שירותים במרתף

שירותים במרתף

שלום, אנחנו עומדים לפני בנייה של בית עם מרתף. המרתף גדול יחסית (90 מ"ר) ותכננו לסגור בו חדר אורחים וחדר אמבטיה+שירותים. אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון (לא מצאתי משהו אחר מתאים
) אבל אשמח לשמוע על פתרונות השאיבה שקיימות משירותים במרתף. הבנו שיש משהו שנקרא סילוקית (יחסית בעלות נמוכה) וקיימת אופציה יקרה יותר - שלא ממש הבנו מהי. אשמח לדעת מה היתרונות/חסרונות בכל פתרון ומה העלות של כל פתרון כזה... המון תודה!

שירותים במרתף

שלום . ראשית בהצלחה . שנית אין כל בעיה למקם שירותים במרתף , ובמידה ומתכנננים נכון את יכולה לוותר על הסילוקית . - תכנון נכון הכוונה היא מערכת הביובו החיצונית של הבית ושבה ניתן להרכיב משאבה בתוך בריכת הביוב לצורך פינוי מים בגובה מסיויים . מוזמנת לבקר אותי באתרי - ולהתייעץ עימי מפעם לפעם . בהצלחה . אבי

תודה רבה על התשובה

תוכל לתת לי הערכת מחיר (מאוד גסה כמובן) לפתרון שציינת בתשובתך? ביקרתי באתרך...התרשמתי מהאיזכור לגלעד שליט - כל הכבוד!

הערכת מחיר

שלום , אזיכור גלעד שליט זה המעט שאני יכול לעשות כחובה מוסרית לחייל שיצא להגן על המולדת ...והשליחים נמצאים כל הזמן בשיחות . לענין - עליות משאבה -2000 - 3000 ש"ח . קו חשמל ישיר ללוח - 500 ש"ח . אבל החשוב ביותר הוא התכנון של המערכת אשר תלוי בתוואי השטח של המבנה . מיקום הבריכה , + זמן תכנון - על זה אני לא יכול לענות . אבי

gerson1

New member
מספר הערות

תחתית תא הביוב המוצע ל\חייב להיות נמוך בהרבה ממס\פלס רצפת המרתף, אחרת מי דלוחין לא ירדו אליו. התא חייב להכיל כמות מים סבירה ע"מ להפעיל משאבת סניקה טבולה, כך שיש לבנות תא גדול יחסית, אשר יכיל מספר ליטרים של מים שחורים ואפורים ולאפשר למשאבה פעולה יעילה ואורך חיים סביר-כלומר כ500-1000 ליטר. כן חייבים להתקין נשם לסילוק ריחות וגזים. אכן עלות המשאבה נכונה אך עם כל השאר כ12000 שח' יש לציין שעל פי חוק בד"כ מרתף יעודו מחסן ואין להתקין בו שרותיםו/או פונקציות למגורים, אלא אם זה שונה בהיתר הבניה הפרטי שלכם.

gamari

New member
כתוספת קטנה אך חשובה..

כי אני בדיוק נמצא באחד הפרויקטים במצב כזה. לנסות ולקבור כל זכר לאביזרי סניטציה במרתף לפני קבלת טופס 4, יש רשויות שהיום מחמירים . כלומר את יציאות המים וכניסות הניקוז לנסות להסתיר עד כמה שאפשר. מכיוון שברוב המקרים זה לא מופיע בתכניות הגשה (כי אסור עפ"י חוק) אז אסור גם להתקין. כשמגיע השלב של קבלת טופס 4, מגיעים מפקחים מטעם הועדה הממונה, ובמידה וקיים דבר כזה, המצב קצת בעייתי. לכן רצוי להמתין לקבלת טופס 4 ורק א"כ להתקין. אין לי מה להוסיף, רק מלבד המחיר, 12,000 ש"ח, זה העלות במידה והבית קיים וצריכים לחפור ולהתקין מערכת חדשה, כאשר המרתף חפור ונמצאים בשלבי הבניה הראשונים, לפני מילוי אדמה. וכמובן שהמחיר יותר זול.. אלמנט של גובה לסילוק דלוחין ושופכין משפיע על המחיר (ספיקת משאבה ועומק השוחה).

שוב המון תודה על התשובות

כמו שציינתם, לפני טופס 4 הם לא עושים כלום במרתף. רק אחר-כך. בימים האחרונים אנחנו נותים יותר לפתרון של הסילוקית, מכיוון שהמרתף לא משמש למגורים אלא רק כאזור משחקים/חדר עבודה. ההפרש בעלויות הוא משמעותי...הקבלן מציע את פתרון המשאבה באזור ה 17,000 ש"ח.

טרקטור1

New member
פתרון לביוב במרתף

חופרים בריכה בעומק נמוך יותר מהמרתף. שמים בריכה עם משאבה. עם צינורות למערכת הביוב. עם גמלון עלות כ-10000 ש"ח.

למעלה