני מכירה רק שנים

אחד של ברי סחרוף (שחודש לאחרונה ע"י ערן צור, אאל"ט) ואחד של רוקפור.

רון65

New member
גם "התחדשות", לא?

- ידוע גם בשם "אחרי החגים" - יש את הביצוע של להקת הנח"ל (עם ראובן לביא ודפנה דקל כסולנים), והביצוע של עפרה חזה. אמנם הלחנים נורא דומים, אבל בכ"ז - שונים.

וגם "רחלה"

"היא יושבה לחלון" יש ביצוע של אריק איינשטיין ולחן מוקדם יותר בביצוע של ליאור ייני

סאביבית

New member
אחרי החגים זה שיר אחר

בלחן של אבי טולדנו ובביצוע של אבי ועפרה חזה(אחרי החגים ננקש את הקוצים...). ל'התחדשות', באמת יש שני לחנים (עייפות בלי מוסברת..) אני אוסיף את :' עוד חוזר הניגון' ואת 'אני שוב מתאהב' שמלבד הביצוע המוכר של גידי גוב קיים ביצוע של ורדינה כהן במנגינה אחרת לגמרי, קופצנית משהו ויש לי את זה על תקליט אם מישהו לא מאמין...

חברים, תודה

חלק מהשירים, אינם מוכרים לי על-פי שמותם. חלקכם הוספתם ציטוט ידוע מהשיר וזה עוזר לי. אני מאמין שחלק מהשירים אכן פחות מוכרים, ולכן אשמח לדעת על השירים המוכרים יותר\פופולריים, אם כי גם אלה הפחות מוכרים, מוערכים במידה שווה.

סאביבית

New member
יש לי סינגל.

לא יודעת אפילו אם השיר יצא על תקליט שלם. לפי אקו"ם המלחין הוא אלבוים יהודה ואין שם דיסקים.

trilliane

Well-known member
מנהל
המקור הוא "התחדשות" של עפרה חזה

שכתבה והלחינה נעמי שמר. בהמשך אותה שנה יובל דור הלחין את השיר מחדש (וגם שינה לו קצת את המילים תוך כדי) ונתן אותו ללהקת הנח"ל, כשבגירסה שלהם הוא נקרא "התחדשות אחרת" (בנסיון נואש ולא ממש מוצלח למנוע את הבלבול...
)

קוליפון

New member
שם התכנית שבה הופיע השיר הנ"ל

היה "התחדשות". שם התכנית סימל את חזרתה של להקת הנח"ל לשדה הזמר העברי. סולני השיר הם דפנה דקל וראובן לביא.

למעלה