שירות לאומי

שירות לאומי

ראשית כל: מזל טוב לבנות שמתחילות השבוע את השירות שלהם, שיהיה בהצלחה, והחשוב מכל.. תהנו מהשירות לאומי. לפני כמה שבועות פתחו כאן דיון על השירות לאומי הצד החרדי של הפורום היה נגד. ואני שואל למה שבנות חרדיות לא יעשו שירות לאומי בתוך המגזר החרדי וכך פתרנו את הבעיה שיש מצד המגזר?

Silly Wisdom

New member
תאכלס

הן עושות- אצלי בסמינר היו בנות שהלכו להתנדב בעל"ה. אבל סתם ככה הרעיון זה לא לצאת מרשות ההורים- והרי ששירות לאומי הוא בשירות המדינה והמדינה אחראית על הבחורה וכו' וכו'... אין לי כח להרחיב.

לא הבנתי בדיוק מה רצית להגיד אבל

אבל אני ינסה להגיב: א.שירות לאומי לא מחייב לצאת מרשות ההורים, אפשר לעשות שירות לאומי קרוב לבית ולישון בבית. ב.אי אפשר, ולא צריך (!) לסגור בבית בחורה שהיא כבר בגיל 18. היא כבר לא ילדה ויש לה אישיות בפני עצמה

צדיק גוזר...

גדולי הדור אומרים שעדיף למות ולא לעשות שירות..

אני חושב

שאת יודעת מה תיהיה התגובה שלי אבל אני מעדיף לא להגיב לטענה הזאת עכשיו כי זה סתם יסיט את הנושא. (בעבר הגבתי לטענה הזאת)

א. תודה.

אני יזדקק לאיחולי ההצלחה שלך. ב. יש כבר דבר כזה, קוראים לזה `שנת חסד` (ולא חלילה שירות לאומי..) בנות חרדיות אחרי תיכון שמשלבות לימודים במכללה/סמינר, עם עזרה לעם. סליחה, לעם החרדי.

הבנות החרדיות

חלקן הולכות לסמינרים או למכללות, ללמוד מקצוע לחיים. הן עתידות להחזיק בעל שיושב ולומד, או שלא. אבל למה לבזבז שנה תמימה אם אפשר לנצל אותה בעוד המח בתוך הלימודים? תראה, אני מעריכה את נותנות השירות הלאומי, אבל כמו שאני לא אלך ברחוב עם מכנסי אלאדין, ככה גם אנלא אעשה שנת שירות. ולא משנה איפה, ובאיזה מגזר

לבזבז שנה תמימה?????

לעזור לאחרים זה לא בזבוז זמן. בית המקדש נחרב על שנאת חינם והוא עתיד להיבנות בעזרת השם בגלל אהבת חינם. אם יש מגזר כלשהו שטוען שעזרה לזולת זה בזבוז זמן בטוח שאין בו אהבת חינם! לגבי הלימודים אפשר ללמוד מקצוע בכל שלב בחיים ואם תתחילי את התואר שנה אחרי אף אחד לא ימות. דרך אגב: לגבי מה שאמרת ששירות לאומי זה בזבוז זמן כדאי שתדעי שזה גם תורם לבחורה עצמה שעושה את השירות

רiעה צxן

New member
איזה עבודות

שירות יש לך להציע? רוב העבודות שירות הם במגזר החילוני. כך שלא בדיוק מתאים לבת ישראל לעבוד במקומות כאלה. שילכו להתנדב באירגוני חסד במגזר החרדי? רוב האירגוני חסד במגזר החרדי לא מוכרים כאירגוני חסד. הם בנויים מתרומות של אנשים נדיבים. הם לא מקבלים תמיכה מהמדינה. כך שעבודה/שירות אין כאן...

יש ויש

מעונות של תינוקות, עזרה והדרכה בבתי ספר וגנים, עזרה בבתי חולים, מזכירה בבתי דין של הרבנות

למעלה