שירות

שירות

היו כאן כמה הערות על שירות במסעדות (שירשור פאסטיס) ונזכרתי ואני חייב לספר לכם לפני כעשר שנים ואני לא שוכח טיילתי בצרפת ונכנסתי לא פחות ולא יותר ל"קפה דה מאגו" בכיכר סאן ז'רמן דה פרה בפאריס Cafe des Deux Magots אחד משניים שלושה בתי הקפה הכי הכי הכי בפאריס קפה שקיים מזה כמאתיים שנה ונחשב הכי הכי נחשב סארטר ודה בובואר היו יושבים שם בשנות העשרים כל ההוס & הוס שמה ממש ממש אתה רואה את הזקנה המטופחת עם הכלבלב עם הסרט בראש וכאלו היינו זוג ישבנו באה מלצרית עם מגש עוגות (דוגמאות) כל עוגה (מנה אישית קטנטנה) משו כמו חמישים שישים שקל (אז) לא תאפקנו עיניים גדולות הזמנו שלוש עוגות ושני קפה (תעריף בערך כמו ארוחה זוגית שלוש מנות עם יין במול ים) חיש קל הגיעה הכבודה לשולחננו הקטון הצופה לכיכר המדוברת היתה שם עוגת שוקולד עגולה טעמתי חמוצה חמוצה חמוצה מקולקל קראתי למלצרית אמרתי לה לא צייצה ואמרה לי להמתין שניה הגיע המנהל חנוט בחליפה שלושה חלקים מה הבעיה מסייא הוא שואל הסברתי מיד הוא אומר בהתנשאות וברוב חשיבות מדושנת אדוני הנכבד העוגות שלנו כולן עשויות משמנת ומוצרים טריים טריים יום יום ובלתי אפשרי בכלל שזה מקולקל התחלנו להתווכח הוא התעקש ואז הוא אומר לי רגע הלך חזר עם מזלג ביד לקח ביס לעיני הנדהמות מהעוגה שלי העוגה שלי שעל צלחתי שלי לעס ובלע הביט בי ואמר "זה בסדר זה טוב, אתה יכול להמשיך לאכול את זה!!!" קפה דה מאגו פאריס!!!!!!! הייתם מאמינים????... טוב רק שלא השתמש במזלג שלי... התאפקתי כישראלי מחונך ולא העפתי לו סטירה ממש קשה היה לקחתי נימה אסרטיבית פוקדת ושקטה ביקשתי שיפנה את המנה מכאן הוא לא התווכח היא פונתה וגם לא חוייבתי אבל אבל אבל אבל בקיוסק של פרוספר בשכונה ד' באופקים זה לא היה קורה לנו בחיים לא אז הנה לכם כל אלו שטוענים כלפי השירות בארץ חבלללללללזמן אחלה יום לכולנו

ננה f

New member
זה קרה לי ביועזר...

אז אני מסכימה, אצל פרוספר בשכונה ד' באופקים אולי לא, אבל אנחנו בדרך ה"טובה" היישר לשם...

ננה f

New member
לא מול עיני אלא...

המלצרית עשתה את עצמה לא מאמינה. ורק אחרי שהתעקשנו שהמנה מכילה מלח בכמויות של הלם אנפילקטי במקור, על זה הבוטרדו ומעל מישהו עוד פיזר בנדיבות אין קץ המון מלח אטלנטי אפור, ואחרי שהותרנו את הצלחת דקות ארוכות (פסטה...) על השולחן היא הואילה בהפגנתיות יתרה לקחת את הצלחת כשהיא מוחה בקול ובתוקפנות ש...שבמטבח יטעמו ויחליטו אם אנחנו צודקים ואם זה באמת כל כך מלוח, עד שאי אפשר לאכול. היא חזרה אחרי כמעט 10 דקות, בהן צד אחד של השולחן לא אכל, והודיעה שנוכל לקבל את המנה מחדש עם פחות מלח. אבל אז כבר לא ממש רציתי את מנת הביניים הזו מחדש, והאלטרנטיבה בתפריט היתה מנה לא ראוייה בעיני, כך שלא היה ניתן לתקן. אבל כן המטבח בהחלט טעם.טעם והחליט...

אז אולי הם שטפו את הפסטה במטבח?

פעם, כשהייתי ילדונת, נשואה טריה הכנתי צ'יפס, וכמו כל כלה מאוהבת, שמתי המון מלח החצי שלי אכל כמה, את הגריבה של המלח שמעו עד לרחוב השני, והעדינות הודיע לי (אחרי מאמצים כבירים לבלוע) שזה בלתי אכיל. בלי הרבה בעיות לקחתי את הצ'יפס למטבח, ו.....שטפתי אותו תחת הברז והחזרתי לו אותו. אז אולי הפ עשו אותודבר עם הפסטה?

זה מה שאני אוהבת בננה-בר

מאמינים ללקוח. זה קרה לי שם 3 פעמים. פעם ראשונה אכלתי בעיסקית, ולקחתי מרק ולפי דעתי הוא היה חמוץ. המלצר (לא מנהל משמרת, לא בעל המסעדה - המלצר) לקח את מרק בלי מילה נוספת, והביא לי תפריט ואמר לי "תבחרי לך מהמנות הראשונות מה שבא לך, בלי להתחשב האם זה בעיסקית או לא). - באותו רגע הם זכו בלקוח נאמן ומרוצה. פעם שניה, במרק (לפי דעתי וטעמי) היה יותר מידי פלפל , המנה הוחלפה בלי להניד עפעף. לפני כשבועים, ביקרתי עם הבן, שנינו הזמנו המבורגר, אני רייר והוא מדיום. היות ותערובת של הבשרים (הם מכינים לבד) לא מצאה חן בעינינו, המנות הוחלפו, גם אם היו אכולות חצי. והיתה פעם, לקחתי סטייק, וכששאלו אותי איך הוא, אמרתי "בפעם שעברה הסטייק היה יותר טעים". הייתי צריכה ממש לריב עם המלצר, כדי שלא יקח ויחליף לי את המנה. בגלל זה (ובגלל האוכל הטעים והמקום היפה וביחוד בגלל השירותים) אני לקוחה נאמנה שלהם כבר 6 שנים.

למעלה