שירות לאומי

דרמות

New member
שירות לאומי

האם מנסיונכם אגודות שירות לאומי מאפשרות לאנשים המאובחנים עם אספרגר מגורים בדירת שירות? האם הם יגבילו את התקנים המוצעים על סמך אבחנת אספרגר?

schlomitsmile

Member
מנהל
מאד תלוי בנפשות הפועלות
לגבי מגורים, לא יודעת, לא רואה סיבה לאפליה.
לגבי התקנים- תלוי ברכזת שנפגשים איתה.
בכורי רצה להתנדב לשרות לאומי.
הגיע לראיון עם הרכזת,
וכצפוי, דיבר מאד בשקט ומעט, בלי קשר עין.
אח"כ אמרה לי הרכזת "הוא לא עובר מסך".
כלומר לא משווק את עצמו היטב
ולכן היא לא ראתה טעם להפנות אותו למקומות השרות לראיונות.
ניסיתי להסביר לה, שהבחור הגיע אליה אחרי קבלת פטור מצה"ל
בשל היותו על הספקטרום, זה הרי ידוע לה,
אז לחסום אותו עכשיו בגלל זה, זה כמו לחסום עיוור כי הוא לא רואה.
כל הרעיון הוא לאפשר למקבלי פטור להביא לידי ביטוי את כשרונותיהם
ולא להרחיקם בגלל מה שעליו הפטור.
לא עזר לי

אבל זה שהגברת הזאת אטומה, לא אומר שכולן אטומות

אז אל יאוש

אם תתקלי באטימות, פשוט להמשיך הלאה, לרכזת אחרת, עמותה אחרת.

דרמות

New member
תודה רבה על התגובה! אני מאוד מעריכה את זה.

אשלח לך תגובה במסר אישי כי אני לא מרגישה בנוח לכתוב על גבי פורומים (מקווה שזה בסדר מצידך).

אם לאנשים יש ניסיון כלשהו בהקשר של מגורים – אנא כתבו לי. זה מאוד חשוב.

טובללכת

New member
ואם כבר מצליחים להתגייס לש. לאומי..

אז המגורים בוודאי תלויים ביכולת הצעיר/ה לגור ולנהל חיים באופן עצמאי, הרחק מהוריו.

דרמות

New member
השאלה היא

אם אנשים נתקלו בשלילה גורפת לדיור גם אם הצעיר/ה לגמרי עצמאית – על סמך המושג 'אספרגר' (כשניכר קושי בהשתלבות חברתית אבל לא בעצמאות).

טובללכת

New member
אין לי מושג אבל..ובגלל..

שרוב האספים מתקשים בעוד כמה דברים מלבד השתלבות חברתית.
והדברים האלו די משמעותיים ודי דורשים מישהו שמכיר אותם היטב
צריך שיהיה ברקע לעזרה בעת הצורך-ההורים, אח קרוב, משלב/חונך וכדומה.
ואני מתכוונת לתסכולים שבאים בהתפרצויות זעם, הסתגרות, קושי בהתארגנות, מוטוריקה וכו'.
כמובן לא בהכרח כל הקשיים ביחד, אלא חלקם.
באיזור לא קרוב לבית ובדירת מגורים של השירות הלאומי, לא ערוכים למצבים כאלו.
הם מתאימים לאנשים עם בעיות בריאות, וסוגים של קשיים שלא דורשים תיווך.
גם רוב התפקידים שמקבלים בשירות הלאומי דורשים בד"כ יכולת חברתית סבירה.
זה מתאים גם למה שהסבירה לך שלומית.

לגבי אספרגר זה לא תמיד נכון מה שכתבת

ויש הרבה עצמאיים לגמרי ובלי התפרצויות זעם.
קושי חברתי כן.
בעיות במוטוריקה והתארגנות כן.
אבל לא ברמה ששוללת עצמאות או מגורים עם שותפים.

dina199

New member
לא נראה לי שיש משהו גורף.

אבל כדי להתקבל לשירות לאומי צריך לעבור ראיון בעמותה. הרבה א"סים נופלים בשלב הזה (ולא מתקבלים בכלל לשירות לאומי) כי הם 'לא עוברים מסך'. לדעתי כך זה גם עם דירה. אם המראיין ישתכנע שהא"ס מספיק עצמאי, לא נראה לי שההגדרה הרשמית תפריע.

זה מזכיר לי שלי הייתה אפשרות

להיות בצבא ביחידה טובה ( הציעו יחידות קרביות גם מובחרות - וגם בתפקידים שצריך יותר "שכל" אם אתם מבינים).,אצלי הלך הראיון סבבה,אני דיברתי קצת שטויות מה שהוריד לי את הציונים אחרת הם היו יותר גבוהים, אבל הציעו לי יחידות (קרביות מובחרות -יום סירות) וגם אופציה של ( יחידות מחשבים -מודיעין וכל הדברים האלו)

אבל אני הייתי נועל על קרבי ממש כאלו בטירוף, זה היה החלום שלי אבל הפסיכיאטרית הזבל הזאת אמרה לאמא שלי שלא מתאים לי קרבי כי אני לא יכול להחזיק נשק אחרי שהיא נתנה לי בהתחלה אישור!, ואמרה שאני משתפר בגלל שהיה איתי מקרה אלימות ואיזה נסיון קטן להתאבדות זה היה הראשון אני חושב ( בכיתה יא אם אני זוכר נכון) אז הרסתי את הכל שוב

כמו תמיד,אבל אני זוכר שאמרו שכבכל זאת אני יכול להתגייס אבל לא לקרבי רק שירות רגיל, היא נתנה אישור והכל הלך טוב ובסוף גילו שאני אספגר עד אז הייתי ( אם הפרעה נפשית לא מאובחן כאוטיאיסט) ואז הם דחו את זה,ואמרו שאני יכול להיות בישרות לאומי זימנו אותי קבן החרא הזה שישחק לי במוח וניסה להוציא ממני הודעות ומרוב שהייתי בבאסה שלא הצלחת,אז התחלתי לדבר שטויות והעיפו אותי לגמרי מהצבא ואז היה נסייונות והחריף המצב הנפשי שלי,והייתי מאוד אלים ובסוף זה הדרדר מאוד ואישיפזו אותי ( מה שרצו כבר בגיל 12 במחלקה סגורה לילדים) הם הצליחו מאוחר יותר,

קיצור זה לא מתאים לכל אחד, קשור לרמת תפקוד של הבחור ליכולת "חברתיות שלו", יש לי חבר אספי שהוא ילמד רפואה גם והוא גם כרגע בפלסר שריון לוחם, הוא מוזר אבל לא רואים עליו ממש ככה הוא מספר שהוא מסתדר מציון ואוהבים אותו.

ונראה שהיה לו חיים ריגילים מאוד אפילו שהוא אספגר אבל הוא בתפקוד גבוה אפילו מאוד.

שהיה בהצלחה בכל מה שתעשו, ולא חובה שירות לאומי אם זה לא הולך אז זה לא הולך הכל בסדר.

למעלה