שיקים למשמרת

dango

New member
שיקים למשמרת

במשך עבודתי עם הבנק חויבתי להפקיד שיקים דחויים לשם ביטחון יום אחד החליט הבנק שהוא לא רוצה לעבוד איתי יותר והחזיר לי למעלה מ10 שיקים דבר שגרם לי להיות מוגבל בחשבון לבנק היו בזמן הזה שיקים בערך גבוה מסכום החוב שלי אליו ביקשתי שיחזיר לי את כל השיקים הדחויים אולם הוא סירב והחזיר לי רק חלק בשאר הוא אמר שישמשו לכיסוי החשבון שאלתי האם אני רשאי לבקש מלקוחותי להחזיר את השיקים הנמצאים ברשות הבנק וגם האם במקרה כזה לא היה הבנק חייב להשיב לי את השיקים כולם אודה לתשובתכם המהירה

nirdagan

New member
ברור שאתה מסתיר מאיתנו מידע

הבנק כמובן לא החליט שהוא "לא רוצה לעבוד איתך", אלא שחרגת משמעותית ממסגרת האשראי שלך, ושהוא מפעיל את החלק בהסכם שלך איתו וממש נכסים שהפקדת כביטחונות. את הצ´קים הדחויים שקיבלת מסרת כביטחון כנגד אשראי שקיבלת ולכן ברור שהבנק יכול להחזיק בהם כדי לוודא שתפרע את חובך לבנק. זו המשמעות של צ´קים לביטחון כנגד אשראי. הלקוחות שלך שכתבו את הצ´קים העבירו אותם אליך כדין, ואתה העברת אותם לבנק כדין במסגרת הסכם שהם ישמשו לביטחון, ולכן הבנק אוחז בצ´קים כשורה ולא יכולה להיות ללקוחותיך עילה לבקש את הצ´קים מהבנק.

dango

New member
טעות בידך

אינני מסתיר מידע האם חריגה של 3000 ש"ח כאשר המסגרת היא 15,000 היא חריגה כאשר האובר הכללי הינו 40,000 ש"ח והצקים לביטחון הינם 54,000 הבנק לא רוצה לעבוד איתי כי דרכתי על היבלות של איש אחד אולם אין זה חשוב שאלתי האם לקוחותי יכולים לבטל את הצקים באיזושהיא עילה בכדי שאוכל לקבל מהם צקים חדשים מאחר ואלו שהבנק מחזיק הוא אינו מחזירם לי.

nirdagan

New member
לדעתי עליך לפתור את הבעיות

שלך עם הבנק, ולא לערב את הלקוחות שלך בענין לא להם. שכנעת אותי שהבנק פועל מתוך נקמנות, תוך כדי הפרת חוזה איתך, ושאתה איש שמכבד את ההסכמים שלו עם הבנק. אי לכך הייתי מציע לך לתבוע את הבנק.

dango

New member
תביעה=כסף

זה באמת מה שאני הולך לעשות אבל בינתיים כאשר כל הביצים קרי הכסף היה בסל אחד הבנק עלי להמשיך לחיות ולשלם את ההמחאות שחזרו ולהודיע לכל הספקים שלי להוציא את ההמחאות שניתנו להם ולהגיע ולשלם להם בזמן ולתבוע את הבנק קודם לערער על ההגבלה ולאחר מכן לתבוע כספית לכן אני צריך לפחות לשלוף מהבנק המחאה אחת כדי להמשיך לנוע לכן אני חייב לערב את לקוחותי והם מוכנים לעזור לי רק אני צריך לדעת איך לעשות זאת מבלי שהם ייפגעו עכשיו רק שתדע רציתי לעבוד ללא אוברדרפט כלל ואולי ההגבלה היא הזדמנות אבל מה שהתחיל לגרום לי לקחת אובר זהו מכירה שביצעתי לתע"ש הם שילמו לי ללא הסבר לאחר 9 חודשים אתה יכול לבדוק אותי בינתיים שילמתי כעבור 30 יום לאחר המכירה להם לחו"ל עבור החלקים לאחר מכן מקדמות מס הכנסה ולמע"מ לא נשאר ואז פרסתי תשלומים למע"מ שלקחו ריבית נשך מתע"ש קיבלתי את החוב מינימלית ואם הייתי תובע אותם אז היו מפסיקים לעבוד איתי וגם לוקח היה יותר זמן לקבל את הכסף מצטער שניסחפתי איציק

dango

New member
עוד דבר חשוב ששכחתי

וזהו הדבר הכי חשוב להגיד תודה רבה לך ניר דגן על תשומת הלב ועל כך שאתה מקדיש מזמנך לעזור לזולת ללא קבלת תמורה הלוואי ויהיו הרבה כמוך במדינתינו שתורמים לזולת וכך נגיע למדינה טובה יותא

למעלה