שירות למדינה

אהליבמה

New member
שירות למדינה

אני רואה שהפורום לא כל כך תוסס בזמן האחרון, וחשבתי שזה יהיה הזמן להעלות שאלה שיוצא לי להתעסק בה עם עצמי די הרבה בזמן האחרון.. לפני שאני אומרת מה דעתי (שגם ככה עוד לא סגורה, וזו אחת הסיבות שאני מציגה פה את העניין ), אני מאד רוצה לשמוע את כל מה שיש לכל אחד כאן להגיד.. ואני אשמח אם תציגו לי נקודות מבט קצת יוצאות דופן בעניין.. ******** אז ככה (למה אני תמיד מתברברת לפני שאני כותבת את מה שיש לי להגיד, אה?!) ובכן... מה דעתכם על שרות לאומי וצבא לבנות? ז``א.. די ברור לי שיענו כאן כמעט (ואני חוזרת-כמעט ) בפה אחד ששרות לאומי עדיף, השאלה היא עד כמה צריכים לפסול את הצבא, במידה והתפקיד שנותנים שם הוא תפקיד שלא ניתן להגיע אליו בשירות לאומי (כל עוד הוא לא דורש משהו שממש אסור באופן ברור מבחינת ההלכה). פחות חשוב לי לשמוע תגובות שהן ברורות, אלא יותר לשמוע תשובות כאלה שהתשובה אליהן לא ברורה מאליה. מה קורה אם למשל רוצים ללכת ללמוד דרך הצבא (גם עתודה וגם מסלולים אחרים שהם לא עתודה ממש אלא לימוד בצבא עצמו), או להיות במודיעין וכו`? (אני עוד לא יודעת מה אפשר לעשות-למי שיש רעיון מוזמן להוסיף) בקיצור.. אני ממש אשמח לשמוע את מה שיש לכם להציג לפניי, כי אני צריכה עוד כיווני חשיבה... והדיונים פה תמיד מוסיפים כאלה בלי סוף (-: תודה רבה רבה אהליבמה

מיקי*

New member
אני אנבור במעמקי הפורום

ואנסה למצא את מה שכתבתי בעניין בעבר.

ilbb

New member
תשובה חדה וברורה

העניין די פשוט, בהנחה שהצבא לא מתנגש עם הערכים הדתיים של מישהי, הרי שהשיקול העיקרי והיחיד שעומד לפניה הוא איפה היא תועיל יותר. וחשוב להדגיש שהתנאי הראשון חייב להתקיים. יש מבין?

ויליאם

New member
אין דבר כזה!!! נקודה

שלום אהליבמה שלום כולם! למרות שהדעה שלי בנושא היא חד משמעית לגמרי ולמרות שאת רצית דעה שלא כ``כ בטוחה בעצמה אני עדיין החלטתי להגיב על מה ששאלת למרות שבדר``כ אני לא כ``כ מגיב כי זה נראה לי מאוד מאוד חשוב שישמעו מישהו שחושב כמוני. אז ככה: פעם חשבתי שצבא זה חובה לכל אחד ואחת!(למה החילונים כן ואני לא?) ואפילו אמרתי לעצמי שהמצפון שלי לא יהיה נקי אם אני לא אלך לצבא אבל..היום התבגרתי קצת והבנתי שצבא זה לא סתם מקום שהולכים אליו ואין לו שום השפעה על חייך יש לו השפעה ענקית בצורה מדהימה(תשאלו כאלה שהיו בצבא) ואני בכלל מדבר על בנים וכל שכן על בנות צבא זה מקום מקלקל מה את מתכוונת שבת תלך לשרת במקום שכמובן לא נוגד את ההלכה?! רבותיי ההלכה זה חלק מהתורה והתורה זה לא דבר טכני שזה מותר וזה אסור התורה היא תורת חיים מי שלומד תורה כמו שצריך רואה שזה פשוט מדהים הדמיון בינה לבין הפסיכולוגיה (בעיקר חסידות) התורה זה לא רק זה מותר וזה אסור התורה זה הדבר שלפיו אנו אמורים לחיות את כל חיינו היא נותנת לנו את הכוח להמשיך לחיות. אני מתכוון שיש בתורה חלק שלכאורה נראה לנו יותר גשמי כגון ההלכות וחלק יותר רוחני ומלא אנשים מתבוננים רק בחלק הגשמי לכאורה רק בהלכה ובכלל לא משתמשים וחיים לפי החלק הרוחני לכאורה, וענינין: צבא זה מקום שפשוט הורס את החלק הרוחני פשוט כך ואף אחד לא יכול או רוצה להתכחש לזה צבא מקלקל את החלק הרוחני של האדם ככה שאין ממש דבר כזה מקום בצבא שהוא לפי הכללים של התורה אני כולי תקווה(באמת)שהצלחתם להבין למה התכוונתי כי באמת זה מאוד חשוב באהבה ובחיבה רבה,ויליאם

התמ-ים

New member
אולי תפרט קצת, מה זה אומר:

``צבא זה מקום שפשוט הורס את החלק הרוחני פשוט כך ואף אחד לא יכול או רוצה להתכחש לזה צבא מקלקל את החלק הרוחני של האדם ככה שאין ממש דבר כזה מקום בצבא שהוא לפי הכללים של התורה`` חשבת שאולי ``הצבא הורס את החלק הרוחני``, כמו שהגדרת (ואני לא מסכים לחלוטין לכלליות של ההגדרה), מכיוון שאין בו מספיק אנשים ששומרים מצוות? גם שוק העבודה, הוא די דומה, האם זה אומר שבגלל זה אני אשאר בבית, ולא אלך לעבוד, עד שאני אמצא מקום שכן נוהג לפי הכללים של התורה? <לדעתי אין מקום כזה, גם במגזר החרדי>

ויליאם

New member
יש לי הרבה מה להגיד לך...

תקשיב זה ממש בדיחה כאלה שאומרים ``אני הולך לצבא כדיי שיהיו שם אנשים דתיים`` זה כ``כ אבסורדי שזה מצחיק נראה לך באמת שיש מישהו שהולך לבזבז 3 שנים מהחיים שלו רק בשביל שיהיו אנשים דתיים בצבא?

התמ-ים

New member
בדיוק הפוך, ואני מקווה שתראה את זה

אני לא הולך לצבא בכדי שיהיו שם יותר אנשים דתיים, אני הולך לצבא, בשביל לתרום את מה שאני יכול למדינה, וכי זה החוק. אותי מצחיקים התירוצים (וזה לא סיבות, זה תירוצים) של אלו שלא הולכים לבצא בגלל קילקול הרוחניות שם, אם הם היו הולכים, וחבריהם היו הולכים, והחברים של החברים שלהם היו הולכים, אז בצבא היה גרעין יותר גדול של דתיים, ואז לא הייתה להם בעיה של ``רוחניות``. וחוץ מזה, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אני לא חושב שהצבא מקלקל את ``הרוחניות`` של האדם, יותר מכל דבר אחר, מי שמתקלקל בצבא, יתקלקל גם בכל מקום אחר. נקודה. אז מה? בגלל זה צריך להישאר בבית כל היום?

למעלה