שירותי מיקום

aclinova

New member
שירותי מיקום

חיפשתי הודעות קודמות בנושא אבל לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה: האם מומלץ להשאיר שירותי מיקום (gps) דלוק או כבוי כדי לשמור על חיי סוללה?
אפליקציה נגד גניבות שהתקנתי מבקשת, וזה הגיוני, להשאיר גיפיאס דלוק אבל אני תוהה אם זה לא יזלול לי את הסוללה.
תודה

BobboVilla

New member
שירותי המיקום *כשלעצמם* לא צורכים סוללה. האפליקציות שניגשות

ולוקחות את נתוני המיקום - כן. מעבר לאפליקציות של איתור המכשיר, יש לגוגל את שירות הריגול של "היסטוריית המיקומים". יכול להיות שעוד רוגלות, כמו למשל פייסבוק, ניגשות באופן תדיר לשירותי המיקום. חלק מהשירותים של Google Now (או איך שלא קוראים לזה עכשיו) גם כן צריכים לדעת מה המיקום שלך כדי לתת לך מידע טוב.
&nbsp
בגדול, זה משהו שרק אתה יכול לענות עליו. כמה חשוב לך להיות מסוגל (למשל) לאתר את המכשיר במקרה של גניבה, כשאתה מעמיד את זה מול העובדה שהסוללה (נניח) תיגמר לך שעתיים מוקדם יותר.

אבי לב50

New member
על כך אמרו חכמים מאיתנו "יש רצוי ויש מצוי".

אכן הפעלת ה-GPS "גוזלת" מהסוללה, אך אגלה לך רק סיבה אחת שבגללה החלטתי להפעיל במכשירי את ה-GPS באופן קבוע, למרות שזה עוזר לכל מיני אפליקציות לרגל אחרינו.
&nbsp
איש יקר לי הלך לאיבוד. פשוטו כמשמעו. מדובר באדם מבוגר חולה אלצהיימר.
בני משפחתו דאגו לצייד אותו במכשיר סלולרי עם GPS שפועל באופן קבוע, ולא ארך זמן רב עד שבאמצעות האפליקציה נגד גניבה הוא אותר, אפילו בטרם פנו למשטרה.
&nbsp
אני חושב שזה חומר למחשבה לכל מי שתוהה בעניין הפעלת ה-GPS.
&nbsp

ז ק ו

New member
שמע סיפור. [היה בעיתון]

מסוחר/כן תכשיטים שנודד בין חנוית תכשיטים להפצת סחורתו, נגנב התיק על תכולתו.
אבל האיש היה חכם מלכתחילה, והסליק GPS בתיק. ובתוך זמן קצר הוא אותר בידי הגנבים.

למעלה