שירות לאומי

Crystal00

New member
שירות לאומי

שלום, יש לי כמה שאלות בקשר לשירות הלאומי: א. האם אפשר לחתום לעוד שנה לאחר השנה הראשונה? ב. האם יכירו בי כבת שירות שכלכלתה עליה למרות שאני לא גרה בדירה שקיבלתי דרך השירות, אלא בדירה ששכרתי בעצמי? ג. האם אי אפשר בשום פנים ואופן, להפסיק שירות? תודה רבה, נלה :)

היי קריסטה...

לשאלותייך : א. בטח שאפשר לעשות שנה שנייה. זאת בהנחה שהיית בסדר והרכזת תאשר לך. ב. בד"כ לא מאשרים סידור כזה, כיוון שזה עולה למקום השירות יותר, וסביר להניח, שאם אותו מקום לא רצה לאשר דיור, כי זה עולה לו יותר, הוא גם לא יהיה מוכן לאשר תעריף של בת חוץ (שכלכלתה עליה). ג. למה שתרצי להפסיק ? אני מבולבלת, בשאלה א' רצית להשאר... וברצינות - לפני שאת עוזבת , לדעתי, כדאי למצות את כל האפשרויות לפתרון הבעיה ( עם האנשים במקום, עם המנהל, עם הרכזת). מעבר לכך- מדובר בשנת התנדבות, כך שאף אחד לא ישאיר אותך בכוח... בהצלחה.

Crystal00

New member
אני עדיין לא בשירות

רציתי לדעת אם אפשר לעזוב רק למקרה שאני ארצה, או משהו דומה. אני בונה על שנתיים מלאות ואם היה אפשר 3 הייתי עושה 3. אז מה שיקרה זה שאני פשוט אקבל משכורת לא רצינית? כמה זה בכלל? תודה, נלה :)

Crystal00

New member
משכורת

הסתכלתי כבר, ובדיוק בגלל זה אני שואלת, האם שירות לאומי יראו אותי כבת שכלכלתה עליה, למרות שהדירה שאני גרה בה אינה דירה שתווכה לי דרך שירות לאומי? תודה :)

M o n a L i s a

New member
קריסטל! ../images/Emo13.gif

אני לא בטוחה בתשובה שלי, אבל אני חושבת שרק אם את בדירת שירות אז זה מוכר ככלכלה עצמית.

Crystal00

New member
Mona lisa

אוח, אז הם לא בסדר. הם כבר חודש בלאו הכי מורחים אותי, כבר שלושה שבועות הם לא עונים לי בטלפון ובגלל זה אני לא יכולה לשלוח להם את כל מה שהם ביקשו... אני לא מבינה את זה. יש לך מושג עם מי צריך לשכב שם בשביל שיתנו לי לשרת כבר, בלי כל מיני קשקושים? תודה...

Crystal00

New member
משכורת גבוהה

למזלי, דיברתי עם המנהל של הסניף של קרית אתא והוא אמר שכן מגיעה לי משכורת יותר גבוהה גם אם אני לא גרה בדירה של שירות לאומי... הקלה :) חוץ מזה, עוד שאלה - הראיון אישי הזה קובע את גורלך או שהוא רק לצרכי שיבוץ? והאם אני יכולה לסרב לשרת במקום מסויים? אם הוא רחוק מדי, וכאלה?

היי

נחמד לדעת בקשר למשכורת, אבל אל תשכחי שמאוד מאוד יקר לשכור דירה או לפחות חדר, ודירת השירות היא פתרון זול וחביב בד"כ. צורכי השיבוץ קובעים את גורלך, לא? לכן לראיון יש חשיבות. לגבי המרחק ממקום השירות - את מתכוונת למרחק מהבית של ההורים? חשבתי שכל הקטע בלעזוב אותם זה לגור רחוק
אני משרת בחולון ויש לי שם דירת שרות, וההורים גרים בירושלים, ככה ששעה-שעה וחצי נסיעה זה אידיאלי בשבילי. באופן כללי בטח שאת יכולה לסרב לשרת במקום מסויים, ומנסים להתחשב בצרכים שלך כמה שיותר (בניגוד לצבא למשל)

יוני

חשבתי שבנים לא מקבלים דירת שירות, בגלל שאין מספיק בנים או משהו כזה... אני אשמח אם תתקן אותי. נעה

גם אני אשמח לתקן אותך ../images/Emo13.gif

בגלל שיש מעט בנים שרוצים דירות שירות, יותר קשה למצוא לנו מקום לשרת, וגם יש ממש מעט דירות בארץ. הדירה שלנו בחולון, ואנחנו 3 בנים בסה"כ

Crystal00

New member
לא חייבים לגור רחוק

אני לא עזבתי את ההורים שלי כדי לגור רחוק, למרות שאני כן גרה רחוק מהם, אני גרה בצפון והם גרים במרכז, אבל בסופו של דבר אני חייבת לשרת פה באיזור, ממש באיזור, אני לא ניידת וזה ממש מסובך מכאן לנסוע בתחבורה ציבורית. בגלל זה כל כך עקרוני לי המיקום... :)

Crystal00

New member
דירה

אני גרה בדירה שלי כבר שנה, אני לא הולכת לעזוב. אין לי שום צורך בדירת שירות, בטח שלא עם אנשים זרים. והדבר האחרון שמעניין אותי זה הבית של ההורים :) כששירתתי בצבא נדפקתי מספיק, ושירות לאומי גם ניסו כבר לדפוק אותי קצת, למרות שאני אפילו עדיין לא משרתת, אבל רק מדברים עם איזה מנכ"ל וצועקים, והכל מסתדר. גם את הצבא דאגתי להעמיד במקומו. אם ישבצו אותי רחוק מדי, אני אדאג לתקן את זה.

קריסטה, אני חייבת לתקן אותך!

ל"שלומית" אין סניף בקרית אתא! וגם אין לה מנהל ממין זכר,כך שמן הסתם הגעת לעמותה אחרת!!!!! לגבי התעריף - תזהרי מהבטחות שכאלה ! בסופו של דבר מי מחליט לגבי הסכום, זה מקום השירות ולא העמותה של שירות לאומי. מקום השירות הוא זה שמשלם (דרך העמותה), כך שבמרבית המקרים, מקום שלא מוכן לשלם עבור דיור, גם לא ישלם עבור כלכלה מחוץ לבית!!!! על כל פנים, דברי על העניין עם הרכזת בראיון.

Crystal00

New member
זה לא שלומית

הסניף בקרית אתא הוא ש"ל, לא שלומית. ולא משנה לי עם מי דיברתי, מה שיקרה בסוף זה שהכל יקרה בדיוק כמו שאני ארצה וזהו :)) אם המקום של השירות לא ירצה לשלם לי גם על הכלכלה שלי, אני אדבר על זה עם הרכזת ואם לא יהיה פתרון, אז שלום ולהתראות. אני מממנת את עצמי בדיוק כמו כל אחד שגר בדירה משל עצמו, ולא מקובל עליי שלא יכירו בי כאחת כזו. בכל אופן תודה, ואני אשמח לכמה שיותר פרטים על שירות לאומי! אגב - אתם עונים ממש מהר, וזה באמת ראוי לשבח! תודה :)

וואוו.....

מה זה הכעס הזה ? נ.ב. - בעמותה שאת מתייחסת אליה ה"הרכזות" הן רק פיקטיביות,לא ממש נוכחות בשטח (שאלי אנשים שמשרתים שם), ויש המון בעיות ארגוניות. זו עמותה חדשה ודי בעייתית. שימי לב, יקירתי. בכל מקרה, מקווה שדברים יסתדרו לך...

Crystal00

New member
אין צורך לוואו :)

אני לא כועסת, אבל ה"רכזות" האלה לא מעניינות אותי, אני אפילו לא דיברתי איתן. אנשים שמשרתים שם אני לא מכירה, כך שאין לי את מי לשאול, ואם יהיו בעיות ארגוניות אני פשוט אפסיק את השירות. אני יודעת שהעמותה הזאת בעייתית, הם כבר חודש בערך לא עונים לטלפונים... כך שזה הובהר לי :)) אני פשוט מקווה שיש עוד עמותות בצפון חוץ ממנה (ומהעמותה שבחיפה), אחרת אם לא יילך לי אצל ש"ל, אני פשוט לא אוכל לעשות שירות לאומי. תודה :)

למעלה