שירים אהובים

pallidfool

New member
שירים אהובים

מעניין אותי לדעת אילו הם השירים האהובים עליכם. אני הכי אוהב את השיר על הטרול לקראת סוף הכרך הראשון, ומעט פחות את שירי טומבדיל... גם השיר שפרודו שר בפונדק יפה מאוד לדעתי, ושלושת השירים הדומים: The road goes ever on and on... אני חייב לציין שעדין לא קראתי את הרפתקאות טום בומבדיל, ואחרי זה אני עלול להעדיף שירים משם
דניאל.

Erunaamo

New member
בטומבדיל תמצא שירים רבים וטובים

בכל מקרה, השיר האהוב עלי הוא השיר של גימלי: The world was young, the mountains green, No stain yet on the Moon was seen, No words were laid on stream or stone When Durin woke and walked alone. He named the nameless hills and dells; He drank from yet untasted wells; He stooped and looked in Mirrormere, And saw a crown of stars appear, As gems upon a silver thread, Above the shadow of his head. The world was fair, the mountains tall, In Elder Days before the fall Of mighty kings in Nargothrond And Gondolin, who now beyond The Western Seas have passed away: The world was fair in Durin´s Day. A king he was on carven throne In many-pillared halls of stone With golden roof and silver floor, And runes of power upon the door. The light of sun and star and moon In shining lamps of crystal hewn Undimmed by cloud or shade of night There shone for ever fair and bright. There hammer on the anvil smote, There chisel clove, and graver wrote; There forged was blade, and bound was hilt; The delver mined, the mason built. There beryl, pearl, and opal pale, And metal wrought like fishes´ mail, Buckler and corslet, axe and sword, And shining spears were laid in hoard. Unwearied then were Durin´s folk Beneath the mountains music woke: The harpers harped, the minstrels sang, And at the gates the trumpets rang. The world is grey, the mountains old, The forge´s fire is ashen-cold No harp is wrung, no hammer falls: The darkness dwells in Durin´s halls The shadow lies upon his tomb In Moria, in Khazad-dûm. But still the sunken stars appear In dark and windless Mirrormere; There lies his crown in water deep, Till Durin wakes again from sleep.

גאנדAלף

New member
אפרופו חידושים לשוניים (טומבדיל)

רעיון חדש: לקרוא למפגשי הפורום ´טולקונים´ (Tolcons או Tolkons), חיבור של Tolkien עם Con. טולקינאי, מעתה אל תשאל ´מתי הפורוםקון הבא?´ או ´מתי המפגש הבא?´ - שאל ´מתי הטולקון הבא´!

Erunaamo

New member
נחמד, אבל...

כמו שיש לי בעיה עם הקיצור גבנ"ץ כי יש מילה דומה ברוסית, ולא, המשמעות שלה היא לא גבינה-צהובה, אלא קצת אחרת... (
) יש לי בעיה עם המילה con בצרפתית גם היא לא יפה במיוחד: יש לה שני פירושים, שניהם לא מתאימים לדבר כמו מפגש טולקינאים(האחד ממש לא תמים...) [אבל בעצם, זה מפריע רק לי...
]

גאנדAלף

New member
אבל con זו סיומת מקובלת בכל העולם

לשמות כנסים. לדעתי זה לא משנה אם יש לזה משמעות אחרת בשפה אחרת.

Erunaamo

New member
"אף-על-פי-כן!"

בעצם אתה צודק, זה גם לא כ"כ מפריע, פשוט הראתי נקודה מעניינת. גם במכוניות, אגב, עושים כך - תלוי בשפה שמדוברת בארץ שבה מוציאים את הרכב, לכן כמעט בשום מקום בעולם אין רכב שטח בשם ´פאג´רו´...(והמבין[ספרדית] -יבין)

bruinen

New member
או שמעתה תשאל

מתי הטולקון מתחיל?? ואיפה זה בכלל???? ולמה אני נמצא תקוע בתחנת דלק לבדי??? איפה כולם?? :)

זה שיר יפה, אבל יש בו משהו מוטעה

הביטויים "עוד לא ניתן גם שם אחד" ו-"אך הוא הרבה לתת מילים" מתאימים לדעתי הרבה יותר לבני לילית, כי הם אלה שיצרו מילים ונתנו שמות לדברים. מגמדים הייתי מצפה לביטויים אחרים. הרעיון שהזמן התחיל כשניתנו לדברים שמות, מסתדר עם האהבה הגדולה של טולקין למילים אבל גמדים אמורים לאהוב דברים אחרים ולהגיד שהזמן התחיל לדוגמא עם כריית היהלום הראשון. נשמע קטנוני? לא יודעת, בכל מקרה זה תמיד הפריע לי בשיר הזה.

גאנדAלף

New member
הגמדים רוחשים כבוד רב למילים ושפה,

יחס של קדושה, כך שזה לא כל-כך בלתי-סביר.

באמת?

אני תפסתי את עניין השפה שלהם יותר כהתבדלות מאחרים, ולוא דווקא כקדושה. בכל מקרה הם לא יצורים רוחניים במיוחד,להיפך, הם מייחסים חשיבות רבה לחומרי. זה פשוט לא מסתדר לי עם אהבה למילים.

ארו

New member
שירו של בילבו על אראגורן

בתרגום אוריאל אופק, או לחליפין בגרסת המקור. אין מילים להביע עד כמה .

Nifredil

New member
גמני! ../images/Emo3.gif

לא כל זהב יש לו זוהר לא כל תועה דרך יאבד גם בא בימים יש לו תואר ושורש עמוק לא יושמד. מרמץ תצא אש ותרב מאופל האור יהלוך גם להב נתוץ יהיה חרב וההלך ישוב וימלוך.

pugis

New member
ישבתי מול האח לחשוב

השיר שבילבו מזמר לו חרש בעת פרדתו מפרודו בריונדל

למעלה