שירותים - או - איכ"ס?

Neta558

New member
שירותים - או - איכ"ס?

כידוע, לאחרונה עבר מרכז מרצ לשכון בבנין חדש. כיפאק היי, שמחה וצהלה. (וגם קצת אנתרקס...) מי שהספיק לבקר במרכז החדש, בודאי שם לב להבדלים הרבים מהמרכז הישן-גודל החדרים, צבע הקירות, רצפה במקום שטיח... וכו אך כרגע ברצוני להפנות את תשומת לבכם לשינוי אחד, אמנם קטן, אך יתכן שמשמעותי ביותר. בשירותים במרכז הישן היה ניר טואלט רגיל, כראוי לשירותים רגילים. במרכז החדש, לעומת זאת, ישנו מתקן למעין פיסות ניר טואלט הנשלפות כמו ממתקן לממחטות. אמנם מתקן זה נחשב בעיני רבים לפחות נוח, אך סביר להניח שהוא תורם רבות לאיכ"ס, מאחר שחוסך את שאריות הקרטון שמצויות בסוף גלילי ניר הטואלט. מה דעתכם? במה עדיף להשתמש? גלילי ניר טואלט או מתקן נשלף? הנוער מחליט!!! (אבל המתקן, מן הסתם, ישאר) ובכל מקרה, אתם מוזמנים לשרשר כאן הצעות אחרות להטבה עם איכ"ס על ידי שינוי קטן ובלתי מורגש... :)

אף פעם לא חשבתי על זה ככה

תמיד חשבתי על המתקנים עם הניר הנשלף כדבר מעצבן למדי, ולעתים אף משעשע למדי - הייתי בסמינר באזרחות בירושלים באכסניה שבה הניר טואלט במתקנים האלה היה מסודר כך שחתיכה אחת כחולה והבאה אחריה לבנה וחוזר חלילה (איזה השקעה). טוב אז בכל מקרה עכשיו כשגרמת לי לראות את הצד הידידותי לאיכ"ס שבמתקנים האלה ברור שהם עדיפים. אי נוחות מינימאלית היא דבר קטן לעומת כל יערות הגשם שיינצלו ככה. עוד הצעות, לא יודעת, אני צריכה לחשוב על זה.

אני שמתי לב לפרט מאוד נורא במכתבך

ממתי מנגבים את הישבן בדגל ישראל זו לדעתי בושה וחרפה ואיך את ממפלגה "ציונית" לא היתלונת על כך זו היא בושה למדינה שיש כזה מחדל... יאיר

lionalx

New member
רק גלילים!!!

אני מוחה בתוקף על וויתור על הגליל! אומנם הוא עשוי מקרטון, אבל עד כמה שאני יודעת הקרטון עשיו מחומרים ממוחזרים ויש לו מגוון רחב של שימושים, הנה מספר דוגמאות: -> רבים מהילדים משתמשים בו כבסיס ליצירות שלהם, מאוד פופולרי אצל מורים לאומות -> הוא משמש כצעצוע מתגלגל ולעיס לארנבים משועממים -> מרחיב את הקולקציה של אספני גלילי נייר טואלט כמו כן בעזרת הגליל ניתן למדוד גודל מדוייק של הנייר הרצוי [בעזרת הריבועים], ככה לא לבזבז נייר מיותר. תחשבי איך יראו חייך בלי נייר טואלט מגולגל - האם אפשר ליצור על אנשים או לתלות על העצים ממחטות של נייר טואלט?! וגם אם את לא מעריכה את פיסות הקרטון את תמיד יכולה לדואג שיגיעו למיחזור ויחזרו אליך עם נייר טואלט חדש. ושוב, רק גלילים!!!

Neta558

New member
כמה נקודות נוספות (למחשבה?!?)

יצירות אמנות מגלילים. אכן, שימוש נפלא, הדגמה מעשית וכיפית של מחזור חומרים... אפשר להכין מתקן לעטים, משקפת צעצוע, מוביילים, ועוד ועוד... אך זהירות! לא מומלץ לקייטנות הקיץ... במשך שבועות רבים הצבנו ארגז במרכז לאיסוף פחיות ריקות (כן שי, זה הזמן להודות לנו על כל הלשוניות והמספרים...), ולאחר מכן גם גלילי ניר טואלט, ולאחר פגישת הילדים בקייטנה נוכחנו לדעת שחוץ מלזרוק אותם אחד על השני, לא סביר שנגרום להם להשתמש בהם... שימושים מהנים נוספים שאפשר לעשות רק עם ניר טואלט: תפיסה של קצה הגליל וזריקתו...יופי של משחק בכתה רועשת... כדורגל מניר טואלט! משחק-לעטוף מישהו בניר טואלט לעטוף עצים בניר טואלט לעטוף דברים בניר טואלט (אמרתי מהנים, לא סביבתיים) ובמובן המעשי יותר, ממחטות הניר יוצרות בעיה, בעיקר בחורף. נניח שאתם מצוננים, ורוצים לקחת מהשירותים ניר טואלט שישמש אתכם בעת צרה או התעטשות, האם תתלשו את ממחטות הניר אחת אחת? סביר להניח שתתאיאשו מהר מדי ולאחר מכן תמצאו עצמכם מצוננים חסרי ניר! אגב, היה פעם ניסיון להנהיג גלילי ניר ללא קרטון בסופם...הם עדיין קיימים?

רעות כ-ץ

New member
נטע..

יכול להיות שמצאת נקודת אור במרכז החדש ?!
ולגבי הגלילים בלי קרטון, אכן יש דבר כזה, הוא מיוצר ע"י סנו ואפילו נצרך בקביעות ע"י אמא שלי. בכולופן, לדעתי העובדה שאפשר לעשות בפסולת של מוצר שימוש חוזר לא מצדיקה את הייצור שלו.. (או במלים אחרות: השלושה גלילים שמשמשים לייצור משקפות בכיתות של ריפוי בעיסוק לא עומדים מול הטונה גלילים שנזרקים לפח. מה גם שהמשקפות האלה הן פשוט אסון סביבתי, הן גורמות גם לבזבוז של צלופן, שזה סתם ניילון לאריסטוקרטים) אני מניחה שאם יפסיקו לייצר גלילים, זה לא יחסר לאפאחד, ולעומת זאת מהר מאוד ימצאו רעיון חדש של מוצר שכוח אל לעשות בו שימוש חוזר.

PROJECT:2501

New member
טוב לאיכ"ס רע לחברה

כמה שמתקן ללא גלילים יציל את יערות הגשם הוא יגדיל את הפער החברתי. האנשים בשכבות החלשות אינם יכולים להרשות לעצמן מתקן כזה כאשר הם נאבקים להאכיל את משפחותיהם שלא לדבר על חבילות נייר כחול לבן לסרוגין. נייר הטואלט הוא דבר אנחרוניסטי שצריל להיתחלף במשהו חדש זול חסכוני וידותי לסביבה

Neta558

New member
הכחדת הגלילים-אפשרית?

האם באמת ניתן לצמצם את יצור גליל ניר הטואלט עד כדי אפס? אני זוכרת שכשאר סנו התחילו לייצר את ניר הטואלט חסר הגליל (האם יש לו איזה שם קצר וקליט או שעלינו להמציא אחד?), הם יצאו בפרסום מקיף בנושא. הניסיון להעלאת המודעות לניר טואלט זה, היה גדול ומקיף, אך עדיין איני מכירה אנשים הצורכים אותו, ואת הראשונה שמספרת לי שהוא עדיין קיים. למעשה, אני אפילו לא זוכרת שראיתי אותו באף סופר... האם מדובר במאבק חסר סיכוי או שהשינוי עוד אפשרי? וסליחה על ההתעסקות הענפה בניר טואלט, אך הדבר נכון לגבי מוצרים רבים אחרים... פשוט לא נתתם עדיין דוגמאות נוספות...:(

א.א.אפל

New member
עוד נקודות למחשבה

-ניירות-הטואלט-החתוכים מראש הן צורך שמקורו באוכלוסיה הדתית/חרדית, מכיוון שזאתי משוכנעת כי אלוהים יעניש אותם אם יחתכו ניירות טואלט בשבת. כך אנחנו נותנים כוח כלכלי למוצר דתי, בדיוק כמו שנקנה כיפות, נרות שבת נצביע ש"ס וכו´. ושאלה תיאולוגית: אם אסור לחתוך ניירות, מדוע מותר לפתוח את אריזת ניירות-הטואלט-החתוכים-מראש? -בעזרת ניירות הטואלט הגליליים (מלשון גליל, לא הגליל), ניירות-הטואלט החתוכים-מראש, ניירות-הטואלט-החתוכים-מראש-כחול-לבן-וחוזר-חלילה, וכמובן גם ניירות-הטואלט-של-סנו-נטולי-הגליל-באמצע, אנו בעצם מורחים את צרכינו שאינם נפלו מכוח הכבידה אל מי השירותים אל איזורים אחרים בישבן, בעוד חלק קטן מהצרכים באמת מגיע אל נייר-הטואלט. האם לא הגיע הזמן לנקות את ישבננו בשיטה הידנית?? כמו שהטבע ברא אותנו?? ובכלל, חוץ מלהומואים, למי מפריע כמה חתיכות שחורות באזור פי-הטבעת?? תחשבו על החסך בעצים! על ההזדהות עם אזרחי מדינות העולם השלישי! המהפכה תתחיל מלמטה!

א.א.אפל

New member
לא נכון!

קשה להעריך כמה בדיוק, אבל ככה רוב אוכלוסית העולם מנקה את ישבנה בצורה הזאת. הם מנקים, אתה מורח. היית משלם למנקה שימרח לך את הליכלוך ולא ינקה אותו?? וצריך לא להתבלבל עם הידיים. היד השנייה היא לאוכל. וטלי אמרה שהיא לא תמחק את זה, ואפילו תמכה ברעיון של תליית השירשור על דלת השירותים במרכז החדש.

Neta558

New member
העדפתי לפתור את התעלומה בICQ, אבל..

נשאלת השאלה, מה עושה אדם עם יד אחת? ואם כבר העברתי את הודעות האי סי קיו לפורום, ח"ח ואותיות נוספות לאוריה...:)

א.א.אפל

New member
../images/Emo51.gif תשובה...

גם ככה שמדובר בדברים עדינים רובנו המכריע משתמשים ביד אחת. להפך, שימוש ביד הפחות-קוארדינטית לניקוי פי הטבעת מונע את ניוונה ואף מאמן אותה. מישהו בא לשחק כדורסל?

Neta558

New member
קצר קל בתקשורת...

נדמה לי שלא הבנת אותי נכון. הרי הזהרת שלא להתבלבל בין היד שמנקה ליד שאוכלים איתה. ובכן, שאלתי מה עושה האיטר, שאינו יכול להפריד בין ידיו למלאכות שונות... ובקשר לאלמנט הגועל שבשרשור זה: אכן, כוונתי הראשונית הייתה לפתח דיון בנושאי איכ"ס, אך בשל חוסר בהצעות למוצרים חסכוניים, השיחה התמקדה במוצר הראשון, והיחידי בינתיים, שהועלה לדיון. ניתן לראות בכך דיון מגעיל, אך העובדה שאוריה העלה התיחסות לחסרונו של ניר הטואלט בחלקים אחרים של העולם, מדגימה דוקא עד כמה מדובר בנושא טבעי.

א.א.אפל

New member
בדיוק

מה שאדם עם עין אחת עושה... משתמש באותה יד לשני השימושים. אולי גם יפתחו להם מוצרים בלעדיים כמו סופר-סבון-נוזלי או שהם ישארו עם נייר טואלט.. ומי שלא הבין: שאמרתי "היד השנייה לאוכל" התכוונתי לאכול בידיים, ובכך לחסוך הרבה הרבה כלי מטבח. (סכו"ם ותוספותיו) מישהו רוצה להגיב?

על מה אתה מדבר?..

אולי רוב אוכלוסיית העולם מנקה ככה את ישבנה בגלל שאין להם כסף לנייר טואלט? 99.99999999 אחוז מהעולם המערבי משתמשים בנייר טואלט. ודי, הדיון הזה מגעיל. באמת.

א.א.אפל

New member
אתה לא חייב לקרוא...

לא, לא בעיה פיננסית היא הסיבה שהם לא משתמשים בנייר טואלט. הם פשוט לא מכירים את זה (ולצערי אני כן).

lionalx

New member
נייר טואלט וחילול שבת

לידיעתכם בעייתיות של נייר טואלט בשבת נובעת מהאיסור ליצור ביום הקדוש הזה. אתם מבינים, כאשר אדם חותך את הנייר לשתיים הוא יוצר שני חתיכות נייר. מכאן גם נובע איסור על הדלקת אור - אתה יוצר אותו... כשאר אתה פותח את האריזה אתה לא יוצר שום דבר, אלה אם כן אתה קורע את האריזה לחתיכות.

okok4

New member
ממש לא

האיסור להדלקת אור נובע מאנכרוניזם (ממש כמו רוב חוקי הדת). בעבר יצירת האור דרשה פעילות רבה ועבודה אניטנסיוית (נסיעה לחיפוש העצים, הדלקת האש, שמירת הבעירה וכו´). היום הכל כבר עובד על מתגים. לכן חוקי הדת כבר אינם רלווטנים ושמירתם נראת לי פתאטית, מגוחכת ומיותרת. בניגוד לדוגמא, לחוקי הדת האונברסליים (לא תרצח וכו´), שחשיבותם גבוהה. רק מה, בעבר, בשביל לשמור על אותם חוקים מוסריים אוניברסליים, היה צריך קודם לשמור על חוקי הדת (רק כך אפשר היה לחנך את ההמונים הבורים), היום המצב אחרת, וניתן להיות איש שומר חוק והומני ולחתוך נייר טואלט בשבת בו זמנית. אכן ימי המשיח.

lionalx

New member
אני לא מסכימה איתך

גם אני חשבתי ככה, אבל אז פגשתי כמה אנשים דתיים והם אמרו לי שאין איסור על עבודה פיזית קשה בשבת, יש איסור על "יצירה" [קיימים איסורים נוספים]. אדם שומר שבת יכול לסחוב קופסאות קרטון בשבת, עד כמה שהן לא יהיו כבדות, הרי הוא לא יוצר בזה כלום. ד"א האיסור הזה לא חל על אוכל, לכן אין בעיה לחתוך לחם [ליצור חתיכות נפרדות של לחם] או ללעוס משהו.

למעלה